• پنجشنبه / ۱۳ آبان ۱۴۰۰ / ۰۱:۵۷
  • دسته‌بندی: کشتی، رزمی
  • کد خبر: 1400081209405
  • خبرنگار : 71576

مسابقات جهانی بوکس

به بهانه تاریخ‌سازی شه‌بخش در رینگ جهانی

به بهانه تاریخ‌سازی شه‌بخش در رینگ جهانی

تیم ملی بوکس ایران موفق شد در رقابت‌های قهرمانی جهان ۲۰۲۱ صربستان، به طلسم ۸۰ ساله عدم کسب مدال در این رقابت‌ها پایان دهد.

به گزارش ایسنا، حدودا بیش از ۸ دهه است که از فعالیت رسمی رشته بوکس در ایران سپری می‌شود، اما هیچ گاه ملی‌پوشان ایران نتوانسته بودند در تاریخ رقابت‌های قهرمانی جهان این رشته جذاب رزمی، تیم ایران را صاحب مدال کنند؛ طلسمی که سرانجام توسط بوکسوری از سیستان و بلوچستان شکسته شد تا اهالی این رشته شاهد نوشته شدن تاریخ جدیدی برای بوکس کشور باشند.

البته تیم ملی ایران پیش از این در رقابت‌های جهانی بوکس موسوم به "جام جهانی بوکس" که سال ۱۹۸۷ در چین برگزار شد، توسط کوروش مولایی و سید ابراهیم موسوی به دو مدال برنز دست یافت، اما هیچگاه در جریان رقابت‌های "قهرمانی جهان" موفق به کسب مدالی نشده بود. 

با این اوصاف می‌توان موفقیت دانیال شه‌بخش، بوکسور وزن ۶۰ کیلوگرم ایران در این دوره از مسابقات قهرمانی جهان (۲۰۲۱ - صربستان) را، نقطه عطفی در تاریخ این رشته دانست. بوکسور المپین ایران که تا الان با صعود به مرحله نیمه‌نهایی مسابقات مدال برنز خود را قطعی کرده است، با برتری برابر حریف ازبک شانس کسب مدال نقره یا طلا را هم خواهد داشت. 

حسین نهرودی سرمربی سابق تیم ملی بوکس ایران، درباره موفقیت بوکسورها در این دوره از رقابت‌ها به ایسنا گفت: ما تا به امروز هرگز نتوانسته بودیم در تاریخ رقابت‌های جهانی و این ۸۰ سالی که بوکس در ایران فعالیت می‌کند، به چنین موفقیت بزرگی دست پیدا کنیم. به نظرم کاری که این  پسر (دانیال شه‌بخش) کرد، کار بسیار بزرگی بود و باید به او و فدراسیون تبریک گفت.

حسین ثوری رئیس فدراسیون بوکس نیز در این مورد به ایسنا گفت: جا دارد این موفقیت بزرگ را به خانواده عزیز بوکس، همه منتقدان منصف و همه حامیان تبریک بگویم که شاهد یک افتخار آفرینی بودند. قبل و بعد از انقلاب اسلامی هیچ گاه چنین عملکردی را از تیم ملی بوکس در رقابت‌های جهانی شاهد نبودیم. این موفقیت را باید با آغوشی باز قبول کرده و رو به آینده حرکت کنیم.

به گزارش ایسنا، طبق مدارک AIBA (فدراسیون جهانی بوکس) مسابقات قهرمانی جهان بوکس به صورت رسمی از سال ۱۹۷۴ میلادی در شهر "هاوانا"ی کشور کوبا آغاز شد. مسابقاتی که در آن ۴۵ کشور شرکت کرده بودند و نهایتا هم با قهرمانی کشور میزبان، یکی از قدرت‌های برتر این رشته در جهان به پایان رسید.

سه تیم برتر دور نخست مسابقات قهرمانی جهان بوکس

رده تیم طلا نقره برنز
۱ کوبا ۵ ۱ ۲
۲ جماهیر شوروی ۲ ۲ ۴
۲ آمریکا ۱ ۲ ۱

پس از نخستین دوره رقابت‌های جهانی، این مسابقات تا سال ۱۹۸۶ هر چهار سال یکبار برگزار شد که در همه این ادوار، تیم ملی کوبا با اقتدار مقام قهرمانی را از آن خود کرد. یک دوره این رقابت‌ها نیز به فاصله ۳ ساله در ۱۹۸۹ برگزار شد که باز هم این تیم ملی کوبا بود که عنوان نخست را به دست آورد.

اما پس از مسابقات قهرمانی جهان ۱۹۸۹ موسکو بود که فدراسیون جهانی بوکس (AIBA) تصمیم گرفت، به منظور توسعه بیشتر این رشته، رقابت‌های قهرمانی جهان را دو سال یکبار برگزار کند. به این ترتیب از رقابت‌های ۱۹۹۱ سیدنی به بعد، این رویداد بین‌المللی به صورت دو سال یکبار برگزار می‌شود. 

تا سال ۱۹۹۹ کوبا قدرت برتر این رشته در جهان بود و در همه ادوار با اقتدار، عنوان نخست رقابت‌ها را از آن خود کرده بود. اما رفته رفته با بالا رفتن اهمیت بوکس در جهان و خصوصا مدال‌های زیاد این رشته در بازی‌های المپیک، آمریکا، کشورهای آسیایی و اروپایی نیز با سرمایه گذاری در این رشته، حرف‌هایی زیادی برای گفتن در مسابقات بین‌المللی داشتند.

تیم کوبا بجز ۷ دوره، در همه ادوار رقابت‌های قهرمانی جهانی (جمعا ۲۰ دوره) عنوان قهرمانی را از آن خود کرده است. کوبا در مسابقات سال ۲۰۰۷ شیکاگو حضور نداشت. ادواری که تیم ملی کوبا در آن‌ها موفق به کسب عنوان قهرمانی نشد به شرح زیر است:

۱۹۹۹ - هیوستون (آمریکا)

رده تیم طلا نقره برنز
۱ آمریکا ۴ - -
۲ کوبا ۲ ۳ -
۳ رومانی ۲ ۱ ۴


۲۰۰۳ - بانکوک (تایلند)

رده تیم طلا نقره برنز
۱ روسیه ۳ ۳ -
۲ کوبا ۳ ۱ ۱
۳ قزاقستان ۲ - -


۲۰۰۷ - شیکاگو (آمریکا)

رده تیم طلا نقره برنز
۱ روسیه ۳ ۳ ۲
۲ ایتالیا ۲ ۱ ۱
۳ آمریکا ۲ - -


۲۰۰۹ - میلان (ایتالیا)

رده تیم طلا نقره برنز
۱ روسیه ۲ ۴ ۲
۲ ایتالیا ۲ - -
۳ کوبا ۱ ۱ ۲


۲۰۱۱ - باکو (آذربایجان)

رده تیم طلا نقره برنز
۱ اوکراین ۴ ۱ -
۲ کوبا ۲ ۱ -
۳ آذربایجان ۱ ۱ -


۲۰۱۳ - آلماتی (قزاقستان)

رده تیم طلا نقره برنز
۱ قزاقستان ۴ ۲ ۲
۲ کوبا ۲ ۲ ۱
۳ آذربایجان ۲ - ۱


۲۰۱۹ - یکاترینبورگ (روسیه)

رده تیم طلا نقره برنز
۱ ازبکستان ۳ ۱ ۱
۲ روسیه ۳ - -
۳ قزاقستان ۱ ۱ ۴


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۸-۱۴ ۱۷:۲۷

چقدر این بچه مظلومه اگه یه تهرانی که همه امکانات ورزش کشدر رو داره مدال میکرفت چه های و هویی که نمیشد ولی این بچه توی سیستان و بلوچستان بدون امکانات شاهکار کرد ولی کسی براش مهم نیست اصلا