• سه‌شنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۰ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1400091612535
  • خبرنگار : 71381

بسته اخبار سیاسی ۱۶ آذر

آخرین وضعیت بازداشتی‌ها در اصفهان/رئیسی در دانشگاه شریف/واکنش‌ها به خواسته‌های ایران در مذاکرات

آخرین وضعیت بازداشتی‌ها در اصفهان/رئیسی در دانشگاه شریف/واکنش‌ها به خواسته‌های ایران در مذاکرات

نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه/ مراسم روز دانشجو/ برجام و مذاکرات و ... از موضوعات پربازدید و خبرساز تحریریه سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.

به گزارش ایسنا، در پی اظهارات رییس مجلس شورای اسلامی درباره موضوع برخورد علی اصغر عنابستانی و نیروی انتظامی در جمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی و تاکیدش بر اینکه "مامور نیروی انتظامی در اجرای قانون نمی تواند خلاف قانون کند" عنابستانی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام از قالیباف تشکر کرد.

نماینده مردم سبزوار در مطلبی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: البته واضح بود که ماه پشت ابر نمی ماند اما از شجاعت ریاست محترم مجلس آقای دکتر قالیباف تشکر می کنم که بعد از چندین ماه دروغ پراکنی، ایشان بالاخره به اندازه کمی حقیقت را روشن کردند!

سخنگوی قوه قضاییه هم در نشست خبری هفتگی خود به سوالاتی درباره پرونده کرسنت و بازداشتی های اعتراضات اصفهان پاسخ داد.

ذبیح الله خداییان درباره وضعیت پرونده کرسنت گفت: این پرونده مربوط به قرارداد گازی است که بین شرکت نفت ملی ایران و کرسنت اماراتی منعقد شده است و در جریان انعقاد قرارداد سوءاستفاده‌هایی شده بود و برخی پورسانت گرفته بودند. این قرارداد اجرایی نشد. در همان زمان با گزارش سازمان بازرسی و مراجع اطلاعاتی پرونده ای تشکیل شد که حدود ۶ الی ۷ نفر از اعضای هیات مدیره نفت ایران و کرسنت محکوم شدند و پنج الی شش نفر به جزای نقدی و دو نفر به حبس محکوم شدند و اخیرا به اجرای احکام ارجاع شد. در بخشی دیگر از پرونده  که مفتوح بود، ۸ نفر در پرونده به جرم  تبانی در معاملات دولتی و اخد رشوه متهم هستند که پرونده در جریان است و در دستور کار دولت است و در حال بررسی است و امیدوارم با صدور حکم کسانی که در  سوءاستفاده در این زمینه  نقش داشتند  به جزای اعمالشان برسند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در اعتراضات اصفهان  چه تعداد از معترضین بازداشت شدند؟ گفت: ۱۳۰ نفر بازداشت شده بودند و قرار برایشان صادر شده بودند و برخی بلافاصله آزاد شدند و دیروز هم اکثر آنها آزاد شدند. جز افرادی که تیراندازی مسلحانه داشتند بقیه با قرار کفالت و وثیقه آزاد شده بودند.

مراسم بزرگداشت روز دانشجو با حضور رئیس جمهور در دانشگاه صنعتی شریف، برگزار شد و آیت‌الله سید ابراهیم پس از ادای احترام به شهدای این دانشگاه، از نمایشگاه دستاوردهای مراکز تحقیقاتی، پژوهشی و شرکت‌های دانش‌بنیان این دانشگاه با شعار «پیشران نوآوری، تجلی خودباوری» بازدید کرد.

رئیس جمهور در بخشی از سخنرانی خود در جمع نمایندگان دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی با اشاره به تلاش عده‌ای برای ربط دادن مذاکرات عزتمندانه کشور به قیمت ارز، اظهار داشت: خبر دقیق داریم عده‌ای شبانه‌روز در تلاشند همزمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند و مذاکرات را به اقتصاد گره بزنند تا خواسته‌های خود را به ملت تحمیل کنند. دستگاه‌های اطلاعاتی پیگیر معرفی افراد هستند.

 آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی همچنین در نشست با اساتید و فناوران دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر اهمیت و ضرورت حفظ و جذب نخبگان دانشگاهی گفت:دولت بنا ندارد از کنار دغدغه‌ها و بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص حفظ نخبگان صرفا به عنوان یک توصیه رد شود، بلکه مصمم است در همکاری تنگاتنگ با دانشگاه زمینه‌های جذب و حفظ نخبگان را تقویت کند.

دیگر اخبار مرتبط را در لینک های زیر بخوانید.

آزمون مهم جریان دانشجویی شناخت دقیق ابعاد جدید سلطه است

مسئولان به دانشگاه و دانشجو اعتماد کنند

مطالبات دانشجویان فارغ از جناح بندی‌های سیاسی است

سه شهید دانشجو نتیجه فاجعه حمله گارد سلطنتی به دانشگاه

***

سخنگوی کاخ سفید هم در یک کنفرانس خبری به سوالاتی درباره محور ایران در گفت‌وگوی آتی روسای جمهور آمریکا و روسیه و دیدار اخیر روسای موساد و سیا پاسخ داد.

جن ساکی در پاسخ  به سوالی درباره سفر دیوید بارنِئا رئیس موساد به واشنگتن و دیدار او با ویلیام برنز رئیس سیا و این که با توجه به پافشاری او بر موضع اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران، رئیس جمهور آمریکا در صورت عدم حاصل شدن هیچ گونه پیش‌رفتی در مذاکرات وین از این گزینه حمایت خواهد کرد یا نه،‌ گفت: هر رئیس جمهوری طیفی از انتخاب‌ها را پیش رو دارد. من نمی‌خواهم از این جایگاه به آن‌ها بپردازم. رویکرد ما،‌ تمایل ما هنوز در پیش گرفتن یک مسیر دیپلماتیک است.

در خواست ایران برای دریافت تضمین پایداری برجام نیز موضوع یادداشت رضا نصری با عنوان «تضمین: لغو مصونیت قضایی دولت آمریکا در دادگاه‌های ملی ۴+۱» بود.

این کارشناس ارشد سیاست خارجی نوشت: "دولت ایران به درستی در پی دریافت نوعی «تضمین» است تا از پایداری برجام اطمینان حاصل کند. همان‌طور که پیش‌تر استدلال شده، دریافت «تضمین حقوقی» - یعنی تضمینی که در نظام حقوق داخلی آمریکا برای دولت بعدی در این کشور الزام و محذوریت قانونی ایجاد کند - میسر نیست؛ و معتقدم در نهایت «ایجاد روابط چند لایه اقتصادی» عاملی است که می‌تواند احتمال خروج دولت بعدی آمریکا از برجام را به طرز قابل توجهی کاهش می‌دهد.

همچنین اظهارات اخیر وزیر امور خارجه کشورمان در رد ایده یک توافق موقت در وین، واکنش میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین را درپی داشت که معتقد است:  منافاتی میان توافقی موقت و توافقی جامع وجود ندارد. اما این حق مسلم ایران است که مواضعش را تشریح کند.

سخنگوی وزارت امور چین هم در یک کنفرانس خبری ضمن تاکید بر ضرورت لغو تحریم‌های غیرقانونی ایران ، خواستار نشان دادن اراده سیاسی و انعطاف از سوی تمامی طرفین مذاکرات وین برای به نتیجه رسیدن آن شد.

خبرهای دیگر با محوریت برجام را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

آیا در صورت پذیرش خواسته‌های ایران از سوی واشنگتن، مسکو و پکن‌ همراه خواهند شد؟

در چه شرایطی توافق با تیم بایدن توجیه‌پذیر است؟

تجلیل دیپلمات ارشد ایرانی از مذاکره کننده سابق آمریکا

واکنش آمریکا به سفر مشاور امنیت ملی امارات به ایران

حمایت کره جنوبی از تلاش‌ها برای حفظ مذاکرات وین

حمایت مودی و پوتین از احیای برجام

 نباید به غرب امتیاز دهیم/ مذاکرات پیشرفت‌های خوبی داشته است

***

گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز  (سه شنبه) شانزدهم آذر ماه ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha