محمد رشتیباف در گفتوگو با ایسنا در رابطه با شیوع بیماری آنگارا اظهار کرد: این بیماری یک بیماری ویروسی است که به صورت عمودی منتقل میشود، یعنی اگر مرغ مادر آلوده باشد به جوجه منتقل شده و این ویروس بعد از ورود جوجه یک روزه به واحدهای مرغ گوشتی مشاهده میشود.
وی ادامه داد: بیماری آنگارا یک بیماری عفونی و مسری بوده و موجب تلفات زیادی در واحدهای مرغداری میشود. این بیماری ممکن است تا ۸۰ درصد نیز خسارت به واحدها وارد کند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی در خصوص چگونگی انتقال این ویروس بیان کرد: اگر در یک واحد مرغ گوشتی آلوده مراقبتها و اقدامات ضروری صورت نگیرد، ویروس در آنجا باقی میماند و میتواند همراه با نقل و انتقالات دان مرغ، کود، لاشههای تلف شده و وسایل مکانیکی از واحد آلوده به سایر واحدهای مرغداری منتقل شود و اینگونه انتقال ویروس به صورت افقی پدید میآید.
رشتی باف با بیان اینکه «بیماری آنگارا اولین بار در اسفندماه سال گذشته در خراسان رضوی گزارش شد و از لحاظ آزمایشگاهی نیز مورد تایید قرار گرفت»، عنوان کرد: سیاست دامپزشکی کشور باتوجه به عدم واکسیناسیون معدومسازی در واحدهای آلوده بود. خوشبختانه با تلاشهایی که انجام شد، مرغهای مادر آلوده به ویروس در استان معدوم و نسبت به کنترل و قرنطینه واحد آلوده اقدام شد. در شهرستانهایی که بیماری آنگارا گزارش شده بود، با اقدامات به موقع این بیماری به صورت کامل کنترل شد.
وی گفت: با توجه به سرد شدن هوا شاهد شیوع این بیماری هستیم. بنابراین لازم است از طریقه رسانهها اطلاع رسانی به صورت کامل انجام شود و مرغداران نیز مراقب باشند و به محض مشاهده اولین مورد بیماری سریعا به دامپزشکی مراجعه کنند تا آزمایشات و نمونهبرداریهای مورد نیاز انجام شود. اگر نتایج آن مثبت بود بلافاصله اقدامات بهداشتی و ایمنی خود را انجام دهند، تا بیماری کنترل شود و به جای دیگری انتقال پیدا نکند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه از ابتداء آبان ماه سال جاری سه کانون بیماری آنگارا در خراسان رضوی شناسایی شده است، بیان کرد: در شهرستانهای تربت جام، سبزوار و داورزن با همکاری خود مرغداران توانستیم واحدهای آلوده را شناسایی کرده و معدوم سازی انجام شد. همکاران ما در حال انجام اقدامات لازم و پایش مستمر در استان هستند. میزان تلفات ناشی از این بیماری از ابتداء سال تا کنون از ۶۴ میلیون جوجهریزی در خراسان رضوی کمتر از ۰.۵ درصد بوده است.
وی با تاکید بر اینکه سه فاکتور توسط مرغداران برای جلوگیری از شیوع این بیماری باید انجام شود، عنوان کرد: مرغداران اگر موردی را مشاهده کردند سریعا به ما گزارش کنند تا بررسیهای لازم انجام شود و تشخیص از طریق آزمایشگاه انجام شود. دومین مورد مربوط به کود باقی مانده درمحیط است که کود مربوطه باید به صورت کامل از بین برود. سومین مورد مدیریت لاشههای آلوده است که این لاشهها نباید به هیچ وجه از محیط بیرون روند و باید حتما درچاه دفن لاشه قرار گرفته و به طور کامل معدومسازی شوند.
انتهای پیام
نظرات