• چهارشنبه / ۱۶ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403081611986
  • خبرنگار : 50026

احداث گمرک تخصصی برای صادرات، دغدغه زرشک‌کاران خراسان جنوبی

احداث گمرک تخصصی برای صادرات، دغدغه زرشک‌کاران خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی نماینده کشاورزان استان در اتاق اصناف ایران، بیان کرد: اگر گمرک تخصصی برای محصول زرشک در جهت صادرات احداث شود، این محصول در بازارهای جهانی رشد قابل ملاحظه‌ای در فروش خواهد داشت.

سید محمود هاشمی‌زاده نماینده کشاورزان استان در اتاق اصناف ایران صبح امروز (۱۶ آبان)  در جشنواره ملی زرشک خراسان جنوبی، با تاکید به زرشک در خراسان جنوبی به عنوان محصولی استراتژیک است، گفت: سطح زیر کشت زرشک در خراسان جنوبی بالغ بر ۱۹ هزار هکتار که با تولید سالانه نزدیک به یکصد هزار تن زرشک تر و ۲۵ هزار تن زرشک خشک، به همت کشاورزان استان تولید و از اهمیت بسیاری برخوردار است.

نماینده کشاورزان استان در اتاق اصناف ایران افزود: نزدیک به ۱۰۰ درصد تولید زرشک ایران، منحصراً در خراسان جنوبی بوده که برخلاف محصولاتی همچون زعفران و عناب که این استان در رتبه‌های دیگر است، زرشک خراسان جنوبی در رتبه اول قرار دارد.

هاشمی‌زاده با اشاره به دخیل بودن حدود ۵۰ هزار خانوار به صورت مستقیم و غیر مستقیم اظهار کرد: این محصول ظرفیت بی‌بدیلی در اشتغال‌زایی و درآمدزایی برای مردم خراسان جنوبی و ایجاد تراز مالی مثبت برای استان است که با برگزاری جشنواره ملی زرشک و طرح مشکلات فعالان این حوزه قدم موثری در راستای رفع آن برداشته شود.

وی ادامه داد: زرشکاران خراسان جنوبی از مشکلات جدی و متعددی مانند محدودیت برداشت آب از چاه‌های کشاورزی، قطع برق و ورود دلالان در خرید این محصول بدون رعایت منافع کشاورزی و همچنین در مسائل فنی و فناوری از عدم رعایت حساسیت‌های بهداشتی و بسته بندی نامناسب گروه کشاورزان زرشک از این مسئله رنج می‌برند که باید برای این موضوع راه‌کارهای موثری در نظر گرفته شود.

وی با بیان انتظارات متعدد کشاورزان شهرستان‌هایی که تولید زرشک انبوه دارند، گفت: برای احداث سردخانه و کارخانه‌های فرآوری زرشک از حیث فنی و مالی مجوزهای لازم را همراه با افراد توانمند که دارای دانش لازم در جهت بهبود اثرگذاری تسهیل شده و اقدامات موثر در این حیطه صورت بگیرد.

وی با اشاره به ورود جهاد کشاورزی و سازمان‌های مرتبط برای محصول زرشک خراسان جنوبی در چرخه خرید توافقی و بهبود قابل ملاحظه قیمت زرشک در دو سال اخیر، تصریح کرد: متاسفانه هنوز قیمت زرشک با ارزش واقعی آن به دلایل مختلف، فاصله زیادی دارد که باید با ساماندهی و آموزش کشاورزان زرشک‌کار در مراحل کاشت، داشت و برداشت در جهت نگهداری و بسته‌بندی مناسب و تولید محصولات با ارزش بالاتر نسبت اجرای طرح خرید مزرعه در قالب اجرای چند کار جدید و نو در زمینه تولید و حمایت در زمینه بازار رسانی و بازار سازی در استان می‌تواند کمک‌های موثری از سوی دولت برای کشاورزان انجام شود.

نماینده کشاورزان استان در اتاق اصناف ایران، بیان کرد: ایجاد گمرک تخصصی زرشک به منظور نظارت دقیق بر کیفیت محصول زرشک صادراتی و صراحت عمل در انجام امور گمرکی به منظور تسریع در امر صادرات این محصول و همچنین حذف تعهد صادراتی زرشک به منظور ایجاد صرفه اقتصادی در امر صادرات این محصول و همچنین اختصاص جایزه صادراتی برای برای صادرکنندگان موفق زرشک در بازارهای جهانی می‌تواند در بهبود وضعیت موجود، اثرگذاری قابل توجهی داشته باشد.

هاشمی‌زاده افزود: استفاده از شرکت های توانمند دانش‌بنیان در تولید محصول جدید از محصول پایه زرشک و بسته بندی مناسب و ایجاد ظرفیت لازم فنی و سخت افزاری از موارد قابل تحمل است که نیازمند تامین اعتبار لازم برای مدیریت تعاون روستایی استان به منظور نقش آفرینی در خرید توافقی زرشک به منظور حفظ قیمت عادلانه محصول از دیگر دغدغه‌های کشاورزان این محصول است.

وی خاطرنشان کرد: از دولت انتظار می‌رود که در جهت بهبود کیفیت فرآوری و بسته‌بندی این محصول اقدامات لازم جهت تولید زرشکی با کیفیت برای بازارهای جهانی با آموزش‌های دقیق و برنامه‌ریزی صحیح را انجام دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha