• شنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۰ / ۰۰:۵۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1400082216370
  • خبرنگار : 50225

"ذائقه‌سازی" در کودک را چگونه آغاز کنیم؟

"ذائقه‌سازی" در کودک را چگونه آغاز کنیم؟

ایسنا/خوزستان رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه تغذیه کمکی کودک باید از ابتدای هفت ماهگی و بر اساس اصولی آغاز شود، گفت: بسیاری از بیماری‌های گوارشی که در بزرگسالان بروز پیدا می‌کند، به دلیل شروع نامناسب تغذیه تکمیلی کودکان است.

مهنوش صاحبدل در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به چگونگی آغاز تغذیه تکمیلی کودکان زیر پنج سال، اظهار کرد: برای اینکه یک کودک در سال‌های بعدی و در زمان نوجوانی سالم باشد، باید در تغذیه کودک شروع خوبی داشته باشیم. تغذیه در هزار روز اول زندگی که از ابتدای تشکیل جنین در شکم مادر آغاز می‌شود و تا پایان دو سالگی ادامه می‌یابد، اهمیت بسیار زیادی دارد و باید به آن توجه ویژه‌ای شود.

وی با اشاره به اهمیت ذائقه‌سازی و چگونگی آغاز تغذیه تکمیلی کودک، افزود: هنوز خانواده‌هایی هستند که تغذیه کودک را زودتر آغاز می‌کنند؛ مثلاً مادر بستنی یا لواشک می‌خورد و از همین مواد خوراکی به کودک می‌دهد که این مساله موجب خراب شدن ذائقه کودک می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: با توجه به اینکه در ماه‌های ابتدایی هنوز سیستم گوارشی کودک آماده غذا خوردن نیست، کودک باید تا پایان شش ماهگی تنها تغذیه انحصاری با شیر داشته باشد. بسیاری از بیماری‌های گوارشی که در بزرگسالان بروز پیدا می‌کند، به دلیل شروع نامناسب تغذیه تکمیلی کودکان است.

وی افزود: البته بر اساس نظر پزشکان، تغذیه تکمیلی برخی کودکان کم‌ وزن پس از پایان چهارماهگی آغاز می‌شود اما این موضوع همیشه حاکم نیست.

صاحبدل با بیان اینکه آغاز دیرهنگام تغذیه کودک نیز عوارضی دارد، گفت: تغذیه کمکی کودک باید از ابتدای هفت ماهگی و بر اساس اصولی آغاز شود. بهترین شروع برای تغذیه کمکی، با غلات مانند برنج و یا تهیه فرنی با آرد برنج است.

وی بیان کرد: در سال اول زندگی باید در غذاهای کودکان شکر بسیار کمی مصرف شود. همچنین نباید به سوپ و غذای کته‌ای کودک نمک اضافه شود تا ذائقه کودک به شیرینی و شوری عادت نکند؛ اگر ذائقه کودک به مواد شیرینی و شوری عادت داده شود، بزرگ‌ترین ظلم به کودک شده است و این کودک در آینده با خوردن مواد غذایی شور و شیرین در معرض بیماری‌هایی مانند دیابت و فشارخون قرار می‌گیرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: به تدریج می‌توان در سوپ کودکان گوشت، سبزیجات، برنج و پوره‌های میوه را اضافه کرد اما نباید این کار به ناگهانی انجام شود و همه مواد غذایی با هم به کودک داده شود. مثلاً باید سه روز مداوم به کودک پوره سیب‌زمینی داده شود و بعد از چند روز، غذای دیگری به کودک داد تا اگر کودک به غذایی حساسیت داشته باشد، متوجه شویم حساسیت به کدام غذا است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha