علیرضا شناسایی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: هر سال اعتباراتی از طریق اداره کار استان به این شهرستان تخصیص اختصاص مییابد که سهم مشاغل خانگی شهرستان از این تسهیلات تا این لحظه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده است.
شناسایی اظهار کرد: استقبال از مشاغل خانگی در گناباد بسیار خوب بوده و اکثر شاغلان به مشاغل خانگی در زمینههایی نظیر صنایع دستی از جمله سفالگری، گلیمبافی، سبدبافی، نمدمالی، پارچهبافی، چرم، معرق و چوب فعال هستند.
وی افزود: تا کنون ۴۲ نفر برای دریافت تسهیلات به اداره کار و رفاه امور اجتماعی شهرستان معرفی شدهاند که از این تعداد ۲۸ نفر تحت پوشش و ۱۴ نفر مستقل هستند.
شناسایی بیان کرد: تسهیلات مربوط به مشاغل خانگی با سود چهار درصد و بازپرداخت پنج ساله است. از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۲ طرح صنایع دستی پس از بررسی و تصویب در کمیته مشاغل خانگی شهرستان به بانکهای عامل معرفی شده است.
وی در پاسخ به این سوال که هنرمندان صنایع دستی که متقاضی وام مشاغل خانگی هستند، چگونه برای ثبت نام این تسهیلات باید اقدام کنند، توضیح داد: متقاضیان وام مشاغل خانگی باید ابتدا در سایت صنایع دستی ثبت نام کرده و کارت صنعتگری صنایع دستی دریافت کنند. مرحله بعد این است که باید وارد سامانه ثبت نام مشاغل خانگی شوند و بعد از ثبت نام در این سامانه و دریافت کد رهگیری، به اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مراجعه کنند تا بعد از تأیید صلاحیت به اداره کار و رفاه امور اجتماعی معرفی شوند.
وی با اشاره به نقش مشاغل خانگی در اقتصاد خانوادهها و شهرستان خاطرنشان کرد: روی آوردن افراد به مشاغل خانگی با توجه به مزایایی که این مشاغل دارد، میتواند نقش بسیار موثری در اقتصاد خانوادهها و در نهایت پویایی اقتصادی شهرستان داشته باشد.
شناسایی افزود: یکی از بسترهای فروش محصولات صنایع دستی استفاده از نقش و جایگاه فضای مجازی است. در بحران کرونا مشاغل خانگی و کسانی که توانسته بودند در بازار فروش مجازی برای خود جایگاهی داشته باشند، کمتر متضرر شدند.
وی تصریح کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، وام کرونا نیز از طرف دولت به فعالان صنایع دستی تعلق گرفت اما چون درصد بازپرداخت آن بالا بود و مبلغ آن هم به نسبت کم، فعالان صنایع دستی شهرستان از این تسهیلات زیاد استقبال نکردند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۵ کارگاه سفالگری در شهرستان گناباد و با محوریت روستای مِند فعال است، گفت: سفالگری شاخصترین صنایع دستی گناباد است که از دیرباز در این منطقه رایج بوده به طوری که روستای مِند یکی از قطبهای تولید سفال در کشور بهشمار میآید.
وی پارچه بافی یا تون بافی را یکی از صنایع دستی مهم دیگر گناباد دانست که مورد توجه گردشگران بوده و گارگاههایی در شهر بیدخت و روستای ریاب در این زمینه فعال است.
انتهای پیام
نظرات