«مجید جوادیان زاده» در دوازدهمین جلسه کارگروه مد و لباس استان که در سالن کنفرانس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با اشاره سابقهی سه ساله فعالیت کارگروه مد و لباس در استان، هدف از تشکیل این کارگروه را ساماندهی و جهت گیری برنامههای حوزه مد و لباس یزد خواند.
وی خاطرنشان کرد: مد و لباس در یزد با توجه به پیشینهی تاریخی علاوه بر جایگاه صنعتی، یک فرهنگ محسوب میشود و واکاوی محلات و برخی شهرهای یزد مرتبط با این حوزه است لذا امیدواریم از این طریق صدای مد و لباس در جامعه تثبیت شود و شاهد بازیابی و معرفی بخش از هویتمان باشیم.
وی در ادامه از تشکیل تاکنون ۱۲ جلسه این کارگروه استانی، اظهار کرد: در این مدت ۱۶ نمایشگاه مد و لباس در فضاهای فرهنگی استان دایر شده که عمدتاً رویکرد آنها ارائه توانمندیهای این حوزه و مباحث فرهنگی و هنری در این بخش بوده است.
جوادیان زاده به پیشنهاد برگزاری اولین جشنواره پارچه فجر کشور در استان یزد اشاره و عنوان کرد: این جشنواره در قالب سه گام مجزا گالری شهری، برگزاری دورههای آموزشی طراحی پارچه و ارائه مقالات تخصصی و تجلیل از برگزیدگان این بخش برگزار شد و امسال دومین دوره آن برگزار خواهد شد.
وی برگزاری رویدادهای مد و لباس در موضوعات مختلفی مانند لباس عبادت، لباس اجتماع و غیره را از دیگر اقدامات انجام شده، ذکر و بیان کرد: برگزاری دو دوره نمایشگاه دست دوختههای هنرمندان مد و لباس، صدور مجوز ۳۸ خانه مد در استان، برگزاری جشنواره لباس تواتر و همچنین صدور مجوز برای سه موسسه تک منظوره هنری در حوزه مد و لباس نیز از دیگر این فعالیتها بوده است.
جوادیان زاده در پایان به اهدای کتب تخصصی به هنرمندان این حوزه در مناسبتهای مختلف، خرید کتابهای مرتبط از ناشران استانی و تقدیر از هنرمندان مد و لباس به بهانههای مختلف، به عنوان دیگر اقدامات صورت گرفته در دوره گذشته اشاره کرد.
«ابوالفضل داوودی» دبیر کارگروه مد و لباس استان یزد نیز در این نشست اظهار کرد: خیلی از استانها به دلیل دشواریهای حوزه مد و لباس به آن ورود نمیکنند لذا این که یزد طی این مدت توانسته از ظرفیتهای وجودی در این حوزه به خوبی بهره گرفته و اقدامات موثری را انجام دهد، جای خرسندی است.
وی اظهار کرد: خوشبختانه با توجه به پیشینهی استان در صنعت نساجی، ظرفیتهای خوبی در حوزه مد و لباس در استان شکل گرفته و تشکیل این کارگروه تاحدودی موجب هم افزایی بین این ظرفیتها شده که امیدواریم پس از اپیدمی کرونا این تعامل تقویت شود.
داوودی به میزبانی یزد در اولین جشنواره ملی پارچه فجر در سال ۱۳۹۹ اشاره و عنوان کرد: برگزاری اولین گالری شهری دنیا در شهر میراث جهانی یزد، برگزاری ۴۰ کارگاه آموزشی در این حوزه و رقابت ۲۴ مقاله برگزیده از مجموع ۱۸۰ شرکتکننده، از عمده دستاوردهای این جشنواره بود.
وی از برنامه ریزی و سیاست گذاری جهت برگزاری دومین دوره این جشنواره ملی در یزد خبر داد و گفت: امسال علاوه بر بخش رقابتی مقالات و آثار ارسالی به جشنواره، امسال از واحدهای تولیدی نوآور در حوزه پارچه نیز تقیر میشود.
داوودی افزود: امسال در قالب برنامه ایجاد گالری شهری نیز پیشنهاد داریم با توجه به وجود دیوارهای کارخانجات قدیمی نساجی در شهر یزد، از دیوارهای آنها برای ایجاد گالری شهری در حوزه مد و لباس بهره گیریم.
در ادامه این نشست هر یک اعضا پیشنهاداتی را برای برگزاری بهتر دومین جشنواره پارچه فجر به میزبانی استان مطرح کردند.
گفتنی است؛ دومین جشنواره ملی پارچه فجر با هدف شناسایی طراحان هنری و صنعتگران، تجلیل از پیشکسوتان طراحی پارچه، کردآوری طرحهای پرفروش و ابداعی، معرفی پارچههای سنتی و فرهنگ سازی در این زمینه از ۲۷ تا ۳۰ بهمن ماه امسال به میزبانی یزد برگزار میشود.
علاقمندان تا ۲۰ دی ماه فرصت دارند در این دوره از جشنواره ثبت نام و اثار خود را ارسال کنند.
انتهای پیام
نظرات