دکتر نهال هادی سهشنبه 30 آذر در کارگاه آموزش تغذیه گفت: پروبیوتیک ها موجودات ریز، زنده و فعال میکروسکوپی هستند و به آنها باکتری مفید روده نیز گفته میشود؛ خوردن آنها باعث می شود میکروبیوم دستگاه گوارشی فرد افزایش و از رشد و تکثیر باکتری های بیماریزا جلوگیری میکنند، به همین دلیل بر سلامت فرد تاثیرگذارند.
هادی، با بیان اینکه پروبیوتیک ها به عنوان یک روش درمانی استفاده می شوند، گفت: این میکروارگانیسم های زنده در درمان طیف وسیعی از بیماری ها موثرند و شواهد و مستندات علمی بسیاری در این زمینه ارائه شده است، به عنوان مثال بیماری های گوارشی از جمله مشکاتیست که با پروبیوتیک ها درمان پذیر است.
او ادامه داد: این میکروب ها سیستم ایمنی بدن را ارتقا داده و به توسعه و تکامل سطوح مخاطی بدن کمک می کنند، بنابراین می توان پروبیوتیک ها را عامل برطرف کننده ناراحتی های رودهای و متعادل کننده میکروفلور روده دانست که اختلالات رودهای را بهبود می بخشند و یا مانع ایجاد آنها میشوند.
مدیرگروه باکتری شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: زخم معده، اسهال، نداشتن تحمل لاکتوز، بیماری های التهابی روده، یبوست، نفخ شکم و بیماری های کبدی از جمله مشکلاتی هستند که با کمک پروبیوتیک ها درمان می شوند.
هادی معروف ترین میکروارگانیسم های پروبیوتیک را به سه گروه باکتری ها، قارچ ها و مخمرها تقسیم و اضافه کرد: پروبیوتیک را می توان برحسب نوع بیماری و عامل به وجود آورنده آن، به تنهایی یا به همراه آنتی بیوتیک های مرتبط و پری بیوتیک های خاص به کار برد. در صنعت تولید مواد غذایی نیز این میکروارگانیسم های زنده را به انواع نوشیدنی مانند شیر، دوغ، پنیر، ماست، خامه، بستنی و غیره افزوده و محصولات پروبیوتیکی را روانه بازار کردهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد که علاوه بر خصوصیتهای گفته شده، پروبیوتیک ها به عنوان مکمل غذای دام، طیور و آبزیان نیز مورد استفاده قرار می گیرند که علاوه بر افزایش کیفیت محصولات، آنتی بیوتیک های باقیمانده در بدن حیوانات برای مصرف انسان را نیز کاهش می دهند.
انتهای پیام
نظرات