• شنبه / ۲۰ آذر ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400092015324
  • خبرنگار : 71607

آیا آسم همانند یک سپر در برابر ابتلا به کرونا عمل می‌کند؟

آیا آسم همانند یک سپر در برابر ابتلا به کرونا عمل می‌کند؟

گروهی از محققان در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند ابتلا به آسم درجاتی از محافظت در برابر بیماری کووید-۱۹ ایجاد می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ای، کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ سلول‌ها را از طریق گیرنده آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین(ACE۲) آلوده می‌کند و این یکی از راه‌های ابتلا به این عفونت است که دانشمندان در اوایل همه‌گیری از آن باخبر شدند. گیرنده آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین، آنزیمی است که باعث شل شدن سیاهرگ‌ها و کاهش فشار خون می‌شود.

دکتر "مونیکا کرافت"(Monica Kraft) معاون مرکز تحقیقات بیماری‌های آسم و راه هوایی و رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه آریزونا و رهبر این مطالعه طی یک تحقیق نشان داد که پروتئین‌های حاکم بر التهاب ناشی از آسم، بیان آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین را کاهش می‌دهند.

دکتر کرافت در این باره گفت: به نظر می‌رسد ابتلا به آسم درجاتی از محافظت در برابر کووید-۱۹ ایجاد می‌کند، زیرا گیرنده آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین در آسم کاهش می‌یابد. ما در طول همه‌گیری شاهد تشدید بیماری آسم در تعداد کمی از بیماران مبتلا به آن بودیم و وقتی به بررسی تمام بیماران چندابتلایی مبتلا به کووید-۱۹ که در بیمارستان بستری شده بودند، پرداختیم، آسم به عنوان یکی از آن بیماری‌ها دیده نمی‌شد.

دکتر کرافت و تیم تحقیقاتی او قصد دارند به عنوان بخشی از تحقیقات‌شان درباره بررسی مسیرهای مولکولی که التهاب را در آسم کنترل می‌کنند، درباره فعل و انفعالات ویروسی اطلاعات بیشتری کسب کنند. برای رسیدن به این هدف، آنها بر روی سه ویروس و نحوه محافظت سه پاسخ ایمنی طبیعی در برابر آنها تمرکز خواهند کرد.

در پروژه اول، محققان توانایی اجزای چربی و پروتئین سورفکتانت ریوی(لایه نازکی از مایع ترشح شده توسط سلول‌های ریه) برای کاهش تنش در حین تنفس به منظور  مهار راینوویروس سی را آزمایش خواهند کرد.

راینوویروس سی(rhinovirus C) علاوه بر ایجاد سرماخوردگی، به عنوان یک عامل تشدید کننده در آسم نیز شناخته می‌شود.

در پروژه دوم محققان بر روی پروتئین تعاملی- گیرنده(receptor-interacting protein) که آغازگر پاسخ‌های ایمنی است، متمرکز خواهند بود. محققان امیدوارند دریابند که چگونه این پروتئین از راه‌های هوایی در برابر یک عفونت ویروسی شدید در آسم به ویژه ویروس آنفلوانزای نوع اِی(Influenza A virus) محافظت می‌کند.

پروژه سوم بر اساس تحقیقات قبلی در مورد پروتئین سورفکتانت ای و سیتوکین‌ها صورت خواهد گرفت.  پروتئین سورفکتانت ای(surfactant protein A) دارای اثرات ضد التهابی در آسم است، در حالی که سیتوکین‌ها، پروتئین‌های کوچکی هستند که سیستم ایمنی را فعال می‌کنند و هر دو آنها ممکن است فعالیت کووید-۱۹ را با کاهش بیان گیرنده آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین، محدود کنند. محققان فرض می‌کنند که هم افزایی بین این دو ممکن است محافظتی در برابر کووید-۱۹ ارائه کند.

"رابرت سی رابینز"(Robert C. Robbins) رئیس دانشگاه آریزونا گفت: محققان مرکز تحقیقات بیماری‌های آسم و راه هوایی به اکتشافات مهمی در درک واکنش‌های بیماران مبتلا به آسم به آلرژن‌ها و عوامل عفونی دست یافته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha