• چهارشنبه / ۱۹ آبان ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400081914866
  • منبع : نمایندگی زنجان

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان:

با چالش ضعف نظارت در پروژه‌های مسکن زنجان مواجه هستیم

با چالش ضعف نظارت در پروژه‌های مسکن زنجان مواجه هستیم

ایسنا/زنجان مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: کمبود مشاوران حقوقی و نبود مهندسان مقیم در پروژه‌های مسکن‌ استان زنجان، چالش‌هایی را به‌ وجود آورده است.

مسعود بیات‌منش صبح امروز (۱۹ آبان‌ماه) در آیین اعطای اعتبارنامه اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان دوره نهم، با بیان اینکه جامعه مهندسی ساختمان و هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان سرمایه‌های بزرگ استان زنجان هستند، اظهار کرد: باید از این ظرفیت بسیار مهم برای ارتقای کیفیت ساخت و ساز پروژه‌های مسکن در استان استفاده شود.

وی با بیان اینکه فرآیند ثبت نام برای نهمین دوره انتخابات اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان، اردیبهشت‌ماه امسال انجام گرفت، ابراز کرد: در این دوره از انتخابات جامعه مهندسی بیش از ۴۶.۳ درصد مشارکت داشتند که بیش از ۲۸۴۴ مهندس در این انتخابات شرکت کردند.

این مسئول با بیان اینکه مباحث و خدمات مهندسی در استان زنجان ارتقا یافته است، عنوان کرد: در خصوص قوانین، آیین‌نامه‌ها و ضوابط ضعف وجود دارد و باید تغییراتی در این قوانین ایجاد شود تا خدمات مهندسی به صورت واقعی ارائه شود. در بحث طرح اقدام ملی نیز با یک چالش مواجه هستیم و باید در این پروژه‌ها با حضور مهندسان مقیم، نظارت مستمر در قالب یک فرآیند انجام شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان با اشاره به  اینکه پایش‌های بازرسان ماده ۳۵ اداره‌کل راه و شهرسازی استان، حاکی از حضور ۱۵ درصدی ناظر و مجری در محل پروژه‌ها است، تاکید کرد: نیاز است با یک مدیریت و فرآیند مناسب و کارشناسی این نقص را برطرف کنیم.

وی به عضویت بیش از ۶۲۳۰ مهندس در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان زنجان اشاره و بیان کرد: با هم‌افزایی این تعداد مهندس می‌توانیم کارهای خوبی را انجام دهیم؛ بنابراین باید به مسائل رفاهی و معیشتی جامعه مهندسان توجه شود تا شاهد سرمایه‌گذاری خوبی در حوزه مسکن در استان باشیم.

بیات‌منش در مورد اهمیت اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان در ارتباط با صرفه‌جویی در مصرف انرژی تصریح کرد: استان زنجان در گروه بندی کشور، جزو گروه یک بوده و در این میان نیاز است که حتماً به مسائل مصرف حامل‌های انرژی از طرف مهندسان توجه جدی شود.

این مسئول با بیان اینکه توجه به معماری ایرانی و اسلامی در طراحی‌ها هم مورد تاکید اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان است، افزود: در خصوص طراحی و معماری پروژه‌های اقدام ملی در کمیته‌های فنی و کمیسیون ماده ۵ با چالش‌هایی مواجه هستیم که جامعه نظام مهندسی باید به مباحث آلودگی، فرونشست‌ها و مسائل زیست‌محیطی به‌ جد ورود کند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، جامعه مهندسی ساختمان را بزرگ‌ترین سرمایه‌های کشور دانست و گفت: در خصوص اجرای طرح اقدام ملی مسکن، مهندسان باتجربه در ساخت و ساز فعالیت دارند و برای ارتقای کیفیت ساخت و ساز طرح‌های اقدام ملی مسکن باید هسته مرکزی و کانون مهندسان تشکیل و ظرفیت‌ها دور هم جمع شوند.

بیات‌منش با بیان اینکه نبود مشاوران حقوقی در طرح‌های اقدام ملی مسکن یک ضعف در استان است، ادامه داد: ما به لحاظ انتخاب نظارت در پروژه‌های اقدام ملی مسکن در غرب زنجان به اندازه کافی مشاوره حقوقی نداریم تا نظارت را به آن‌ها بسپاریم.

وی خاطرنشان کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان در استان جایگاه خوبی دارد و باید بستری ایجاد شود تا جامعه بتواند از ظرفیت مهندسان نخبه در جهت توسعه ساخت و ساز استان استفاده کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha