اکبر اسدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: شعبه مرکز ذخیره سازی خون بند ناف رویان از سال ۸۸ در جهاددانشگاهی استان کردستان در راستای خدمات به جامعه راه اندازی شده است .
وی با بیان اینکه امروز ذخیره سازی بند ناف، یک سرمایه گذاری درمانی است، بیان کرد: سلول بنیادی، مادر تمام سلولها است و توانایی تبدیل به تمام سلولهای بدن را دارد.
رییس جهاددانشگاهی استان کردستان، بیان کرد: این سلولها توانایی خودنوسازی (Self Renewing) و تمایز (Differentiating) به انواع سلولها از جمله سلولهای خونی، قلبی، عصبی و غضروفی را دارند.
وی ادامه داد: همچنین در بازسازی و ترمیم بافتهای مختلف بدن بهدنبال آسیب و جراحت موثر بوده و میتوانند به درون بافتهای آسیب دیدهای که بخش عمده سلولهای آنها از بین رفته است، پیوند زده شوند و جایگزین سلولهای آسیب دیده شده و به ترمیم و رفع نقص در آن بافت بپردازند.
اسدی ضمن اشاره به اینکه این مرکز ۲۴ ساعته آماده ارایه خدمات به جامعه است، بیان کرد: شعبه ذخیره سازی بند ناف رویان در جهاددانشگاهی استان کردستان در پاییز امسال بالغ بر ۱۲۱ نمونه خون بند ناف را ذخیره کرده است که این مهم نسبت به مشابه سال گذشته ۶۵ درصد رشد داشته است.
وی خاطرنشان کرد: در ۳ ماهه پاییز سال ۹۹ بالغ بر ۷۳ نمونه ذخیره شده بود که در سال جاری به همت همکاران جهاددانشگاهی استان کردستان این مهم در سال ۱۴۰۰به ۱۲۱ نمونه رسیده است.
گفتنی است: دامنه فعالیت مرکز ذخیره سازی بند ناف رویان با حضور کارشناسان متخصص در شهرستانهای بانه، سقز، بیجار، دیواندره، کامیاران، مریوان و قروه فعالیت دارد.
انتهای پیام
نظرات