• سه‌شنبه / ۹ آذر ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400090906660
  • منبع : دانشگاه صنعتی امیر کبیر

تولید آنتی‌بیوتیک‌های زیست‌سازگار با استفاده از کانی‌های رسی

تولید آنتی‌بیوتیک‌های زیست‌سازگار با استفاده از کانی‌های رسی
عکس دریافتی و تزیینی است

محققان دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند از کانی‌های رسی در تولید داروهای زیست‌سازگار بهره ببرند.

به گزارش ایسنا، نونا سلیمانپورمقدم، دانش آموخته دکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «تهیه ترکیب دارویی پلیمری زیست سازگارپذیر بر پایه کانی‌های رسی» گفت: هدف از اجرای این طرح، تهیه ترکیب دارویی بود که با بهبود اثربخشی درمانی و کاهش  عوارض جانبی همراه باشد.

وی با بیان این که این پروژه با راهنمایی دکتر امیرضا آزادمهر و مشاوره دکتر اردشیر هزارخانی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است، افزود: فرمولاسیونی که در این پروژه تهیه کردیم، می‌تواند به‌عنوان پیش ماده جهت تهیه چسب زخم‌های آنتی بیوتیکی برای درمان عفونت و التهاب نیز به‌کار برده شود.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به سابقه خوبی که رس‌ها در صنعت داروسازی دارند و این‌که سال‌هاست علاوه بر مواد فعال، به‌عنوان مواد جانبی در محصولات دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرند، بر آن شدیم تا از کانی‌های رسی به‌عنوان بستر اصلی ترکیب دارویی بهره ببریم.

سلیمانپور با بیان اینکه برای انجام این پروژه سه فرمولاسیون پیشنهادی سنتز شد که بهترین آن ترکیب بیولوژیکی بود، افزود: در نهایت به یک رهایش کنترل شده‌ای از دارو در محیط شبیه‌سازی شده بدن انسان رسیدیم.

وی افزود: در واقع ترکیب دارویی بدست آمده توانست خاصیت درمانی در نقطه تاثیرگذار را فراهم کند و در تمام طول مدت درمان خاصیت درمانی را حفظ کند و از همه مهم‌تر عوارض جانبی دارو را کاهش داد.

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: امید داریم داروی اصلاح شده به مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیک‌ها کمک کند و عفونت‌ها را در زمان کوتاهتری درمان کند.

به گفته دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در دنیا تحقیقات زیادی روی آنتی‌بیوتیک‌ها انجام شده، اما همگی برپایه مواد شیمیایی بوده و در ایران به‌راحتی در دسترس نیست.

وی ادامه داد: در این طرح با استفاده از کانی‌های رسی که یک ترکیب ارگانیک و سازگار با محیط زیست، ارزان و در دسترس است، بهره بردیم.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سلیمانپور گفت: این مطالعات در آزمایشگاه شیمی دانشکده معدن به مدت سه سال انجام شد و چهار مقاله از مراحل انجام این پروژه در مجلات معتبر خارجی چاپ شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha