• دوشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400090100339
  • خبرنگار : 30054

نکات مهم درباره سرویس و نگهداری آسانسور

نکات مهم درباره سرویس و نگهداری آسانسور

در هر ساختمان تجاری یا مسکونی، آسانسور نشان دهنده سرمایه‌گذاری مالی مهم و ارزشمند است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام الماس آسانسور، تعمیر و سرویس آسانسور جزئی از این سرمایه‌گذاری مهم می‌باشد. در واقع آسانسورها علاوه بر سهولت رفت و آمد، گویی شخصیت و روح ساختمان شما نیز می‌باشند. 
این سرمایه‌گذاری، گاهی صدها میلیون تومان فقط برای یک ساختمان با اندازه متوسط هزینه خواهد داشت. با داشتن این دارایی ارزشمند، داشتن یک برنامه کاملاً مشخص برای اطمینان از نگهداری صحیح آسانسور، جز الزامات می‌باشد. در حالی که در این مطلب، بر لزوم تعمیر و نگهداری آسانسورها تمرکز داریم، بسیاری از اطلاعاتی که به آنها اشاره خواهیم کرد، در مورد پله برقی‌ها نیز صدق می‌کند.

لزوم تعمیر و سرویس آسانسور

آسانسور یک سیستم بسیار پیچیده با صدها قطعه است که نیاز به نگهداری و سرویس دارد. تعمیر آسانسور و سرویس و نگهداری آن، شامل مراحل گوناگونی می‌باشد. یکی از موارد تعمیر و نگهداری آسانسور، تضمین عملکرد مداوم با جلوگیری از سایش و خرابی بیش از حد آن است. 
در سیستم‌هایی به پیچیدگی سیستم‌های آسانسور مدرن، جنبه مهم‌تری از سرویس آسانسور وجود دارد که نیاز به تخصص کافی شرکت خدمات آسانسور دارد. اطمینان از کارکرد دستگاه و تجهیزات آسانسور، همانطور که در ابتدا طراحی شده‌اند، یکی از این موارد می‌باشد. در واقع لازم است شرکت تعمیر و سرویس آسانسور شما تجربه و مهارت کافی داشته باشد تا آسانسور همانگونه که در ابتدا طراحی شده، به کار خود ادامه دهد. 
این کار فقط توسط تکنسین های ماهر و آموزش دیده با استفاده از تجهیزات و ابزار مناسب انجام می شود.

نکات مهم درباره سرویس و نگهداری آسانسور

چه قسمت‌هایی از آسانسور به سرویس و نگهداری نیاز دارند؟

اجزای یک سیستم آسانسور که نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند را می توان بر اساس موقعیت مکانی آنها دسته‌بندی کرد.

  • اتاق آسانسور(موتورخانه)
  •  مسیر حرکت آسانسور 
  • کابین آسانسور

اتاق آسانسور

اتاق آسانسور یا موتورخانه، قلب سیستم آسانسور است. این بخش شامل دستگاه های بالابر آسانسور، مجموعه‌های موتور، ژنراتور یا منبع تغذیه و تجهیزات کنترلی است. بیشتر خدمات سرویس آسانسور در اتاق آسانسور انجام می‌شود. این مورد شامل سرویس‌های معمولی موتورها، ژنراتورها، سوئیچ‌ها، کنتاکت‌ها، ترمزها و کنترل‌ها می‌شود.

مسیر حرکت آسانسور یا کابین

مسیر حرکت آسانسور شامل ریل‌هایی می‌شود که کابین آسانسور و وزنه تعادل بر روی آنها حرکت می‌کند. درهای راهرو، پنل شاسی، قفل درها و مکانیسم‌های الکترونیکی در این دسته قرار می‌گیرند. همچنین می‌توان به سوئیچ‌ها، تجهیزات ایمنی، کابل‌ها و سایر تجهیزات الکترونیکی نیز اشاره کرد. 
تجهیزات داخل کابین که نیاز به سرویس و نگهداری دارند شامل بافرها، آویزها و قفل درهای راهرو، کلیدها و وسایل ایمنی است. بیشتر تعمیر و نگهداری این قطعات باید از داخل بالابر و خارج از کابین آسانسور انجام شود. 
گودال آسانسور، وزنه‌های تعادل، قرقره کابل و دستگاه‌های کششی و کلیدهای محدود را در خود جای داده است. تمامی قطعات نیازمند سرویس و نگهداری دوره‌ای می‌باشند که توسط متخصصین صورت می‌پذیرد.

کابین آسانسور

به استثنای چند مورد از آسانسورهای خاص، معمولا کابین آسانسور، سازه‌هایی مقاوم در برابر آتش و دارای تهویه مناسب هستند. الزامات نگهداری برای کابین آسانسور شامل سرویس تجهیزات عملیاتی درب و تجهیزات تهویه در بالای کابین و تجهیزات ایمنی در پایین است. این کار باید از داخل گودال آسانسور انجام شود.

نکات مهم درباره سرویس و نگهداری آسانسور

بررسی سیستم و عملکرد آسانسور

بررسی دوره‌ای سیستم آسانسور برای اینکه آیا سیستم به درستی کار می‌کند و همچنین برای شناسایی اجزا و قطعاتی که باید نوسازی و یا تعمیر شوند، مهم است. 

چک لیست زیر به مواردی می‌پردازد که باید توسط مدیریت بررسی و در صورت لزوم جهت سرویس به متخصصین گزارش شود:

  • حجم کارآیی آسانسور: آیا ظرفیت آسانسور برای ترافیک روزانه کافی است؟
  • رضایت مسافران: آیا مردم از آسانسور انتقاد می کنند؟ آیا از انتظار زیاد برای آسانسور یا خرابی تجهیزات شکایت دارند؟
  • عملکرد: آیا عملکرد فعلی آسانسور با عملکرد زمانی که تجهیزات جدید بودند، یکسان است؟ 
  • ویژگی های ایمنی: آیا زنگ هشدار اضطراری و اینترکام یا تلفن کار می کند؟ اگر سیستم روشنایی اضطراری وجود دارد، آیا در هنگام خاموشی،  به درستی عمل می کند؟
  • وسایل و تجهیزات کابین: آیا چراغ های پنل شاسی راهرو و داخل کابین آسانسور، و نشانگرهای طبقه به درستی کار می کنند؟ آیا چراغ های سقفی و سیستم های تهویه کار می کنند؟
  • درها: در توقف ها، آیا درب ها پر سر و صدا عمل می کنند؟ 
  • شروع و توقف: آیا آسانسور به طور ناگهانی شروع به حرکت و متوقف می شود؟
  • تراز کردن: آیا آسانسور در هر ایستگاه با کف همسطح می‌شود یا بین طبقات توقف می‌کند؟
  • سواری: آیا هنگام کار آسانسورها صدای جیرجیر و ناخوشایند می شنوید یا لرزش را احساس می کنید؟

در تمامی مراحلی که در این مطلب به آن اشاره کردیم، مهمترین مسئله، تجربه و تخصص تیم پشتیبانی آسانسور شما می‌باشد. فراموش نکنید که همکاری با یک تیم متخصص در زمینه تعمیر و سرویس آسانسور، می‌تواند هزینه‌های شما را به طور چشم گیری کاهش دهد.
لطفا جهت دریافت مشاوره رایگان با شرکت آسانسور و پله برقی الماس آسانسور تماس بگیرید:
۰۹۱۲۰۳۱۰۴۶۷- ۰۲۱۲۲۲۲۴۱۰۶
منبع : وب سایت شرکت الماس آسانسور - http://www.almasasansor.com
انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha