به گزارش ایسنا، فناوران ایرانی در راستای بهینه سازی مصرف آب و انرژی، سامانهای را پیاده سازی کردند که با جمع آوری آب باران از سطوح بارانگیر و تصفیه آن به کمک فیلترهای مختلف، آب مورد نیاز آزمایشگاهها را تولید میکند.
این پکیجهای تولید آب دیونیزه که در آزمایشگاهها و دیگر مراکز مرتبط استفاده میشود، شرایطی را فراهم میآورد که در هر دو بخش مصارف صنعتی و آزمایشگاهی بتوانند به صورت خودکفا، آب موردنیاز خود را با کیفیت بالا و هزینه کم تولید کنند.
در این طرح فناورانه، ابتدا آب باران جاری شده از سطوح بارانگیر، با نصب ناودانها و تاسیسات مربوط در داخل مخازن پلی اتیلنی، ذخیره سازی می شوند، سپس ذرات معلق موجود در آن با استفاده از فیلتر شنی و پلی پروپیلنی حذف و در مرحله بعدی با استفاده از لامپ فرابنفش گندزدایی میشود.
در مرحله آخر با استفاده از فیلتر پلی پروپیلنی 5 میکرون، فیلتر پلی پروپیلنی یک میکرون، فیلترهای کربنی و فیلترهای رزینی هدایت الکتریکی به کمتر از یک میکروزیمنس رسانده میشود. با طی شدن این مراحل است که آب دیونیزه در بسته بندیهای استاندارد در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت.
از جمله دستاوردهای مهم این طرح، می توان به استفاده و بهره برداری از منابع آب ارزان و پاک، کاهش قابل ملاحظه مصرف انرژی و تولید آب دیونیزه با کیفیت بالاتر و قیمت ارزانتر نسبت به محصولات مشابه در بازار اشاره کرد.
به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی ریاست جمهوری، همچنین فعالان فناور ایرانی موفق شدند با انجام عمل تصفیه و تولید آب دیونیزه بدون هدررفت آن، خط تولید آب دیونیزه با کیفیت بسیار بالاتر از نمونههای موجود در بازار را با استفاده از پکیج تصفیه آب باران طراحی شده راه اندازی کنند.
انتهای پیام
نظرات