به گزارش ایسنا، محسن جعفرینژادبسطامی در آیین اختتامیه جشنواره ملی نقاشی "مهربان با طبیعت"، با اشاره به اینکه امروز مشکلات متعددی در حوزه محیط زیست وجود دارد، اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم آثار زیانباری که در این حوزه وجود دارد را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: کاهش منابع آبی، آلودگی هوا و مسائل مربوط به ریزگردها بهویژه در کلانشهرها از جمله مشکلاتی است که در حال حاضر با آن مواجه هستیم و باید کاری کنیم که شاهد این مسائل نباشیم.
جعفرینژادبسطامی با اشاره به اینکه کشور ما بیشترین میزان مصرف آب، انرژی و تولید پسماند را دارد، افزود: این رتبه اولینها اتفاق خوبی نیست و باید بیشتر در حوزه فرهنگسازی کار کنیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان همدان در ادامه مطرح کرد: یکی از ظرفیتهای مهم حضور ورزشکاران و هنرمندان است و این قشر میتوانند سفیران حوزه محیط زیست باشند، علاوه بر این نقش نهادهای مدنی، رسانه و واحدهای صنعتی نیز در این زمینه بسیار مهم است.
جعفرینژادبسطامی با اشاره به اینکه آحاد مختلف جامعه در برگزاری این نمایشگاه در کنار ما بودند، اضافه کرد: امیدواریم با بیشتر شدن اینگونه برنامهها بتوانیم به فرهنگسازی در حوزه محیط زیست کمک کنیم.
به گزارش ایسنا، وی در پایان پیام معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به جشنواره ملی نقاشی "مهربان با طبیعت" که به شرح زیر است را قرائت کرد.
تغییرات اقلیمی از مباحث اصلی جهان امروز است؛ تغییری گریزناپذیر که اثرات آن هر روز بیشتر از پیش ابعاد خود را بر زندگی تمام جانداران سیاره ما تحمیل خواهد کرد. استفاده از علوم نوین و اجرایی کردن رویکردهایی نو، به خصوص در مبحث جلب مشارکت عمومی و آموزشهای همگانی محیط زیستی قطعا از مهمترین راههکارها برای مواجهه با تغییرات بزرگ و غیرقابل انکاری است که حیات ما را تهدید میکند.
باور دارم برای حفاظت حداکثری از محیط زیست کشور برابر تغییرات اقلیمی و تحولات آب و هوایی، نیازمند استفاده از ظرفیت همه اقشار مردم به خصوص کارشناسان، متخصصان و نخبگان هستیم. این موضوع یعنی ضرورت توسعه آموزش و ارتقای فرهنگ همزمان با مطالبه از عموم جامعه برای مشارکت در حفاظت از آب، خاک و جانداران ارزشمندی که در پهنه سرزمین ما زیست میکنند.
حفاظت از محیط زیست یکی از موضوعات موکد در آموزههای دینی ما مسلمانان است. اینک که به یاری پروردگار و برکات نظام جمهوری اسلامی ایران، شاهد انباشت دانش بومی در مباحث مختلف مرتبط با محیط زیست هستیم، ضرورت نقش آفرینی ایران عزیز در عرصه نهادهای بینالمللی و انتقال ظرفیتهای بزرگ خود به سراسر جهان بیش از همیشه است.
همانگونه که پیشتر تاکید کردم، در عرصههایی مانند محیط زیست، اولویت نخست استفاده از تمام ظرفیت نخبگان و دلسوزان در کنار جلب مشارکت آحاد ملت شریفمان در چنین عرصههایی است. برگزاری رویدادها و توسعه آموزش عمومی در تمامی ابعاد بی تردید ما را با سرعتی چشمگیر به سوی اهداف رهنمون خواهد ساخت.
نقاشان زبر دست و چیره دست با استفاده از ذوق و قریحه هنری خویش، زوایایی از زیبایی ها و یا تخریب های این نعمت های الهی را در قاب تصویر عرضه میدارند که شاید کمتر بشر سرگرم بر زندگی، این دریچه ها را گشوده باشد و نقش نقاش باریک بین بر دیوار، این راز مهم را هویدا و هشداری بر بسیار غفلت های جاهلانه است.
اینجانب برگزاری جشنواره و نمایشگاه ملی نقاشی با عنوان "مهربان با طبیعت" در استان نخبه پرور همدان را به فال نیک میگیرم و به جد معتقدم چنین رویدادهایی قدمهایی بلند در جلب توجه مردم به بحرانهای محیط زیستی ایفا میکنند. باید همه باور داشته باشیم که در نتیجه مجموعهای از اقدامات ویرانگر در دهههای اخیر، زمین آسیبهایی بزرگ دیده و برای بهبود وضعیت، همه ما باید برای تغییر تلاش کنیم.
از تمامی دست اندرکاران برگزاری این رویداد ارزشمند هنری- محیط زیستی سپاس گزارم. امیدوارم تلاشهای شما به سرانجامی مطلوب برسد و مورد قبول خالق زیباییها قرار بگیرد.
وَ الْبَلَدُ الطَّیِّبُ یَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ (آیه ۸۵ سوره مبارکه اعراف)
علی سلاجقه/ معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست
انتهای پیام
نظرات