به گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با انتشار ویدئویی با عنوان «میراث فراموششده!» در صفحه شخصیاش در اینستاگرام نوشت: «به دلایل مختلف و برخی سوءتفاهمها کارها نیمهکاره رها شده و جسارت تصمیمگیری از مدیران مربوطه سلب میشود.
امروز از خانه رضاخانی، خانه سرهنگ ایرج، عمارت مسعودیه و چند بنای تاریخی دیگر تهران بازدید کردم، تکلیف بعضی چیزها روشن شد.»
ضرغامی در بخشی از ویدئویی که از یک خانه تاریخی رهاشده در محله پامنار تهران منتشر کرده، میگوید: «یکسری ابنیه تاریخی هستند که نابود شدهاند و سالهاست محل سگها و گربهها شدهاند. مدتها قبل بخشی از این خانه را بازسازی کردند و دَرِ آن را بستند. همان جایی را که بازسازی کردهاید به مردم نشان دهید.»
خانه «رضاخان» که قدمت آن به دوره قاجار میرسد در نزدیکی میدان حسنآباد تهران واقع شده که در دورهای محل زندگی رضاخان میرپنج بود و بعدها اشرف پهلوی، این خانه را به اولین مرکز شیر و خورشید سرخ تبدیل کرد. قبل از انقلاب فرهنگی سال ۱۳۵۷ این خانه توسط انجمن شیر و خورشید سرخ به موزه استاد صنعتی تبدیل شد. در دورهای قرار بود معاونتهای میراث فرهنگی و صنایع دستی استان تهران به این خانه انتقال داده شود که چنین نشد.
دومین خانه مورد اشاره وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خانه «سرهنگ ایرج» است، همان خانهای که گفته میشود فیلم «مهمان مامان» در آنجا ساخته شده است و یکی از آثار ملی ایران شناخته میشود. درهای این خانه که در محله پامنار واقع شده حدود ۱۳ سال پیش گِل گرفته شده بود. سال ۱۳۹۵ مرمت خانه را شروع میکنند، در سال ۱۳۹۶ قرار میشود خانه به مرکز فناوری پژوهشگاه میراث فرهنگی تبدیل شود، اما بعد پایگاه استقرار استارتآپهای شرکتهای نوپای گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی میشود. مدتی بعد هم خانه دوباره خالی میشود و برای سرمایهگذاری و تغییر کاربری به مزایده گذاشته میشود. آخرین بار، شهریورماه ۱۴۰۰ نام خانه سرهنگ ایرج در بین فهرست بلند میراث تاریخی دیده شد که برای سرمایهگذاری از سوی صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهرهبرداری از بناهای تاریخی و فرهنگی به مزایده گذاشته شد.
و اما سومین خانه تاریخی که ضرغامی به آن اشاره کرده «عمارت مسعودیه» در محله بهارستان تهران است که یکی از پرحاشیهترین پروندههای حقوقی میراث فرهنگی را داشته است. این عمارت در دوره ریاست حمید بقایی در سازمان وقت میراث فرهنگی و گردشگری به مدت ۵۹ سال به شرکت سرمایهگذاری «عظام» واگذار شد که در تابستان ۱۳۹۵ با عنوان «انجام ندادن تعهدات مطابق قرارداد اصلی»، کار آن به شکایت و دادگاه کشید. درهای این عمارت ارزشمند قاجاری تا امروز به روی مردم بسته مانده است.
انتهای پیام
نظرات