به گزارش ایسنا، اعمال تحریم های آمریکا علیه چند شخص و نهاد ایرانی همزمان با از سرگیری دور هفتم مذاکرات احیای توافق هستهای در وین واکنش میخائیل اولیانوف را درپی داشت.
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین با انتشار مطلب در صفحه توییترش از این اقدام انتقاد کرد و نوشت: حتی در مدت برگزاری مذاکرات وین، آمریکا تحریمهای جدیدی اعمال کرد و ایران هم به توسعه برنامه هستهایاش ادامه داد. این خوب نیست. زمان آن رسیده این رویه به منظور ایجاد فضایی مناسب برای احیای سریع و موفقیتآمیز برجام متوقف شود.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا هم از از رایزنی بایدن و پوتین درباره ایران گزارش داد و گفت: جو بایدن و ولادیمیر پوتین گفتوگوی خوبی درباره مسئله ایران داشتند. ثمربخش بود. آمریکا و روسیه قبلا و حتی در شرایط دشواری مثل سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای رسیدن به برجام[توافق هسته ای] همکاری کرده اند. موقعیت کنونی برهه ای است که روسیه و آمریکا می توانند برای اطمینان یافتن از این که ایران هیچ گاه به سلاح هسته ای دست نمی یابد، به رایزنیهای دقیق ادامه دهند.
به گفته دستیار ریاست جمهوری روسیه، ولادیمیر پوتین در جریان گفتوگویش با رئیس جمهور آمریکا بر اهمیت پایبندی به پارامترهای اولیه برجام تاکید کرده است.
این مقام روس همچنین افزود: جو بایدن در این دیدار ابراز امیدواری کرده است که مذاکرات وین درباره این موضوع که در اواخر نوامبر از سر گرفته شد در فضایی سازندهتر پیش برود و سرانجام راهحلهای قابل قبول برای تمام شرکتکنندگان به دست آید.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا هم در گفتوگو با روزنامه وال استریت ژورنال ضمن این که خروج دولت قبلی این کشور از توافق هستهای را اشتباهی بزرگ تلقی کرد، تاکید کرد دیپلماسی بهترین راه پرداختن به مسئله برنامه هستهای ایران است.
ارزیابی رضا ذبیحی از نتایج هفتمین دور مذاکرات وین هم از خبرهای پربازدید در این ارتباط بود.
این کارشناس مسائل بینالملل معتقد است که وجود اراده مشترک عنصر کافی برای احیای برجام نیست و می گوید: لزوم رسیدن به فهم مشترک درباره چگونگی حل مساله نیز حائز اهمیت است که طرفین باید بدون فوت وقت به سمت آن حرکت کنند و نگذارند که فرصت باقی مانده از دست رود.
همچنین حجت الاسلام مجتبی ذوالنور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با دست پر به مذاکرات رفته و همینکه طرف مقابل بعد از شنیدن نظر جمهوری اسلامی ایران میگویند باید برویم و با پایتختهای خود مشورت کنیم دلیلی بر حضور ایران با دست پر میباشد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: پیشبینی ما این است که اگر طرف مقابل و به ویژه آمریکاییها اراده داشته باشند و آمریکاییها اخلالی ایجاد نکنند مذاکرات به نتیجه خواهد رسید چرا که اراده جمهوری اسلامی ایران این است که مذاکرات به نفع مردم شکل گرفته و برجام احیاء شود. اینکه میگویم برجام احیاء شود یعنی ما هیچ مذاکرهای با آنها نداریم بلکه بحث ما نقد کردن چک جمهوری اسلامی در برجام است.
دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.
موهایم از دست روسیه و ایران سفید شد!
توضیحات انریکه مورا درباره ازسرگیری مذاکرات وین
جو سالمی در کشور برای تیم مذاکره کننده شکل گرفته است
جامعه جهانی اقدامات غیرقانونی تحریم را محکوم کند
عواملی به دنبال گروگانگیری معیشت مردم برای فشار به تیم مذاکرهکننده هستند
تیم مذاکره کننده به دنبال کسب منافع حداکثری است
***
از دیگر اخبار پرمخاطب حوزه سیاست خارجی، تحلیل سفیر سابق ایران درمورد سفر مشاور امنیت ملی امارات به تهران بود.
حمیدرضا آصفی دیدار مشاور امنیت ملی امارات با رئیس جمهور کشورمان و به دنبال آن افزایش قدرت منطقهای ایران و اقبال کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس را بسیار مهم خواند و گفت: جایگاهی که مشاور امنیت ملی امارات دارد سفر را پراهمیتتر میکند و لذا این جایگاه را نباید صرفاً به عنوان یک سفر مشاور امنیت ملی صرف دید.
رئیس جمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تاکید کرد که دستگاههای مسئول، عوامل مداخلهگر در بازار ارز را شناسایی کنند.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی با تاکید بر لزوم جلوگیری از مداخلات سودجویانه در بازار ارز به دستگاههای مسئول دستور داد در این زمینه با جدیت به وظیفه خود عمل کنند.
مرکز رسانه قوه قضاییه در اطلاعیهای، خبر انتصابات اخیر در قوه قضاییه را تکذیب و اعلام کرد: شب گذشته خبری در فضای مجازی با موضوع برخی انتصابهای جدید در دستگاه قضایی منتشر شد که منشا و مبدا نامشخصی داشت. این خبر ابتدا در گروههای محدود دست به دست میشد تا اینکه کانالهای خبری با انتشار آن به گسترش ادعای مطرح شده دامن زدند. این درحالیست که انتصاب یا انتصابهای جدیدی از سوی رییس دستگاه قضایی در حوزه دیوانعالی کشور، دادستانی کل کشور و دادستان انتظامی قضات صورت نگرفته است.
گزارش تاریخی ایسنا، همزمان با هفتاد و نهمین سالروز قحطی گندم و بلوای نان در تهران در سال ۱۳۲۱ از خبرهای بامدادی پرمخاطب امروز بود.
در بخشی از این گزارش با عنوان "بلوای نان و جنگ سلطان و نخست وزیر" آمده است: خاطره انگیزترین تاثیر دو جنگ جهانی اول و دوم برای مردم قطحی زده ایران، قحطی کشنده آرد و گندم بود. منشاء قحطی در جنگ جهانی اول «احمد شاه قاجار» و تجارتخانه اش بود و منشاء نایابی گندم و مخلوط کردن خاک اره با آرد در جنگ جهانی دوم «قوای روس و انگلیس» بودند.
گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز (چهارشنبه) هفدهم آذر ماه ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.
انتهای پیام
نظرات