به گزارش ایسنا، همچنان بیماری منحوس کرونا در سراسر جهان در حال گسترش است و تاکنون افراد بسیاری به این بیماری مبتلا شدهاند. یکی از دلایل گسترش و شیوع بیشتر این ویروس این است که پروتئین میخ مانند آن به گونهای تکامل مییابد که به ویروس کمک میکند تا به سلول میزبان راحتتر نفوذ کند. در نهایت نیز سویه جدیدی ظاهر میشود که به گسترش سریع عفونت و انتقال آن از فردی به فردی دیگر میانجامد.
آنتی بادیهای ضد پروتئین کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ که توسط سیستم ایمنی ما تولید میشوند، میتوانند به جلوگیری از ابتلای ما به سویههای جدید این بیماری کمک کنند.
محققان دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس در مطالعه اخیرشان اظهار کردند که ترکیب این دو(ابتلا به کرونا و واکسیناسیون) میتواند دفاع قویتری در برابر سویههای جدید ایجاد کند.
محققان آمریکایی اظهار کردهاند افرادی که هم به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند و هم واکسن دریافت کردهاند، آنتی بادیهای باکیفیتی دارند که آنها قادر به محافظت از فرد در برابر جهشهای پروتئین میخ مانند هستند.
دکتر "اوتو یانگ" (Otto Yang) ایمنیشناس دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس و محقق ارشد این مطالعه گفت: یافتههای این مطالعه نشان میدهد که نه تنها کمیت بلکه کیفیت آنتیبادی نیز میتواند در طول زمان بهبود مییابد.
ناحیهای موسوم به "دامنه اتصال گیرنده"(RBD) در پروتئین میخ مانند وجود دارد که ویروس را قادر میسازد تا به سلول میزبان حمله کند. این ناحیه همچنین یک هدف مهم برای آنتی بادیها محسوب میشود اما جهشهای تصادفی در "دامنه اتصال گیرنده"به این معنی است که این هدف همیشه در حال تغییر است.
در مطالعه جدید، یانگ و همکارانش آنتی بادیهای ضد "دامنه اتصال گیرنده" خون شرکت کنندگان را با توانایی آنتی بادیها در خنثی کردن ویروس مقایسه کردند. آنها دریافتند افرادی که هم به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند و هم واکسن دریافت کردهاند، نسبت به افرادی که یا تنها به بیماری مبتلا شده و یا فقط واکسینه شدهاند، آنتی بادیهای باکیفیتتری دارند.
تحقیقات قبلی نشان داده است افرادی که قبل از ماه مه ۲۰۲۰ و در طول موج اول همهگیری، از بیماری کووید-۱۹ جان سالم به در بردهاند، به نظر میرسد که قدرت آنتیبادی بدن آنها در برابر سویههای جدیدتر این ویروس کاهش یافته است. همین امر در مورد افرادی که مبتلا نشدهاند اما واکسن کووید-۱۹ را دریافت کرده بودند نیز در مورد سویههایی مانند بتا یا گاما نیز صادق است. اما در آن میان، محققان در بدن افرادی که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده و پس از بهبودی واکسن دریافت کرده بودند، آنتی بادیهایی را یافتند که در برابر سویههای جدید قویتر بودند.
انتهای پیام
نظرات