اسماعیل افشاری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به کاهش ۷۰ درصدی آب ورودی به پشت سدها، اظهار کرد: متوسط آب رودخانهها و کاهش ۴۰ درصدی بارشها نسبت به سال ۹۸-۹۹ این کاهش باعث از دست دادن دو سوم آبهای سطحی شده و چون منبع تولید آب در اثر بارشها است که به صورت روانآب و آب زیرزمینی در میآید، به همین خاطر با افت آبهای زیرزمینی مواجه هستیم.
وی با اشاره به افت سالانه ۷۰ سانتیمتری سطح آبهای زیرزمینی استان، افزود: طی دو سال آبی پرآب ۹۷ و ۹۸ شاهد بهبود وضعیت منابع آبی بودیم که امیدوارکننده بود ولی در خشکسالی سالهای اخیر دو برابر افتهای سالیانه را شاهد هستیم.
این مسئول ادامه داد: سالانه تقریباً ۱۰۰ میلیون اضافهبرداشت از سفرههای آب زیرزمینی داشتیم اما مصرف امسال به ۲۲۰ میلیون مترمکعب رسیده که تقریبا دو برابر میانگین مصرف سالیانه است و این امر موجبات فرونشست دشتها و خسارت وارده به زیرساختها اعم از راهآهن و جادهها و ... را فراهم میسازد و امیدواریم که در شرایط خشکسالی با برنامهریزی و مصرف درست و برداشت حداقل از سفرههای آبزیرزمینی، برای نسلهای آینده آب مطمئنی تامین شود.
افشاری در رابطه با چاههای حفر شده در دشتهای استان، تصریح کرد: دشت ابهر وضعیت بهتری را نسبت به دشتهای زنجان و سلطانیه دارد و دلیل آن نصب ۸۰ درصدی کنتورهای هوشمند توسط کشاورزان منطقه و انسداد چاههای غیرمجاز طبق برنامه در این دشت است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان یادآور شد: در برنامه انسداد چاهها، باید تدابیر خاصی اندیشیده شود و پروژههای دیگر همزمان با این موضوع اجرایی شود، از جمله بحث الگوی کشت که در واقع پرهیز از کشت محصولات پرآبطلب و جایگزین کردن محصولات کم آبطلب و درآمدزا برای کشاورزان است باید همه جانبه مورد بررسی قرار گیرد و در خصوص بازار فروش زنجیرههای تولید و خرید تضمینی برنامهریزی شود.
انتهای پیام
نظرات