• سه‌شنبه / ۱۸ آبان ۱۴۰۰ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400081814270
  • خبرنگار : 50355

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور:

۸۰ درصد فوتی‌های کرونا دو ماه اخیر در نیشابور واکسن نزده بودند

۸۰ درصد فوتی‌های کرونا دو ماه اخیر در نیشابور واکسن نزده بودند
عکس آرشیوی است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: نقش واکسیناسیون در کاهش ابتلا، کاهش شدت بیماری و کاهش مرگ‌ و میر ناشی از کرونا، کاملا علمی و اثبات شده است و متأسفانه حدود ۸۰ درصد افرادی که در دو ماه اخیر در نیشابور به دلیل ابتلا به کرونا فوت کردند از افرادی بودند که واکسن نزده بودند.

عصمت تقی‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: از ابتداء شروع واکسیناسیون عمومی در شهرستان نیشابور تاکنون، ۶۰۱ هزار و ۸۴۷ دوز واکسن تزریق شده است که بر اساس این آمار، ۸۶ درصد افراد واجد شرایط در شهرستان دوز اول واکسن را دریافت کرده‌اند و ۶۱ درصد نیز واکسینه کامل شده‌اند.

تقی‌آبادی با اشاره به نقش و اهمیت واکسن در کاهش ابتلا، کاهش شدت بیماری و کاهش مرگ‌ و میر ناشی از کرونا اظهار کرد: نقش واکسیناسیون در کاهش ابتلا، کاهش شدت بیماری و کاهش مرگ‌ و میر کاملا علمی و اثبات شده است و متأسفانه ۸۰ درصد افرادی که در دو ماه اخیر در نیشابور به دلیل ابتلا به کرونا فوت کردند از افرادی بودند که واکسن نزده بودند.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی بیان کرد: یکی از مواردی که در ماه‌های اخیر با آن مواجه بودیم تبلیغات ضد واکسن بود که تا حدودی بر میزان استقبال از واکسیناسیون تأثیر گذاشت و شاید اگر این تبلیغات ضد واکسن نبود تا الان صد درصد جامعه‌ هدف ما دوز اول واکسن را دریافت کرده بودند.

تقی‌آبادی ادامه داد: در مرداد و شهریور ماه در بعضی از روزها تا ۱۴ هزار دوز هم در روز واکسن تزریق کردیم، اما بعد از شکل‌گیری تبلیغات ضدواکسن در فضای مجازی و یا فضای حقیقی، میزان واکسن تزریق شده در روز به ۷۰۰۰ الی۸۰۰۰ دوز کاهش یافت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برای تسریع در واکسیناسیون اقداماتی نیز انجام شده است، بیان کرد: یکی از مهمترین اقدامات برای تسریع واکسیناسیون راه‌اندازی تیم‌های سیار واکسیناسیون بود که این تیم‌ها به ویژه در حاشیه شهر و در روستاها برای انجام واکسیناسیون افرادی که به هر دلیلی از جمله معلولیت جسمی، کهولت سن و... نمی‌توانند به پایگاه‌های تزریق واکسن مراجعه کنند راه‌اندازی شد.

مادران باردار از هفته ۱۲ بارداری به بعد برای واکسیناسیون مراجعه کنند

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: یکی از گروه‌های بسیار پرخطر در بحث بیماری کووید ۱۹ مادران باردار هستند و قطعا مادران بارداری که واکسن بزنند در معرض بیماری شدید کرونا نخواهند بود، بنابراین لازم است کلیه مادران باردار بالای ۱۸ سال از هفته ۱۲ بارداری به بعد برای واکسیناسیون مراجعه کنند و اگر امکان مراجعه ندارند با معاونت بهداشت تماس بگیرند که تیم‌های سیار ما برای واکسیناسیون به منزل آن‌ها مراجعه کنند.

تقی‌آبادی در رابطه با روند واکسیناسیون در روستاها گفت: در روستاها با توجه به اینکه جمعیت کمتر است و متمرکز هستند و فرد بهورز نیز جمعیت هدف را به خوب می‌شناسد، انتظار می‌رود که واکسیناسیون در روستاها با سرعت بیشتری انجام شود اما آمار نشان می‌دهد که این گونه نیست و به دلایلی از جمله تأثیر گرفتن از تبلیغات ضدواکسن و ...درصد واکسیناسیون در روستاها نسبت به شهر، درصد خیلی کمی پایین‌تر است به طوری که اگر درصد واکسیناسیون در شهر ۸۹ درصد است این درصد در روستا ۸۵ درصد است.

وی با اشاره به اینکه تا کنون بیشترین میزان واکسن تزریق شده از نوع واکسن سینوفارم بوده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر به لحاظ واکسن هیچ‌گونه کمبودی نداریم و واکسن‌های سینوفارم، آسترازنکا، برکت و پاستوکووک برای تزریق نوبت اول و دوم در پایگاه‌های تزریق واکسن به میزان کافی موجود است.

وی همچنین در رابطه با میزان استقبال دانش‌آموزان از واکسیناسیون گفت: میزان استقبال دانش‌آموزان از واکسیناسیون خوب بوده است و تاکنون ۸۴.۵ درصد دانش‌آموزان واجد شرایط، نوبت اول واکسن و ۳۷ درصد هم هر دو نوبت را دریافت کرده‌اند.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی نیشابور تأکید کرد: چنانچه همشهریانی هستند که هنوز برای واکسن تصمیم نگرفته‌اند خواهش می‌کنیم که به تبلیغات و شایعات ضدواکسن توجه نکنند و هر چه سریع‌تر برای دریافت واکسن اقدام کنند و اگر بنا به دلایلی امکان حضور در پایگاه‌های تزریق واکسن را ندارند با معاونت بهداشت تماس بگیرند که تیم‌های سیار ما برای واکسیناسیون به درب منازل آن‌ها مراجعه کنند.

به گفته‌ معاون بهداشت دانشکده‌ علوم پزشکی نیشابور، از ابتداء شروع واکسیناسیون عمومی در شهرستان نیشابور ۶۰۱ هزار و ۸۴۷ دوز واکسن تزریق شده است که از این میزان،۳۵۱ هزار و ۷۹۱ نفر دوز اول و ۲۴۹ هزار و ۲۲۴ نفر دوز دوم و ۸۳۲ نفر نیز دوز سوم واکسن را دریافت کرده‌اند.

گفتنی است در حال حاضر و بنا بر آخرین به‌روز رسانی نرم‌افزار ماسک، شهرستان نیشابور به لحاظ شیوع کرونا در وضعیت نارنجی قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha