اسماعیل افشاری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به بحث تنش آبی در کشور و به تبع آن در استان، اظهار کرد: استان زنجان همانند سایر استانهای کمبارش کشور به دلیل کاهش بارندگی و نزولات جوی در سالهای اخیر که منجر به کاهش ذخایر آبهای سطحی و زیرزمینی شده، جزو استانهای دارای تنشآبی است.
وی با تاکید بر عملیاتی کردن راهکارهای کوتاهمدت برای کاهش آسیبهای تنشآبی، افزود: کاهش مصرف آب در بخشهای کشاورزی و شرب، بالا بردن فرهنگ عموم مردم به منظور افزایش ارزش ذاتی آب مصرفی، مطلع کردن عموم مردم از کمبود و میزان ذخایر آبی استان به منظور همراهی مردم با مسئولان تصمیمگیرنده، از جمله راهکارهای کوتاهمدت عبور از تنشآبی است.
این مسئول ادامه داد: تسریع در اجرای پروژههای تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت استان از قبیل سد مشمپا، بلوبین، مراش و ... و حفر تعدادی چاه در مناطق غربی و شرقی زنجان برای استفاده در مواقع بحران، از جمله راهکارهای بلندمدت عبور از تنشآبی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان با اشاره به اضافهبرداشت از سدها، تصریح کرد: در سد تهم به دلیل اضطرار و جبران کمبود آب در ماههای گرم سال که مصرف مردم افزایش مییابد، اضافه برداشت بر تخصیص انجام نشده است.
افشاری یادآور شد: با توجه به آمارهای ورودی و خروجی ثبت شده در سدهای در حال بهرهبرداری شامل سدهای تهم، گلابر و کینهورس که آب شرب شهرهای زنجان، ایجرود، ابهر و خرمدره را تامین میکند، در صورت ادامه روند فعلی یعنی پیشبینی خشکسالی برای سال آبی آینده، متاسفانه در پایان سال آبی ۱۴۰۰ - ۱۴۰۱ این شهرها با کمبود شدید آب مواجه خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات