• پنجشنبه / ۲۰ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400082015591
  • خبرنگار : 50355

اجرای طرح مانیتورینگ حشره‌شناسی پشه آئدس در شهرستان فیروزه

اجرای طرح مانیتورینگ حشره‌شناسی پشه آئدس در شهرستان فیروزه

ایسنا/خراسان رضوی کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان فیروزه از اجرای طرح مانیتورینگ حشره‌شناسی پشه آئدس در این شهرستان خبر داد.

 ابوالفضل مروی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: طرح‌های چک حشره‌شناسی در نظام مراقبت بیماری‌های واگیر هر ساله انجام می‌شود ولی با توجه به شرایط جغرافیایی متفاوت، نوع پشه ناقل در منطقه و بیماری‌های شایع از جمله سالک، مالاریا و غیره در هر منطقه و یا شهرستان، روش حشره شناسی متفاوت است.

مروی اظهار کرد: پشه آئدس ناقل بیماری‌هایی چون زیکا، تب دانگ و چیکین گونیا است و با توجه به افزایش تجارت و گسترش تردد به کشورهای آندمیک در جهان، احتمال انتقال این پشه به کشور وجود دارد و می‌تواند تهدیدی برای سلامت جامعه باشد.

وی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور، با هدف پایش، نظارت و کنترل بیماری‌های منتقله از حشرات، چک حشره‌شناسی جهت شناسایی این حشره ناقل در شهرستان در حال انجام است.

مروی مطرح کرد: یکی از روش‌های شناسایی و چک حشرات، روش تله‌گذاری است که در شهرستان فیروزه در ۱۰ ایستگاه که ریسک انتقال و ورود این حشره از طریق بار، مسافر و ...بیشتر بود، تله‌گذاری انجام شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون این حشره در شهرستان مشاهده نشده است، خاطرنشان کرد: تمام کارهایی که انجام می‌شود در درجه اول در قالب اقدامات پیشگیرانه است تا در صورتی که نیاز باشد، اقدامات سریع در چهارچوب نظام مراقبت بیماری‌های واگیردار برای جمعیت آن منطقه انجام شود تا تهدیدی برای جمعیت مورد نظر نباشد.

وی توضیح داد: در صورت مشاهده‌ حشره، نمونه‌ها جمع‌آوری شده و به دانشگاه علوم پزشکی نیشابور حوزه معاونت بهداشت، گروه بیماری‌ها ارسال می‌شود و در آن‌جا کارشناسان حشره‌شناسی بررسی‌های لازم را انجام  تا در صورت  شناسایی ناقل مورد نظر، بر اساس دستورالعمل‌های کشوری، در منطقه یک سری اقدامات بیماریابی، آموزش بهداشت، بهداشت‌ محیطی و اقدامات زیست محیطی، و غیره از طرف سازمان‌ها و اداراتی که در کنترل این حشرات نقش دارند، انجام می‌شود.

کارشناس مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر شبکه بهداشت فیروزه گفت: در صورت شناسایی حشره ناقل در منطقه، سم‌پاشی، کنترل مبادی ورودی و خروجی در منطقه مورد نظر و بیماریابی در منطقه توسط تیم‌های سلامت در مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت از جمله اقدماتی است که انجام خواهد شد.

گفتنی است پشه آئدس بیشتر در مناطق استوایی جهان به ویژه آسیای جنوب شرقی وجود دارد و به تازگی شیوع آن در برخی از کشورها گزارش شده که با توجه به انتقال آن از طریق جابجایی کالا در سفرهای تجاری و همچنین سفرهای تفریحی، خطر جدی برای سلامت جامعه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha