به گزارش ایسنا و به نقل از تکاکسپلوریست، عادات غذایی ما همه چیز را در بدن شکل میدهند. نحوه غذا خوردن سلولها نیز تأثیر قابل توجهی بر سلامت آنها دارد اما دانشمندان نمیدانند که سلولها چگونه غذا میخورند.
پژوهش جدیدی که در "دانشگاه ایالتی اوهایو"(Ohio State University) انجام شده است، نشان میدهد که سلولها چگونه مواد پیرامون خود را میخورند. این پژوهش نشان میدهد که غشاهای سلول چگونه منحنی میشوند تا یک دهان را ایجاد کنند که به سلولها امکان میدهد تا مواد اطراف خود را مصرف کنند.
دانشمندان دریافتند که ماشینهای بین سلولی، در یک ساختار سبد مانند بسیار منحنی جمع میشوند که نهایتا به یک قفس بسته تبدیل میگردد.
"کومرت کورال"(Comert Kural)، استادیار فیزیک دانشگاه ایالتی اوهایو و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: انحنای غشا مهم است زیرا تشکیل ساختارهای جیب مانندی را کنترل میکند که مواد را به داخل و خارج از سلول میبرند.
این جیبها، مواد اطراف سلول را به داخل میکشند و پیش از تبدیل شدن به وزیکول، پیرامون مواد خارج سلول تشکیل میشوند. وزیکولها، کیسههای کوچکی به اندازه یک میلیونیوم یک گلبول قرمز هستند و موادی را در بر دارند که برای سلامت سلول ضروری به شمار میروند. وزیکولها ممکن است توسط عوامل بیماریزایی که میتوانند سلولها را آلوده کنند، ربوده شوند. با وجود این، مشخص نیست که این ساختارهای جیب مانند چگونه از غشاهایی تشکیل شدهاند که پیشتر تصور میشد مسطح هستند.
کورال ادامه داد: این بحثی در زمینه مطالعات سلولی بود و ما توانستیم از تصویربرداری فلورسانس با وضوح فوقالعاده برای مشاهده شکلگیری این جیبها در سلولهای زنده استفاده کنیم و بدین ترتیب، توانستیم به این پرسش پاسخ دهیم که آنها چگونه ایجاد میشوند.
وی افزود: به زبان ساده میتوان گفت که برخلاف پژوهشهای پیشین، ما به جای گرفتن عکسهای فوری، فیلمهایی با وضوح بالا از سلولها ساختیم. آزمایشهای ما نشان داد که چارچوبهای پروتئینی به محض این که به محل تشکیل وزیکول میرسند، تغییر شکل غشای زیرین را آغاز میکنند.
این در تضاد با فرضیههای پیشین است که نشان داده بودند چارچوبهای پروتئینی یک سلول باید از طریق یک سازماندهی مجدد متمرکز بر انرژی برای انحنای غشا انجام شوند.
کورال گفت: روشی که سلولها به واسطه آن وزیکولها را مصرف و دفع میکنند، نقشی کلیدی برای موجودات زنده دارد. این فرآیند، به پاکسازی کلسترول بد خون کمک میکند و به انتقال سیگنالهای عصبی میپردازد. این فرآیند در چندین بیماری از جمله سرطان و آلزایمر مختل میشود.
وی افزود: درک منشاء و پویایی وزیکولهای متصل به غشا مهم است. از آنها میتوان برای دارورسانی استفاده کرد اما در عین حال ممکن است که وزیکولها توسط عوامل بیماریزا مانند ویروسها ربوده شوند و به سلولها راه یابند و آنها را آلوده کنند. نتایج پژوهش ما نه تنها برای درک اصول زندگی، بلکه برای توسعه راهبردهای درمانی بهتر نیز اهمیت دارد.
این پژوهش، در مجله "Developmental Cell" به چاپ رسید.
انتهای پیام
نظرات