مسعود میرزا عسگری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه ساخت نیروگاه بیستون برای تأمین انرژی برق مورد نیاز شبکه در منطقه غرب کشور(استانهای کرمانشاه، ایلام و کردستان) سال 1373 توسط متولیان امر مورد توجه قرار گرفت، افزود: پس از بررسی و مطالعات فنی در زمینه مشخصات زمین شناسی، دوری و نزدیکی به راه های ارتباطی و در دسترس بودن آب مورد نیاز، عملیات احداث این نیروگاه از ابتدای همان سال آغاز شد.
وی گفت: هم اکنون نیروگاه 640 مگاواتی بیستون با دو واحد بخاری با ظرفیت اسمی هر واحد 320 مگاوات در حال فعالیت است که قابلیت افزایش تا چهار واحد را دارد.
میرزاعسگری با بیان اینکه سال 1373 این نیروگاه تنها تولید کننده بزرگ برق در منطقه غرب کشور بود که نقش بسزایی در تامین برق و کنترل ولتاژ منطقه غرب داشت، اظهار کرد: در حال حاضر نیز با وجود راه اندازی نیروگاههای دیگر در منطقه غرب، با توجه به ظرفیت بالای واحدها و موقعیت خطوط خروجی از پست نیروگاه و قرارگیری منطقه احداث آن و نوع نیروگاه که بخاری بوده و برای تامین بار زیر ساختی شبکه از آن استفاده می شود، این نیروگاه نقش تعیین کننده ای در پایداری شبکه برق در منطقه غرب دارد، بطوری که از این نیروگاه بعنوان ستون پایدار کننده برق در غرب کشور نام می برند.
وی با اشااره به قابلیت استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه بیستون، عنوان کرد: در ماههای سرد سال که با محدودیت سوخت گاز بدلیل مصرف بالای این سوخت در مصارف خانگی مواجه می شویم، نیروگاه بیستون تنها نیروگاهی در سه استان کرمانشاه، ایلام و کردستان است که قابلیت استفاده از سوخت مازوت را دارد که می تواند نقش بسزایی در تامین برق و پایداری شبکه برق در غرب کشور داشته باشد.
مدرعامل نیروگاه بیستون به برنامه تعمیراتی نیروگاه هم اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط سخت تولید و افزایش چشمگیر مصرف برق کشور در پیک بار سال، نیمه دوم سال فرصت مناسبی برای تعمیرات و رفع نواقص و محدودیتهای تولید برق در نیروگاهها است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته از سوی دیسپاچینگ ملی جهت تابستان سال آینده صورت خواهد گرفت.
گفتنی است: شرکت مدیریت تولید برق بیستون بهره برداری و نگهداری از دو واحد بخار نیروگاه بیستون و چهار واحد گازی نیروگاه اسلام آباد غرب را برعهده دارد.
انتهای پیام
نظرات