فردین حکیمی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به آلودگی اخیر هوای استان و تشکیل کمیته اضطرار کاهش آلودگی هوا، گفت: در طول سال که شرایط اضطراری وجود ندارد، دستگاههای مختلف باید تکالیف قانون هوای پاک را اجرایی کنند. اگر این تکالیف اجرایی شود کمتر به شرایط اضطرار میرسیم.
وی تشکیل کمیته اضطرار را برای تصمیمگیری در مورد اعمال محدودیتهای موقت زمانی، مکانی و نوعی برای کاهش آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: اقدامات فوری باید در چند روزی که اضطرار وجود دارد انجام شود.
حکیمی در ادامه افزود: قانون هوای پاک، پایه اقداماتی است که باید برای کاهش آلودگی هوا انجام شود اما متأسفانه تکالیف دستگاهها در این زمینه اجرایی نمیشود.
وی به وجود دو منبع آلاینده متحرک و ثابت اشاره و تصریح کرد: در مورد منابع متحرک بیشترین تکلیف مربوط به حوزه شهرداریها و پلیس راهور است که باید با خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی برخورد کند. شهرداریها هم باید در زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، طرح L.E.Z و فضای سبز اقدامات مناسب انجام بدهد.
وی ادامه داد: در خصوص منابع ثابت بیشتر موضوع واحدهای صنعتی مطرح است. در استان البرز بارگذاری مضاعفی در حوزه صنعتی و جمعیتی وجود دارد و یکی از تکالیف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نوسازی و استفاده از فناوریهای نوین در صنعت و پیگیری تغییر سوخت مایع در صنایع به سوخت پاک و گاز است که توفیق زیادی در این زمینهها نداشتهایم.
وی با اشاره به اینکه در البرز چند عامل باعث تشدید آلودگی هوا شده، تاکید کرد: بارگذاری بیش از حد جمعیت و صنعت در استان، برداشت بی رویه از ذخایر آبهای زیر زمینی، توسعه فعالیتهای صنعتی و معدنی در حریم شهر و توسعه بیابانزایی از عوامل آلودگی هوا در کرج است. ضمن اینکه بخشی از آلودگی از خارج استان ما را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گفته حکیمی خشکسالی نیز به تشدید این شرایط دامن زده است.
مدیر کل محیط زیست افزود: در کنار همه این موارد عدم اجرای تکالیف قانونی دستگاهها باعث میشود که کرج به این وضعیت آلودگی برسد.
انتهای پیام
نظرات