• دوشنبه / ۲۹ آذر ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400092922581
  • خبرنگار : 30054

آیا کمالگرایی براساس نظر بهترین روانشناس خوب است یا نه؟

آیا کمالگرایی براساس نظر بهترین روانشناس خوب است یا نه؟

با پیشرفت علم، تکنولوژی و سرعت گرفتن اتفافات، یکی از مشکلاتی که امروزه انسانها با آن روبرو هستند؛ موضوع کمال گرایی است.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام انتخاب نو، کمال گرایی شبیه به این است که انسان بی دلیل یک وزنه چند کیلویی بر دوش خود بگذارد و شروع به دویدن کند. فرد کمال گرا، برای خود معیارها و انتظارات غیرواقع بینانه و سطح بالایی را در نظر می‌گیرد که حتی فکر کردن به آنها نیز می‌تواند اضطراب زا باشد. براساس تحقیقات به دست آمده، آن چیزی که عزت نفس آدمی را تعیین می کند، فاصله بین خودواقعی و خودایده‌آل است و براساس نظر بهترین روانشناس فاصله بین این دو "خود" در انسان کمالگرا بسیار زیاد است و به همین دلیل، تلاش می‌کند تا با برنامه‌ریزی‌های سخت این فاصله را جبران کند. هر چند که این تلاش‌ها اکثرا با شکست مواجه می‌شود و حس سرزنش‌گری را برای او به ارمغان می‌آورد و این چرخه‌ای است که مدام تکرار می‌شود و نه تنها موجب پیشرفت نمی‌شود بلکه باعث عقب افتادن نیز می‌شود.

چه تفاوتی بین کمال‌گرایی و موفقیت‌طلبی وجود دارد؟

همیشه گفته می‌شود که انسان‌های موفق، بلند پرواز هستند و به کم قانع نیستند، آیا آنها به علت کمال گرایی به دنبال بهترین‌ها هستند یا این موضوع دلیل دیگری دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که موفقیت طلبی با کمال گرایی تفاوت دارد. تفاوت بین این دو در تمرکز و کانون توجه هست. براساس نظر خانم دکتر نسرین باقری، افرادی که موفقیت طلب هستند بر اکنون توجه می‌کنند و تلاش می‌کنند تا از الان درس بگیرند و به فکر بهبود و پیشرفت هستند اما افرادی که به دنبال کمال گرایی هستند مدام به آینده فکر می‌کنند و همین موضوع به جای اینکه به آنها انرژی بدهد. انرژی زیادی از آنها می‌گیرد. افرادی که به دنبال موفقیت هستند طبق دیدگاه یک مشاوره خانواده خوب خود را سرزنش نمی‌کنند و به خود و توانایی‌های شان با دیدی عقلانی نگاه می‌کنند اما افرادی که کمال گرایی دارند برای خود تکالیفی بیش از حد توان تعیین می‌کنند و همین موضوع آنها را دلسرد می‌کند و موجب می‌شود تا خود را سرزنش کنند. طبیعی است که افرادی که دچار کمال ‌گرایی می‌شوند خواهان رشد و پیشرفت هستند و این موضوع برایشان خوشایند است. در ادامه با انجام چند تکنیک می‌توان دست از کمال‌گرایی برداشت و به پیشرفت حقیقی دست پیدا کرد.

یک) بپذیرید که کمال گرا هستید: یکی از بزرگترین مشکلات افراد کمال گرا طبق نظر روانشناس معروف آقای دکتر محمدرضا تابع جماعت این است که آنها فکر می‌کنند از اینکه کمال‌گرا هستند اتفاق خوبی است و برای آنها دارای سود و منفعت است، فقط هنوز نتیجه دستاوردهای خود را ندیده‌اند. برای همین اولین مرحله این است که فرد آگاهانه و منطقی ببینید که این باور و تفکر برای او چه ضرر یا سودی داشته است؟ اگر ضرر یک موضوع بیش از سود آن است طبیعتا باید در مورد آن تجدید نظر کرد.

*برای تشخیص اینکه آیا فرد کمال گرایی هستید یا خیر؛ سوالات پایین می تواند به شما کمک کند:

- آیا استاندارد های بالا و غیرقابل دسترسی برای خود دارید؟

- آیا بعد از نرسیدن به برنامه و اهداف خود دچار اضطراب شدید می‌شوید؟

- آیا از شکست خوردن می‌ترسید و نمی‌توانید به درستی و با دقت تصمیم‌گیری کنید؟

اگر پاسخ شما به سوالات بالا مثبت است شما درگیر کمال‌گرایی هستید که با کمک گرفتن از یک روانشناس حاذق می‌توانید اوضاع را مدیریت کنید.

آیا کمالگرایی براساس نظر بهترین روانشناس خوب است یا نه؟

دو) برای خود باید تعیین نکنید و تلاش کنید تا بهترین خود را عرضه کنید: افرادی که کمال گرا هستند، بسیار بر خود سخت می‌گیرند و تلاش می‌کنند تا به معیارهای سختگیرانه خود دست پیدا کنند اما هر بار با هر تلاش، سخت شکست می‌خورند و توانایی‌های خود را زیر سوال می‌برند و فکر می‌کنند آنقدرها هم که فکر می‌کنند، توانمند نیستند.

سه) تلاش کنید تا براساس واقعیت برنامه‌ریزی کنید: یکی از مهم‌ترین تکنیک‌هایی که می‌تواند انسان را با واقعیت روبرو کند؛ نوشتن است. انسان‌ها با نوشتن اتفاقات و کارهایی که در طول روز انجام می‌دهند می‌توانند کم کم با واقعیت روبرو شوند و دست از تصور کردن بردارند. برای مثال فردی فکر می‌کند که توانایی این را دارد که ۱۲ ساعت درس بخواند. اگر او بدون شناخت از خود  شروع به برنامه‌ریزی کند؛ مسما در میانه راه شکست می‌خورد.

چهار) به فرایند توجه کنید نه نتیجه! توجه کردن به نتیجه، آدمی را دلسرد می‌کند و موجب استرس می‌شود اما زمانی که آدمها به فرایند توجه کنند و قدم‌های کوچک بر می‌دارند، نه تنها خسته و دلسرد نمی‌شوند بلکه تلاش می‌کنند تا هر روز خود را بهتر از دیروز کنند.

آیا کمالگرایی براساس نظر بهترین روانشناس خوب است یا نه؟

در انتها باید گفت که اگر پس از خواندن این مقاله فکر می‌کنید که نیاز دارید تا با یک روانشناس صحبت کنید، می‌توانید به لیست مراکز روانشناسی ایران نگاه بیاندازید. یکی از کلینیک‌های خوب در شهر تهران، کلینیک انتخاب نو است که با داشتن درمانگرانی حاذق آماده کمک به شما می‌باشند. این را بدانید که اگر در زندگی با چالشی درگیر هستید با روبرو شدن با آن، می‌توانید شرایط بهتری را برای خود رقم بزنید، پس از مشکلات و سختی‌های زندگی نترسید و به مسیر زندگی ادامه دهید.

انتهای رپرتاژ آگهی 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha