عادل توکلی در نشست خبری نمایش آنومی که امروز، ۲۴ دی ماه برگزار شد در خصوص نمایش آنومی و روند طراحی آن اظهار کرد: زمانی که درخواست خود را در زمینه موضوع نمایش به قوهقضاییه ارسال کردم، تصور میکردم این موضوع در روند اداری طولانی پیگیری خواهد شد که ممکن است پذیرفته و یا رد شود.
وی افزود: اما بلافاصله پس از تعطیلات نوروز ۹۸ از دفتر مسئول مربوطه با من تماس گرفتند و در مدت زمان کوتاهی پروندهها در اختیار من قرار گرفت؛ به گونهای که با نویسندگان نمایش در جلسات دادگاه حضور داشته و با فضای موجود در دادگاهها آشنا شدیم. بر این اساس خانم عابدینزاده بسیار حامی ما بود و مراحل کار نیز بسیار منظم و با سرعت انجام میشد. در مجموع به نظر من معاون دادستان خراسان رضوی عملکرد متفاوتی از خود نشان داد چون در حوزه اجتماعی بسیار مسئولیتپذیر است.
کارگردان نمایش آنومی بیان کرد: نمایش آنومی بر اساس پروندههای واقعی طراحی شده است. ۲ پرونده به عنوان فضای اصلی دادگاه انتخاب شده که با فضاسازی کاملا واقعی از دادگاه به روایت این داستان میپردازد. همچنین در این نمایش سه اتاق طراحی شده که فضای دادگاه را به تصویر نمیکشد اما موضوعات آن با توجه به پروندههای مستند انتخاب و به ما معرفی شده است که در حوزه آسیبهای اجتماعی به ویژه کودک و نوجوان روی داده است.
توکلی اضافه کرد: شیوه اجرای این نمایش اصطلاحا اجرای محیطی است. با توجه به اینکه هر چه فضاسازی این نمایش واقعیتر باشد، باورپذیرتر خواهد بود، لذا تمام جزئیات در نظر گرفته شده است؛ به گونهای که مخاطب با ورود به این فضا حس میکند وارد دادگاهی واقعی شده و از همین رو نمایش دارای محدودیت سنی بالای ۱۸ سال است.
وی گفت: این نمایش در قالب داستانهای مستقل اجرا میشود و پنج قصه در آن روایت میشود؛ لذا برای تماشای تمام داستانها لازم است علاقهمندان در سه شب به تماشای این اجرا بنشینند. به این ترتیب امکان تماشای تمام ماجراها در یک شب وجود ندارد؛ این در حالی است که داستان اجرا با پایان یک نمایش به انتها نخواهد رسید. تماشای این نمایش همانند سیلی وجود چنین معضلات و مشکلاتی را گوشزد میکند و برخورد صحیح جامعه با افراد آسیبدیده را نشان میدهد و به عبارتی آگاهیبخشی میکند.
کارگردان نمایش آنومی عنوان کرد: پس از وقفهای که به دلیل شیوع ویروس کرونا در فعالیتهای هنری مشهد ایجاد شد، دوباره تصمیم گرفته شد اجرای نمایش آنومی آغاز شود و با توجه به شرایط اقتصادی موجود هزینه محلهای اجرا بالا رفته بود، بنابراین پس از صحبت خانم عابدینزاده با آقای رضازاده، مدیر عامل مؤسسه گلستان علی، همکاریهایی بین ما شکل گرفت که او هم در این زمینه بسیار کمک کردند و مدرسه افشارنژاد را در راستای اجرای نمایش به ما معرفی کرد.
نمایش آنومی روایتی واقعی و آموزنده از آسیبهای اجتماعی کودکان و نوجوانان است
نیره عابدینزاده، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی نیز در این نشست در خصوص موضوع و روایت تئاتر آنومی اظهار کرد: تئاتر هنری واقعی است و حتی در مرحلهای بالاتر از واقعیت قرار دارد زیرا گروه نویسندگان، کارگردان و همچنین تعدادی از بازیگران صحنههای پروندههای این نمایش را از نزدیک دیدهاند و همگام با بزهدیده، بزهکار، قاضی، وکیل و کیفرخواست پرونده زندگی کرده و به تعبیری از شرایط و موقعیتهای این پروندهها الهام گرفتهاند. تئاترها موضوعات و پیامهای بسیاری را ارائه میدهد؛ لذا من توصیه میکنم تمام افراد و مسئولان به تماشای تئاتر و به ویژه تئاتر آنومی بپردازند چرا که تئاتر آنومی به عنوان یک دانشگاه عمل میکند.
وی اضافه کرد: رسیدگی به بسیاری از پروندهها به صورت محرمانه انجام میشود و این نمایش روح تعدادی از پروندههای مهم با موضوع معضلات اجتماعی دارای سابقه را به نمایش درآورده است. تماشای این نمایش اهمیت و اثرگذاری تصمیمات افراد مختلف را نشان میدهد و ریشههای عمیق آسیبهای اجتماعی را گوشزد میکند. به تعبیری با تماشای این نمایش خود و عملکرد خودمان را مورد قضاوت قرار میدهیم.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی تصریح کرد: ممکن است معضلات و آسیبهای روحی و جسمی کودکان در جامعه از نگاه ما تمام شود اما این معضلات همواره تداوم مییابد و آینده کشور، شهر و جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد. تماشای این تئاتر را به دانشجویان رشتههای حقوق، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و روانشناسی، معلمان مدارس و والدین توصیه میکنم تا به واسطه تماشای آن فهم افراد نسبت به مسئولیتهای اجتماعی ارتقا پیدا کند. در نمایش آنومی چندین موضوع واقعی به تئاتری واقعی مبدل شده که بسیار آموزنده است.
عابدینزاده خاطرنشان کرد: به اعتقاد من گروه نمایش آنومی کاری خیرخواهانه و به نوعی یک باقیاتالصالحات انجام دادهاند که امیدوارم گروه این نمایش به عنوان الگو قرار گیرد تا چنین موضوعاتی به مردم نشان داده شود و هنرمندان روح این جریانات را زنده نگه دارند و به نوعی مردم در این خصوص آموزش ببینند. همچنین از این طریق خیرین و موسسات مردمنهاد فعال در حوزه اجتماعی در چنین پروژههایی باید نقشآفرینی کنند و چنین نمایشهایی را مورد حمایت مادی و معنوی قرار دهند تا این کارها ثمربخش و نتیجهبخش واقع شود.
وی بیان کرد: تئاتر آنومی و چنین نمایشهایی، صحنهها و اثرات قبل و بعد از آسیبهای اجتماعی را به نمایش میگذارد تا در تغییر رویهها و سبک نگرشها اثرگذار واقع شود. با توجه به زحمات هنر تئاتر و متاسفانه درآمد نامتناسب آن لازم است این هنر مورد حمایت قرار گیرد تا انگیزه، علم و دغدغهمندی این قشر مورد استفاده قرار گیرد و آنها دغدغه کمتری نسبت به مسائل اقتصادی و مالی داشته باشند تا بتوانند در راستای تخصص خود قدم بردارند.
نمایش معضلات اجتماعی در قالب فعالیتهای فرهنگی و هنری اثری ماندگار خواهد داشت
سید حمیدرضا رضازاده، مدیر عامل مؤسسه خیریه گلستان علی نیز در این نشست اظهار کرد: خانم عابدینزاده تمام فعالیتهای اجتماعی را مورد حمایت قرار میدهد و در مواجهه با آسیبهای کودکان کار و به طور کلی آسیبهای کودکان و نوجوانان به عنوان تسهیلگر عمل میکند؛ به شکلی که علاوه بر اختیارات قانونی، نسبت به مسائل اجتماعی شخصیتی دغدغهمند است و به نوعی یک فعال اجتماعی به حساب میآید؛ بنابراین پس از صحبت با وی همکاری با نمایش آنومی را پذیرفتم.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به علاقه شخصی نسبت به فعالیتهای اجتماعی به ویژه آسیبهای کودکان و نوجوانان که در این تئاتر به نمایش گذاشته میشود و جایگاه بسیار والای تئاتر در جهان و کشور، نمایش و بیان این موضوعات در قالب تئاتر را اثرگذار دانسته و لذا سعی کردم تا حد توان به گروه نمایش آنومی کمک کنم زیرا شاید بتوان تئاتر را بهترین الگو برای بیان کردن و نشان دادن اهداف مختلف به جامعه دانست تا به نوعی معضلات اجتماعی از طریق فعالیتهای فرهنگی به جامعه نشان داده و اقدامی ماندگار صورت گیرد.
اجرای دور دوم نمایش آنومی از چهارشنبه از یکم دی ماه آغاز خواهد شد
پویا غازی، مدیر روابط عمومی پروژه نمایش آنومی نیز در این نشست خبری اظهار کرد: در سال ۹۸ اجرای این تئاتر به مدت ۶۰ شب برنامهریزی شده بود اما به دلیل وضعیت شیوع ویروس کرونا در کشور اجرای این نمایش متوقف شد؛ از این رو تنها به مدت حدود ۲۰ شب به اجرای عمومی درآمد و در حال حاضر دور دوم اجرای عمومی نمایش از چهارشنبه، یکم دی ماه، آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: اعضای گروه نمایش آنومی شامل ۴۰ بازیگر و در مجموع ۶۰ نفر است و شادی غفوریان و مسعود عقلی نویسندگی این نمایش ر بر عهده داشتهاند. این نمایش به صورت آفاستیج اجرا میشود؛ به این معنا که در سالنهای تئاتر روی صحنه نمیرود و در هر دوره از برگزاری نمایش، گروه مکانی را آمادهسازی و بازسازی میکند و به عنوان سالن اجرا مورد استفاده قرار میدهد. این دوره از اجراها در مدرسه افشارنژاد واقع در مقابل جاهدشهر ۱۴ اجرا خواهد شد. در حال حاضر که سینماهای شهر مشهد میتواند با تمام ظرفیت فعالیت کند، تئاترها همچنان با ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت خود را ادامه میدهد.
انتهای پیام
نظرات