• سه‌شنبه / ۲۷ مهر ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۳
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1400072719406
  • خبرنگار : 71640

انتقاد رییس دیوان عدالت از تصمیم مجلس شورای اسلامی:

چرا قضات برای گرفتن پروانه وکالت باید آزمون بدهند!؟

چرا قضات برای گرفتن پروانه وکالت باید آزمون بدهند!؟

رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در خصوص منع کردن کانون‌های وکلای دادگستری برای دادن مجوز وکالت به قضات گفت: با توجه به کدام نظر کارشناسی مقرر شده است که یک قاضی بعد از سی سال تلاش در حوزه قضاوت برای دریافت پروانه وکالت، باید آزمون بدهد؟

به گزارش ایسنا به نقل از دیوان عدالت اداری، حجت الاسلام و المسلمین حکمتعلی مظفری، رئیس دیوان عدالت اداری، در نطق پیش از دستور جلسه هیات عمومی، ضمن گرامیداشت هفته وحدت و تبریک به مناسبت میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع)، گفت: وحدت و همبستگی مسلمانان رمز پیروزی در برابر دشمنان است از این رو مسلمانان باید با اتحاد و انسجام تلاش کنند توطئه‌های دشمنان را خنثی کنند.

رئیس دیوان عدالت اداری به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در خصوص منع کردن کانون‌های وکلای دادگستری برای دادن مجوز وکالت به قضات اشاره کرد و گفت: انتظاری که از مجلس شورای اسلامی به عنوان یک نهاد قانون گذار داریم این است که در تصمیمات خود کارشناسی مبتنی بر آسیب شناسی و انجام کار اقناعی را سرلوحه کار خود قرار دهد.

حجت الاسلام و المسلمین مظفری محور همه تصمیمات را قانون دانست و افزود: اگر رتبه بندی در خصوص قانون مداری صورت گیرد قوه قضائیه و مخصوصا قضات دستگاه قضا، در بالاترین رتبه قانون مداری قرار می گیرند چرا که خود را مدافع قانون می دانند و قلمی که می زنند براساس قانون است و به حرمت قانون و قانون مداری و جایگاه واضعان قانون، برای تصمیمات و جایگاه مجلس شورای اسلامی احترام قائل هستیم.

وی افزود: بخشی از قضات بازنشسته که پروانه وکالت دارند، کار نمی کنند و تعداد بسیار محدودی از قضات بعد از بازنشستگی کار وکالت انجام می دهند و مشخص نیست کجای کار مشکل داشته است که با پیشنهاد یکی از نمایندگان موضوع بررسی و بدون اینکه نظر کارشناسی ضمیمه آن باشد مصوب می شود.

رئیس دیوان عدالت اداری اعطای پروانه وکالت به قضات را براساس قانون دانست و افزود: متاسفانه رسانه ها مصوبه اخیر مجلس را رفع تبعیض و رانت تلقی کرده اند که این ادعا با توجه به قانونی بودن اعطای پروانه مطابقت ندارد و این ادبیات در شان دستگاه قضایی و قضات نمی باشد.

مظفری با اشاره به اینکه باید تمام ابعاد این قضیه بررسی شود و سهم قضات در وکالت مشخص شود، گفت: با توجه به کدام نظر کارشناسی مقرر شده است که یک قاضی بعد از سی سال تلاش در حوزه قضاوت برای دریافت پروانه وکالت، باید آزمون داده و کارآموزی انجام دهد و متاسفانه از طریق برخی رسانه ها شرایط طوری نشان داده می شود که دستگاه قضایی موافق این مصوبه بوده است.

رئیس دیوان عدالت اداری در پایان با اشاره به اینکه قوه قضائیه و جامعه قضایی کشور همواره در سنگر قضا پای کار بوده و هیچ سستی و کم کاری در این زمینه نداشته و نخواهد داشت، گفت: با توجه به همه نقدهایی که وجود دارد ما تابع قانون هستیم و امیدواریم این مصوبه در شورای نگهبان مورد بررسی عالمانه واقع شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۷ ۱۷:۲۱

عدالت برای همه باید اجرا شود کسی که در هر ارگانی خدمت میکند چه دلیلی دارد بعد از پایان خدمت دارای یک حق باشد اگر برای قضات اینگونه باشد برای تمامی کارکنان در ادارات مختلف بعد از پایان خدمت باید یک حقی دایر بر ایجاد کاری در راستای کار قبلی خود بدون آزمون باشد حال که برای تمامی اداره جات و ارگانها اینگونه نیست پس برای قضات هم باید اینگونه باشد و اگر باشد چنین حقی بی عداتیمحض است

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۷ ۱۷:۲۶

باید پرسید چرا نباید بگیرند!!!خودتون بهتر میدونید ک بیشتر پرونده های جاری تو دادگستری رو همین قضات بازنشسته میگیرن و عملا درصد قابل توجهی از وکلای جوان دلیل بیکاری شون وجود همین قضات بازنشسته هسش ک خیلی راحت میان و وکالت میکنن...این انصاف نیس اگه قانون خوبه باید برای همه باشه بدون استثنا...دلیلی نداره این قضات از رانت بهره ببرن..

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۸ ۰۱:۳۶

اصلا کی گفته که یه قاضی بعد از سی سال کار اجازه ی وکالت رو دارد؟ مگر کم داریم این همه فارغ التحصیل رشته ی حقوق؟!!! کنار بروید از بازنشستگی لذت ببرید بذارید جوانترها هم زندگی کنند