• شنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۰ / ۰۸:۳۸
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400082216457
  • منبع : نمایندگی قزوین

شورای شهر قزوین و بازارچه‌ای که بلاتکلیف است

شورای شهر قزوین و بازارچه‌ای که بلاتکلیف است

ایسنا/قزوین بازارچه دائمی دستاوردهای زنان در بلوار شهید بهشتی قزوین مجاور کانون معلولین توانا و در کنار ایستگاه اتوبوس‌رانی تأسیس‌شده است، بازارچه‌ای که این روزها برخی از اعضای شورای شهر قزوین به‌جای تکمیل طرح نهایی و حل مشکلات درصدد انتقال آن هستند.

بازارچه دائمی دستاوردهای زنان در بلوار شهید بهشتی مجاور کانون معلولین توانا و در کنار ایستگاه اتوبوس‌رانی تأسیس‌شده است، بازارچه‌ای که بعد از تأسیس رهاشده و نه‌تنها مشکلات آن رفع نشده بلکه تبلیغاتی در جهت رونق بخشیدن به آن نیز صورت نگرفته است، حال اعضای شورای ششم با توجه به مشکلات موجود در پی تغییر مکان بازارچه هستند.

جابه‌جایی بازارچه به معنای تعطیل کردن آن است

فرج‌الله فصیحی رامندی، رئیس شورای شهر قزوین در این خصوص به ایسنا می‌گوید: پیشنهاد انتقال بازارچه در شورای شهر قزوین مطرح‌شده است، اما من به‌شخصه معتقد هستم که انتقال بازارچه در وضعیت کار اخلال ایجاد می‌کند، بنابراین تلاش می‌کنیم مشکلات موجود ازجمله روشنایی را حل کنیم.

وی ادامه می‌دهد: همزمان با حل مشکل بازارچه، مکان‌هایی که امکان تأسیس بازارچه دارد را نیز شناسایی می‌کنیم، در حال حاضر جابه‌جایی بازارچه به معنای تعطیل کردن آن است تا جایی را پیدا کنیم و انتقال صورت بگیرد حداقل یک سال زمان لازم است بنابراین در این مدت مشکلات موجود را برطرف می‌کنیم.

رئیس شورای شهر قزوین اظهار می‌کند: ممکن است جایگزینی به معنای این باشد که بازارچه دیگری تأسیس کنیم، در حال حاضر وظیفه اصلی ما رفع ضعف‌های موجود است.

انتقال بازارچه به بهای حفظ ناموس است

حسین صلح‌جو، عضو شورای شهر قزوین، در این خصوص در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: یکی از وظایف شورای شهر ایجاد مراکز خرید با رعایت نکات اصولی ایجاد بازارچه است، بازارچه را می‌توان به‌صورت تخصصی و عمومی تأسیس کرد، این بازارچه نیز به‌صورت تخصصی برای اشتغال زنان بدسرپرست و زنان توانمند تأسیس‌ شده است و به‌طور قطع بیشترین مشتریان آن‌ها خانم‌ها هستند، بنابراین باید فضایی در نظر گرفته شود که یک خانم بتواند با خیال راحت خرید کند و همسرش احساس آرامش و امنیت داشته باشد.

وی با اشاره به جانمایی غلط بازارچه ادامه می‌دهد: باید از خانم‌ها بپرسید که اگر این بازارچه در بلوار پرستار باشد مناسبت‌تر است یا اینجا که مستقر است، حمل‌ونقل و رفت‌وآمد مردم را باید موردتوجه قرار داد در این خیابان نرده کشیده شده و امکان رفت‌وآمد وجود ندارد، با بحث کارشناسی ۳ مکان برای تأسیس بازارچه پیشنهادشده است که درنهایت فضایی که امنیت، آرامش و سهولت در رفت‌وآمد و نور کافی داشته و درعین‌حال محل رفت‌وآمد خانواده باشد را انتخاب می‌کنیم.

