به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، حجتالاسلاموالمسلمین مرتضوی مقدم در جریان این دیدار با بیان اینکه ایران و عراق از دشمن مشترک ضربه خورده اند، اظهار داشت: اتحاد بین ایران و عراق میتواند صدمات را کم کرده و این دو کشور همدل و هم عقیده را تقویت کند.
رییس دیوان عالی کشور بیان داشت: نمونه بارز خسارت وارده از ناحیه دشمن مشترک به ایران و عراق، شهادت و ترور دو مجاهد شهید ما شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس است که دو خسارت بزرگی برای دو کشور بود که البته خون این شهیدان والامقام باعث تقویت روابط بین دو کشور شده است.
مرتضوی مقدم تاکید کرد: انشاءالله یک کمیته مشترکی این موضوع را دنبال کنند و از این جهت که دشمن مشترک ما این دو شهید را از ما گرفت، بتوانیم اقداماتی که علیه آنها صورت گرفته را به یک نتیجهای مشترکی برسانیم.
وی با بیان اینکه قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران یک ساختار تشکیلاتی و یک ساختار قضایی دارد ادامه داد: ساختار تشکیلاتی که در راس آن رییس قوهقضاییه است یک سازمان تابعه است که کل قوه قضاییه را از جهت ساختاری مدیریت میکند.
رییس دیوان عالی کشور تاکید کرد: در راس ساختار قضایی جمهوری اسلامی ایران دیوان عالی کشور قرار دارد؛ یعنی دیوان عالی کشور بالاترین مقام قضایی کشور است؛ رئیس قوه قضاییه به عنوان مقام عالی و ریاست عالیه، نصب و انتصاب همه روسای تابعه قوه قضاییه را بر عهده دارد.
مرتضوی مقدم افزود: در قانون اساسی جمهوری اسلامی که قوه قضاییه را به عنوان بالاترین مرجع قضایی معرفی میکند دو وظیفه مهم برای دیوان عالی کشور تعریف شده است؛ اول نظارت بر احکام تمام دادگاههای سراسر کشور و وظیفه مهم دیگر ایجاد وحدت رویه بین دادگاههای سراسر کشور در موارد اختلاف دربرداشت از قانون.
وی ادامه داد: وظیفه اول که همان نظارت است آن را به دو صورت انجام میدهیم یکی تجدیدنظر به عنوان فرجام نسبت به احکام قضایی که باید در دیوانعالی کشور بررسی شود و دوم اعزام گروههای قضایی با سابقه به اقصی نقاط کشور برای بررسی آرایی که در دیوان رسیدگی نمیشود.
رییس دیوان عالی کشور تصریح کرد: وظیفه دوم که همان ایجاد وحدت رویه است به دوگونه است یکی ایجاد وحدت رویهای است که کل قضات دیوان عالی کشور شامل ۱۵۰ نفر قاضی در دیوان عالی درموارد اختلاف، ایجاد میکنند ونوع دوم آن این است که اگر دادگاهی اصراری بر رای خود داشته باشد بازهم هیات عمومی دیوان عالی کشور یکی از آرا را مورد بررسی قرار میدهد و تایید میکند.
مرتضوی مقدم یادآور شد: شعبههای دیوان عالی کشوررسیدگی ماهیتی نمیکند بلکه از نظر شکلی رسیدگی میکنند که آیا قانونآیین دادرسی در این رسیدگی رعایت شده و اگر ایراد داشت رای را نقض میکنند و دادگاهها الزامی برای تبعیت از رای دیوان ندارند لذا به همین جهتدادگاهها در رای خود اصرار میکنند، اما رای قضات دیوان عالی کشور در هیات عمومی، لازم میشود.
وی ادامه داد: دیوان عالی کشور بالغ بر ۵۰ شعبه در ایران و نزدیک به ۱۵۰قاضی دارد شعبات دیوان عالی کشور متشکل از سه گروه هستند اعم از شعباتیکه به امور حقوقی، خانواده و جزایی هستند.
وی بیان داشت: رییس دیوان عالی کشور در جمهوری اسلامی ایران رییس شعبهاول دیوان عالی کشور هم هست یعنی خود نیز میتواند رای صادر کند.
رییس دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: امیدواریم توافقاتی که در سفر ریاست وقت قوه قضاییه به عراق صورت گرفته از جمله موضوع استرداد زندانیان، با سرعت انجام گیرد.
در ادامه این دیدار، عبدالستار محمد وزیر دادگستری عراق گفت: ساختار دیوان عالی در نظام قضایی ایران، تقریباً همان ساختار در عراق است که به آن ساختار تمیز میگویند.
وزیر دادگستری عراق تاکید کرد: ما در عراق آمادگی اجرای کامل توافقنامههایی که در جریان سفر مقامات قضایی دو کشور حاصل شده است بویژه در حوزه استرداد زندانیان را داریم.
در جریان دیدار وزیر دادگستری عراق با رئیس دیوان عالی کشورمان، مقام قضایی عراقی از برخی از شعب دیوان عالی کشور بازدید به عمل آورد.
انتهای پیام
نظرات