• دوشنبه / ۱ آذر ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400090100119
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

واگذاری خدمات بهزیستی به بخش غیردولتی؛ ضعفی در خراسان جنوبی

واگذاری خدمات بهزیستی به بخش غیردولتی؛ ضعفی در خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: در بخش واگذاری خدمات بهزیستی به بخش غیردولتی در شهر بیرجند به دلیل نبود موسسات و خیران بزرگ، ضعف داریم؛ هرچند متقاضی خاصی نداریم و همچنان موضوع واگذاری خدمات بهزیستی به بخش غیردولتی در مرکز استان معضل بزرگی است.

علی عرب‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: حوزه خدمات بهزیستی گسترده و بخش عظیمی از فعالیت‌ها به صورت مشارکتی با بخش دولتی و خصوصی در حال انجام است.

وی افزود: بهزیستی یکی از متولیان موضوع ساماندهی سالمندان، آسیب‌های اجتماعی، اعتیاد و کودکان خیابانی است و سایر دستگاه های اجرایی نیز در این زمینه وظیفه دارند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی تصریح کرد: جمع آوری کودکان خیابانی به هیچ عنوان در حیطه وظایف قانونی بهزیستی تعریف نشده است و باید نیروی انتظامی این کودکان را جمع آوری و برای ساماندهی تحویل بهزیستی دهد؛ وظیفه بهزیستی در بحث ساماندهی معتادان بی‌خانمان و ایجاد خوابگاه شبانه برای این افراد تعریف شده است اما ساماندهی شبانه سایر افراد بی خانمان وظیفه شهرداری است.

عرب نژاد ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد وظایف بهزیستی به بخش غیردولتی واگذار شده است و ما سیاست گذاری، برنامه ریزی و نظارت را برعهده داریم؛ مدت‌هاست که دستور واگذاری شیرخوارگاه بهزیستی به بخش غیردولتی ابلاغ شده است اما در بیرجند به دلیل نبود خیر نتوانسته‌ایم واگذار کنیم.

وی افزود: بخش خدمات روزانه کودکان خیابانی واگذار شده اما بخش شبانه روزی در دستور کار است که در این زمینه هم متقاضی وجود ندارد و ارائه تمام خدمات بهزیستی همت دست جمعی مسئولان را می‌طلبد.

عرب نژاد بیان کرد: از ابتدای طرح مسکن مددجویان تاکنون ۲ هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی تحویل شده است؛ همچنین احداث ۶۷۸ واحد مسکونی دیگر در دست اقدام است.

وی اظهار کرد: یکی از حوزه‌های مهم بهزیستی مرکز توانبخشی و مراقبتی بوده است که در حال حاضر ۱۷ مرکز شبانه روزی در خراسان جنوبی به معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن خدمات مراقبتی ارائه می‌دهند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: هم اکنون ۱۴مرکز حرفه‌آموزی در خراسان جنوبی فعال است و  افراد توانخواه و معلول در این مراکز مشغول فعالیت هستند.

عرب نژاد ادامه داد: در حال حاضر دو مرکز توانبخشی مبتنی بر خانواده در شهرستان‌های بیرجند و قاین برای ارائه خدمات به معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن فعالیت دارند.

وی با اشاره به فعالیت ۱۱ مرکز خدمات توانبخشی در منزل در استان، افزود: این مراکز به جامعه هدف خدمات ارائه می‌کنند و ماهیانه مبلغ پنج میلیون ریال یارانه به مراکز برای هر نفر پرداخت می‌شود.

عرب نژاد یادآور شد: در مراکز حرفه‌آموزی متناسب با موقعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شرایط بازار کار منطقه و سطح آموزشی کارآموزان مهارت‌های حرفه‌ای زیر نظر کارشناسان توانبخشی و مربیان را آموزش می‌بینند و در پایان با برگزاری آزمون حرفه‌ای گواهی معتبر فنی و حرفه‌ای به توانخواه ارائه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha