• چهارشنبه / ۸ دی ۱۴۰۰ / ۱۶:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400100806013
  • خبرنگار : 50435

به بهبودیافتگان از اعتیاد و کارفرمایان آن‌ها چه تسهیلاتی اعطا می‌شود؟ 

به بهبودیافتگان از اعتیاد و کارفرمایان آن‌ها چه تسهیلاتی اعطا می‌شود؟ 

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: کارگاه‌هایی که نیروی خود را از افراد بهبودیافته از اعتیاد تامین کنند، از معافیت‌های مالیاتی برخوردار می‌شوند.

حمیدرضا پناه امروز در مراسم ملی آغاز کمپین آموزشی اطلاع‌رسانی با شعار هر ایرانی یک سفیر پیشگیری از اعتیاد که در دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان برگزار شد، اظهار کرد: افراد بهبود یافته از اعتیاد در صورت مراجعه به کارگاه‌ها برای استخدام در اولویت قرار می‌گیرند. همچنین اجازه داده نمی‌شود کارگاه‌ها برای ضمانت کار از این افراد سفته، ضامن و... طلب کنند. البته کارگاه‌هایی که از نیرو و ظرفیت بهبودیافتگان از اعتیاد استفاده می‌کنند، از معافیت‌های مالیاتی برخوردار می‌شوند.

وی با بیان اینکه در مبارزه و پیشگیری از اعتیاد نقش تشکل‌های مردمی نسبت به ادارات دولتی مهم‌تر وتاثیرگذارتر است، گفت: نباید از یاد برد که هزینه درمان خیلی بیشتر از پیشگیری است؛ بنابراین ابتدا بایستی در مسیر پیشگیری حرکت کرد. در حال حاضر وضعیت اعتیاد میان جامعه کارگری گسترده شده است. از همین رو تمام تلاش‌مان برای پیشگیری را به‌ کار بسته‌ایم. مطابق تفاهم‌نامه تنظیم شده با سازمان بهزیستی استان از این افراد در کارگاه‌های آموزشی استفاده کرده‌ایم. همچنین اداره کار استان به موضوع فرزندپروری و سلامت روان توجه ویژه‌ای داشته‌ و در راستای ارتقا و بهبود این موضوعات میان جامعه کارگری تلاش ویژه‌ای کرده‌ایم. 

پناه افزود: یکی از اقدامات دیگر اداره کار استان طی ۲ ماه گذشته راه‌اندازی اتوبوس سلامت برای توسعه آموزش‌ها در این خصوص بوده است. همچنین در برگزاری برخی کارگاه‌های آموزشی از ظرفیت اساتید مجرب بهره‌برداری شده اما به اعتقاد ما آنچه انجام شده کافی نیست. در کنار این موضوعات فضاهای ورزشی را گسترش داده‌ایم تا جامعه کارگری به سمت نشاط سالم هدایت شود. در حال حاضر برای استفاده از ظرفیت مجموعه‌های ورزشی برای بهبودیافتگان از اعتیاد تخفیف در نظر گرفته‌ شده است.  

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در خصوص اعتبارات و تسهیلاتی که از سوی اداره کار به بهبودیافتگان اعتیاد تعلق می‌‎گیرد، گفت: در بخش مشاغل خانگی تا مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات با توجه به ارائه و بررسی طرحی که فرد متقاضی ارائه می‌دهد، اعطا خواهد شد. برای پشتیبانی از ایندطرح تا ۲ میلیارد تومان هم می‌توان تسهیلات در نظر گرفت. منظور از پشتیبان مؤسسه‌ای است که افراد را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. استان در بخش مشاغل خانگی حدود ۸۴ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار داشت که این مبلغ به تمام شهرستان‌ها تخصیص شد. 

وی افزود: کسانی که از اعتیاد بهبودیافته اند، صورت مراجعه به کارگاه‌ها برای استخدام در اولویت قرار می‌گیرند. اگر این افراد در خط تولید کار کنند، هیچ ضمانتی از آن‌ها اخذ نمی‌شود ولی بانک‌ها برای اعطای تسهیلات برخی ضمانت‌ها را طلب خواهد کرد. همچنین آموزش‌هایی به‌ منظور کارآفرینی در زمینه‌های مرتبط با فنی حرفه‌ای به افراد بهبودیافته به صورت رایگان جهت توانمندسازی آن‌ها ارائه می‌شود. 

مسعود فیروزی، مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی نیز در  این مراسم اظهار کرد: از طریق سازمان بهزیستی به بهبودیافته‌های اعتیاد وام اشتغال تعلق می‌گیرد. از آنجایی که رییس جمهور نیز اخیرا تاکید کرد اعطای هیچ وام اشتغالی به خاطر نداشتن ضامن نباید معطل بماند، امیدواریم مشکل این افراد در تهیه ضامن برای بانک‌ هم به‌ زودی رفع شود. در حال حاضر مبلغ وام‌های کارفرمایی به ازای هر نفر ۵۰ میلیون تومان است اما برای هر فرد تا ۱۰۰ میلیون تومان می‌توان تسهیلات اعطا کرد. 

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه اعتیاد یک موضوع بسیار پیچیده و جهانی است، گفت: از زمانی که کمپانی هند شرقی موضوعی تحت عنوان اعتیاد را برای افزایش قلمرو تحت سیطره استعمار خود دستاویز قرار داد، ما در سیاست‌های مان همواره یک گام از آنان عقب‌تر افتادیم. زمانی که آن‌ها استفاده از مخدر را تجویز می‌کردند، ما از این معضل خبر نداشتیم؛ هنگامی که آن‌ها در حال بهره‌برداری درمانی از مخدرها بودند، ما آن را تجویز می‌کردیم؛ زمانی که آن‌ها معتادین را بیمار می‌دانستند، ما با آنان رفتار چکشی داشتیم و...  . اکنون زمان آن رسیده که این اختلاف و فاصله را جبران کنیم.

وی افزود: قطعا با اتکای صرف به امکانات دولتی نمی‌توان یک موضوع اجتماعی مرتبط با مردم را رفع کرد. برای رفع ناهنجاری‌های اجتماعی باید مردم نیز پای کار بیایند. سازمان‌های مردم‌نهاد نقش مهمی در فرهنگ‌سازی و مداخلات عملی دارند. در دنیای امروز روی موضوع کاهش ضرر ناشی از اعتیاد کار می‌شود؛ یعنی باید تا جایی که می‌شود ضرر اعتیاد را برای جامعه به حدالاقل رساند. هراندازه که ضرر این افراد را برای جامعه و خودشان کاهش دهیم، به همان میزان موفقیت‌هایی بوده‌ایم.  

فیروزی افزود: در حال حاضر شکل‌گیری یک نهضت کشوری برای کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد متشکل از سازمان‌های مردم نهاد، سمن‌ها، فعالان اجتماعی، رسانه‌ای و هنری به عنوان سفیران کاهش اعتیاد امیدوارکننده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha