در مجموع در این مدت(از ابتدای پاییز) 37 میلیمتر بارش در سطح استان رخ داده که نسبت به بارشهای نرمال 38 درصد کمتر است و این 37 میلیمتر بارندگی در برابر کاهش 38 درصدی بارشهای سال زراعی گذشته کرمانشاه، کاهش 60 درصدی روانابهای استان و کاهش 70 درصدی دبی چشمهها ... عدد بسیار ناچیزی است.
در شرایطی که بسیاری از سرابهای استان مانند سراب یاوری، روانسر، میلهسر، نجوبران و رودخانههای راوند، رازآور، گاماسیاب، قرهسو و ... خشک یا با کاهش دبی مواجهند، 37 میلیمتر بارندگی دردی از بی آبی آنها دوا نمیکند و تاثیر چندانی بر احیا منابع آبی استان نخواهد داشت.
به گفته معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان کرمانشاه، بارشهای اخیر تاثیر چندانی برا احیا سرابهای کرمانشاه نداشته است.
فرشاد فتاحی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: بارندگیهای چند روز اخیر باعث احیا سرابهای کرمانشاه و خروج آنها از وضعیت خشکسالی کنونی نشده است.
وی با بیان اینکه جبران کم آبیهای کرمانشاه نیازمند بارش های موثرتری است، خاطرنشان کرد: برای اینکه وضعیت منابع آبی مناسب شود، نیازمند بارشهای پیوسته و ملایم هستیم که حداقل تا عمق 30، 40 سانتیمتری خاک نفوذ کند، اما هنوز خاک بسیار تشنه است و آب چندانی در آن نفوذ نکرده است.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان کرمانشاه بارشهای رگباری و تند را بر احیا سرابها بی تاثیر دانست و خاطرنشان کرد: این نوع بارندگی عمدتا به صورت رواناب جاری شده و پشت سدها و به سمت حوزههای آبریز پایین دست میرود.
فتاحی اضافه کرد: از سوی دیگر برای آنکه تاثیر بارندگیها بیشتر شود، نیازمند روزهای ابری بیشتری هستیم تا شدت تبخیر کاهش یابد، اما متاسفانه طی چند وقت اخیر روزها عمدتا آفتابی و میزان تبخیر بالا بوده و همین بارش محدودی که داشتیم تبخیر شد.
وی با بیان اینکه برای احیا سرابها و چشمههای کرمانشاه به برف آن هم به صورت پایدار و ماندگار نیاز داریم، تاکید کرد: اکثر چشمهها و سرابها از دل کوهها میجوشند و برای تقویت منبع تغذیه آنها نیازمندیم که برف برای مدت طولانی در ارتفاعات کوهها بماند و به تدریج آب شود.
انتهای پیام
نظرات