این عضو شورا بیان می‌کند: بازارچه کنونی محل رفت‌وآمد افراد غیرخانواده است، وقتی بازارچه تأسیس می‌کنیم باید تصور کنیم ناموس خودمان قرار است در آن رفت‌وآمد کند نباید نسبت به محل آن بی‌تفاوت باشیم، مکان‌های موردنظر ما بلوار پرستار، پارک الغدیر و پارک دهخدا است.

وی اظهار می‌کند: ما در پارک الغدیر در فضای سبز مکانی را اشغال نمی‌کنیم، پیاده راه زیادی داریم و می‌توان هر سه دکه را در یک فضا و سه دکه را در مکان دیگری قرار داد، بلوار پرستار نیز خیابان عریض و طویلی است که آنجا محدودیت پارکینگ و امنیت و نور نداریم، باید توجه کنیم که دوربین مداربسته امنیت کافی ندارد چراکه در میدان‌ها و سطح شهر دوربین مداربسته داریم اما دزدی اتفاق می‌افتد و حتی کابل دوربین‌ها را می‌دزدند.

صلح‌جو تأکید می‌کند: چرا ما باید بازارچه را در مکانی قرار دهیم که نیاز به تجهیزات امنیتی و نگهبان داشته باشد و در این بخش هزینه کنیم؟ ما نمی‌خواهیم به‌منظور تأمین امنیت بار مالی به شهرداری وارد کنیم در حال حاضر بلوار پرستار و پارک الغدیر امنیت لازم را دارند، پارک الغدیر اولویت اصلی است چراکه نگهبان دارد، روشنایی دارد و محل رفت‌وآمد خانواده‌ها است، در پارک دهخدا نیز رفت‌وآمد آسان است و می‌توان با ماشین وارد شد و مشکل پارکینگ ندارد.

وی خاطرنشان می‌کند: دوربین امنیت نمی‌آورد این فضا است که امنیت را تأمین می‌کند، ما برای ناموس مردم هزینه می‌کنیم، اگر تعرضی در بازارچه کنونی اتفاق بیفتد ما باید پاسخگو باشیم و هر هزینه‌ای برای حفظ ناموس لازم است باید انجام شود، ما نمی‌خواهیم معادله سه مجهولی داشته باشیم و برای امنیت و نور و تبلیغات هزینه کنیم وقتی با جابه‌جایی بازارچه هزینه ما کمتر است.

وی تأکید می‌کند: ضرورت بازارچه نمی‌دانم چیست، مردم حاضر هستند خودشان دکه بزنند و کار کنند، کسی که سرمایه‌گذاری کند قدر سرمایه خودش را می‌داند بنابراین اگر فرد ۲۰۰ هزار تومان برای دکه پرداخت کند دلسوزی وجود ندارد اما اگر خودش پول گذاشته و مبلغ بیشتری هزینه کرده باشد به‌صورت جدی کار می‌کند و پول درمی‌آورد.

برای شناخت بازارچه می‌توان برنامه فرهنگی اجرا کرد

مهری سادات تقوی، عضو شورای شهر قزوین نیز در این خصوص در گفت‌وگو با ایسنا بیان می‌کند: هر پروژه‌ای به فراخور زمانی که برای اجرای آن گذاشته می‌شود ممکن است معایب و مزایایی داشته باشد، این پروژه نیز در روزهای پایانی شورای پنجم و درزمانی کم و با سرعتی زیاد اجرایی شده است بنابراین در جانمایی دچار مشکلاتی است و برای حضور بانوان به مدت طولانی‌مدت مناسب نیست.

وی تأکید می‌کند: در حال حاضر بازارچه مشکل گرمایش، سرمایش و روشنایی دارد که باید حل شود، این بازارچه بدون زیرساخت افتتاح‌ شده و در فصل سرما مشکلاتش بیشتر به چشم می‌آید باید بهره‌برداری مناسبی کنیم و اسم آن را به بازارچه توانمندی زنان تغییر دهیم چراکه خاص کردن بازارچه به نام زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست آسیب‌زا است و آسیب اجتماعی در پی دارد.

این عضو شورا می‌گوید: ما به دنبال این هستیم که فضایی با تردد بیشتر انتخاب کنیم، در این بازارچه غرفه‌ها به سمت خیابان نیست و جای پارک ندارد، از طرفی بازارچه در ورودی زیرگذر قرار دارد، با توجه به اینکه این مکان شناخته‌شده نیست باید تبلیغات صورت بگیرد تا مردم آن را بشناسند.

وی اظهار می‌کند: برای تبلیغ بازارچه باید برنامه‌های فرهنگی متعددی آنجا برگزار کنیم که باعث رونق کسب‌وکار شود، تبلیغ شهری نیز باید در دستور کار قرار بگیرد؛ در حال حاضر موضوع انتقال بازارچه مطرح‌شده است که باید بررسی کرد پارک الغدیر و بلوار پرستار گزینه‌های خوبی هستند که با توجه به هزینه نقل‌وانتقال باید تدبیر بیشتری کرد، اولویت اول ما این است که اینجا را رونق دهیم اگر رونق نگرفت تغییر مکان دهیم.

فضای سبز را به بازارچه تبدیل نمی‌کنیم

قاسم اللهیاری، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر قزوین نیز به ایسنا می‌گوید: در حال حاضر بازارچه در حاشیه شهر جانمایی شده است و پاخور ندارد، بازارچه باید طوری باشد که زنان بتوانند محصولات خود را بفروشند، این بازارچه با مشکل پارکینگ روبه‌رو است البته برخی می‌گویند بازارچه امنیت ندارد درحالی‌که وجود نگهبان در بازارچه امنیت را تأمین کرده است.

وی اظهار می‌کند: از سازمان میادین درخواست شده که برای جانمایی اقدام کنند؛ با توجه به اینکه غرفه‌های بازارچه با کانکس ساخته‌شده است امکان جابه‌جایی وجود داد و هزینه جابه‌جایی کانکس‌ها زیاد نیست بنابراین با جانمایی مناسب می‌توانیم کانکس‌ها را منتقل کنیم.

این عضو شورا یادآور می‌شود: تبلیغات در شناخت بازارچه تأثیرگذار است، قبل از ورود به شورا به‌عنوان یک شهروند از وجود بازارچه خبر نداشتیم بنابراین اطلاع‌رسانی و تبلیغات صورت نگرفته است، از طرفی قرار گرفتن بازارچه در حاشیه شهر مشکلی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

اللهیاری تأکید می‌کند: اجازه نمی‌دهیم در پارک‌ها اتفاق دیگری بیفتد و بااینکه فضای سبز توسط مراکز دیگر اشغال شود یا با ساخت هر سازه‌ای در پارک‌ها مخالف هستیم، درگذشته در پارک ملت خانه شطرنج و تئاتر را تأسیس کردند که بخشی از فضای پارک را اشغال کرد و نمای رو به خیابان پارک از بین رفت، شرکت‌های مخابراتی مانند همراه اول و ایرانسل نیز تقاضا دارند که در پارک‌ها دکل مخابراتی بگذارند که در شورای ششم با آن مخالفت کردیم.

وی بیان می‌کند: در حال حاضر به‌صورت رسمی مکان جایگزین به ما اعلام‌نشده است و در صورت اعلام اجازه نمی‌دهیم که فضای سبز را اشغال کنند، ترجیح می‌دهیم بازارچه در مکانی تأسیس شود که قابلیت دسترسی برای شهروندان و مسافران را داشته و از نظر پارکینگ مشکلی نداشته باشد.

به گزارش ایسنا، تأسیس بازارچه دائمی دستاوردهای زنان اقدامی است که بعد از ۶ سال تلاش به ثمر رسیده است، شورای ششم باید تلاش کند مشکلات موجود را حل کند و در صورت لاینحل بودن مشکلات می‌تواند به انتقال بازارچه بپردازد، اگرچه هزینه جابه‌جایی را می‌توان برای تأسیس بازارچه دیگری در نقطه‌ای بهتری از شهر در نظر گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha