• پنجشنبه / ۲۵ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1400092519583
  • خبرنگار : 71263

افزایش سهم خاورمیانه از مجموع واردات نفت هند

افزایش سهم خاورمیانه از مجموع واردات نفت هند

سهم نفت خاورمیانه از مجموع واردات نفت هند در نوامبر که پالایشگاه‌های هندی از گریدهای نفتی گران روی برگرداندند، بهبود یافت و به بالاترین میزان در ۱۶ ماه اخیر صعود کرد.

به گزارش ایسنا، آمار نشان داد واردات نفت هند از خاورمیانه در نوامبر به ۳.۰۷ میلیون بشکه در روز افزایش یافت که بالاترین میزان در ۱۱ ماه اخیر بود و حدود ۷۱.۱ درصد از کل واردات نفت این کشور را تشکیل داد.

از سوی دیگر سهم نفت آفریقا در همین مدت به پایین‌ترین میزان ۱۶ ماه اخیر نزول کرد و حدود ۹.۷ درصد معادل ۴۱۹ هزار بشکه در روز واردات نفت به هند بود.

مجموع واردات نفت هند در نوامبر به ۴.۳۲ میلیون بشکه در روز بالغ شد که ۶.۴ درصد در مقایسه با اکتبر و ۹.۲ درصد در مقایسه با نوامبر سال ۲۰۲۰ بالاتر بود که منعکس کننده افزایش تولید پالایشگاه‌های هندی به منظور تامین تقاضای رو به رشد برای سوخت بود.

احسان الحق، تحلیلگر شرکت رفینیتیو در این باره گفت: اکثر تولیدکنندگان خاورمیانه قیمت فروش رسمی برای اکتبر و نوامبر را کاهش دادند بنابراین واردات نفت از آنها منطقی‌تر از واردات گریدهای نفت گران‌تر مرتبط با نفت برنت بود. قیمت نفت برنت در اکتبر و نوامبر که تقاضای اروپا بهبود یافت و پالایشگاه‌ها نرخ استفاده از ظرفیتشان را افزایش دادند، بسیار قوی بود. اختلاف قیمت بین نفت برنت و نفت دوبی در اکتبر به چهار دلار و ۲۵ سنت در هر بشکه رسید.

محموله‌های نفتی از آفریقا ۳۵ روز زمان می برد تا به هند برسند و پالایشگاه‌ها تمایل دارند نفت را حدود دو ماه پیش از پالایش خریداری کنند.

هند برای واردات نفت سنگین عموما به خاورمیانه وابسته است و نفت شیرین سبک‌تر را از آفریقا وارد می کند. ارتقای تاسیسات به پالایشگاه‌ها این امکان را فراهم کرد که نفت سنگین ارزان‌تر را پالایش کرده و حاشیه سود خود را حداکثری کنند.

بر اساس گزارش رویترز، واردات نفت از خاورمیانه سهم نفت اوپک در مجموع واردات نفت هند را به ۷۸ درصد در نوامبر رساند که بالاترین میزان در ۱۵ ماه اخیر بود. با این حال سهم این گروه در فاصله آوریل تا نوامبر –هشت ماه نخست سال مالی جاری هند – به پایین‌ترین رکورد همه زمان‌ها نزول کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha