دکتر محمدرضا هدایتی مقدم در نشست هماندیشی سازمانهای مردم نهاد در مورد کنترل هپاتیتهای ویروسی که در سازمان مرکزی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: هپاتیت بیماری است که برای سالهای متمادی از طرف سازمانهای بینالمللی مرتبط مورد غفلت واقع شده بود. اهداف مهم استراتژی جهانی سلامت در خصوص هپاتیتهای ویروسی شامل کاهش ۹۰ درصدی در بروز موارد جدید هپاتیت B و C و کاهش ۶۵ درصدی در میزان مرگ و میر ناشی از این بیماریها تا پایان سال ۱۴۱۰ است.
وی افزود: انتظار می رود این امر با شناسایی ۹۰ درصد از افرادی که با این بیماریها زندگی میکنند و درمان ۸۰ درصد بیماران شناسایی شده، تحقق یابد. نقش سازمانهای غیردولتی در دستیابی به هدف جهانی حذف هپاتیتهای ویروسی شامل افزایش آگاهی عمومی در مورد اثرات پزشکی و روانشناختی هپاتیت بر زندگی بیماران و جامعه و اقدام برای یافتن افراد مبتلایی است که از بیماری خود بیاطلاع هستند.
مدیر مرکز تحقیقات عفونتهای منتقله از خون جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: اتحادیه جهانی هپاتیت بزرگترین سازمان غیردولتی بینالمللی با موضوع هپاتیت است که بیش از ۱۰۰ کشور در آن عضویت دارند. هدف این اتحادیه افزایش آگاهی، تاثیرگذاری بر سیاستها و اقدام برای یافتن میلیونها نفر از مبتلایان به هپاتیت ویروسی است که از بیماری خود بیاطلاع هستند.
هدایتی تصریح کرد: سازمانهای مردم نهاد دیگر مثل انجمن بیماران کبدی اروپا و یا خیریه ملی هپاتیتهای ویروسی در ایالات متحده، توانستهاند با تاثیرگذاری بر مراجع سیاستگذاری و قانونگذاری، اقدامات مهمی را در خصوص کنترل این بیماریها در کشورهای مختلف اروپا و امریکا به تصویب قانونی برسانند.
وی اضافه کرد: سازمانهای مردم نهاد ایران در خصوص بیماریهای کبدی در تهران و مراکز استانهای بزرگ مثل مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز و همدان تاسیس شدهاند که در مشهد، انجمن حمایت از بیماران کبدی و انجمن هپاتیت خراسان رضوی فعالیت می کنند.
انتهای پیام
نظرات