• دوشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403082115400
  • خبرنگار : 50622

 متخصص بیماری‌های زنان و زایمان :

ذخیره خون بند ناف تحت پوشش بیمه قرار بگیرد

ذخیره خون بند ناف تحت پوشش بیمه قرار بگیرد

ایسنا/البرز یک جراح و متخصص بیماری‌های زنان و زایمان گفت: در حالی که بند ناف نوزادان به طور بالقوه می‌تواند منبع فوق‌العاده‌ای برای درمان بیماری‌ها باشد اما بعد از تولد نوزادان دور ریخته می‌شود.

دکتر سوسن کیانی در گفت‌وگو با ایسنا درباره اهمیت سلول‌های بنیادین اظهار کرد: سلول‌های بنیادین سلول‌هایی با دو قابلیت مهم توانایی تکثیر به سلول‌های مشابه و تمایز به نوع جدید سلول هستند که منبع اصلی این سلول‌ها بافت‌های جنینی است. این سلول‌ها همچنین در بافت‌های سریع تکثیر شونده مثل پوست، دستگاه گوارش و مغز استخوان هم یافت می‌شود. البته سلول‌های بنیادی در آزمایشگاه‌ها هم از طریق تحریک سلول‌های خاصی به دست می‌آید.

کیانی ادامه داد: از نظر بالینی سلول‌های بنیادی می‌توانند در درمان بعضی از نئولاسم‌های خونی، بیماری‌های ارثی خون مثل تالاسمی، سندروم نارسایی مغز استخوان، سوختگی‌ها، پیوند قرنیه و همچنین گرافت‌های استخوانی موثر باشد. همچنین در بیماری پارکینسون، سکته قلبی و بیماری‌های شبکیه چشم و دیابت هم مطالعاتی در دست اقدام است.

این جراح در ادامه بیان کرد: در حالی که بند ناف نوزادان به طور بالقوه می‌تواند منبع فوق‌العاده‌ای برای درمان بیماری‌ها باشد، اما جفت و بند ناف بعد از تولد نوزادان دور ریخته می‌شود. از این رو به همه خانم‌های باردار توصیه می‌کنم، شانس داشتن این منبع فوق‌العاده را برای فرزند و تا حدی سایر اعضاء خانواده از دست ندهند و حتما در طول بارداری با پزشک خود در مورد ذخیره‌سازی خون بند ناف فرزندشان در «بانک خون بند ناف رویان» مشورت کرده و برای انجام آن بعد از زایمان هماهنگی‌های لازم را انجام دهند.

وی در مورد تشویق خانواده‌های برای ذخیره خون بند ناف نوزادان خود اظهار کرد: بهترین راهکار برای تشویق خانواده‌ها و مادران باردار برای اینکار اطلاع رسانی مستمر است تا از این طریق مردم نسبت به وجود مراکز ذخیره سازی و نیز از فواید و اهمیت ذخیره‌سازی خون بند ناف آگاهی بیشتری پیدا کنند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تنها مشکل و چالش موجود در مورد ذخیره‌سازی بند خون ناف نوزادن هزینه این ذخیره‌سازی است. بنابراین اگر پوشش بیمه‌ای در این زمینه فعال شود، شاید افراد بیشتری برای ذخیره‌سازی خون بند ناف ترغیب شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha