به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جلسه صبح امروز دوشنبه ( ۲۶ مهر) شورای عالی قوه قضاییه با تبریک میلاد خجسته پیامبر اعظم (ص) و آغاز امامت و ولایت بقیه الله الاعظم (عج) اظهار داشت: با طلوع نور و رحمت، بخشی از کاخهای ظلم مستکبران فرو ریخت و امیدواریم با ظهور منجی موعود که حامل همین نور و رحمت واسعه است، بنیان و ریشه ظلم و همه کاخهای مستکبران فرو ریزد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که مسلمانان جهان با اتحاد بیشتر، بصیرت و تلاش و جهادشان بتوانند دست ظالمان و مستکبران و متجاوزان را از بلاد اسلام قطع و کوتاه کنند.
رئیس قوه قضاییه گفت: امیدواریم به برکت این ایام و با جهاد اکبر و اجرای عدالت بتوانیم دست ظالمان زمان و متعدیان به حقوق مردم و بیتالمال را کوتاه کرده و یار مظلوم و خصم ظالم باشیم و رنجهایی که در مسیر تحقق عدالت وجود دارد ما را خسته، منفعل و زمینگیر نکند.
محسنی اژهای افزود: امروز شیطان بزرگ و صهیونیستها و عوامل آنها به اشکال مختلف در حال گسترش جنایات ضد بشری در جهان هستند و در طول تاریخ و دهههای اخیر اقدامات رذیلانه علیه ملتهای آزادیخواه جهان انجام دادهاند.
وی بر همین اساس از مسلمانان جهان خواست که در برابر توطئههای دشمنان هوشیار باشند و فریب و نیرنگ آنها را که به دنبال تفرقه افکنی در امت اسلام هستند نخورند و اجازه ندهند شیاطین به اهداف شوم خود برسند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه انسانهای آزادیخواه جنایات ضد بشری مستکبران مدعی دفاع از حقوق بشر را تحمل نمیکنند، به جنایات نظام سلطه علیه مسلمانان در کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: در دو هفته اخیر عناصر تفاله نظام سلطه که دست پرورده و مستظهر به حمایت شیطان بزرگ هستند در قندوز و قندهار افغانستان در روز جمعه مردم مسلمان بیگناه نمازگزار را به خاک و خون کشیدند.
محسنی اژهای از دکتر غریب آبادی معاون جدید بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر خواست که با کمک وزارت امور خارجه و دیگر نهادهای ذیربط، این جنایات و جنایاتی که نظام سلطه در طول سالیان دراز علیه ملت ایران انجام داده را با فوریت از طریق مجامع حقوقی بینالمللی و دادگستری تهران پیگیری کند.
وی با تاکید بر اینکه نباید در موضع صرف تدافعی قرار گرفت ادامه داد: کسانی که ایران را به نقض حقوق بشر متهم می کنند درحالیکه خودشان بزرگترین ناقضان حقوق بشر هستند باید مورد مواخذه قرار گیرند و در برابر جنایاتی که علیه مردم ایران و دیگر ملتهای آزادیخواه انجام دادهاند پاسخگو باشند.
محسنی اژهای با اشاره به ترور سرلشگر شهید حاج قاسم سلیمانی و همچنین دانشمندان کشورمان که توسط آمریکا و صهیونیستها به شهادت رسیدهاند، تأکید کرد: عوامل و مسببین و مباشرین و معاونین این جنایتها باید جدی تر تعقیب شوند و اجازه نخواهیم داد خون این انسانهای بیگناه پایمال شود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به بررسی و تصویب طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کار در مجلس از نمایندگان ملت خواست که با استفاده از نظرات کارشناسان و پرهیز از تصویب پیشنهاداتی که این طرح جامع را ممکن است از هدف اولیه و اصلی خود خارج کند، قانونی جامع الاطراف در نهایت تصویب کنند.
محسنی اژهای با اشاره به ارائه برخی پیشنهادات در خصوص این طرح در صحن مجلس از نمایندگان خواست که با نگاهی جامع به این مسئله نگاه کنند.
وی در همین راستا به معاون اول قوه قضاییه و معاونتهای حقوقی و امور مجلس مأموریت داد که در بررسی نهایی این موضوع با مجلس همکاری کنند.
رئیس قوه قضاییه به مأموریتهای خطیر و متنوع این قوه نیز اشاره کرد و با اشاره به مشکل کمبود بودجه و امکانات متناسب با این مأموریتها، خواستار توجه و مساعدت مجلس ودولت برای تأمین نیازهای دستگاه قضا شد.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش خطاب به همکاران خود در دستگاه قضا اظهار داشت: امر قضا سخت و حجم کار ما بالاست و گرفتاریها و مشکلات هم وجود دارد اما این مشکلات و حرف و حدیثهایی که برخی معاندان یا حتی خیرخواهان کم اطلاع مطرح میکنند نباید ما را از مأموریت اصلی خود که پیشگیری از جرم و قضاوت به حق و فصل خصومتهاست، باز دارد و از جاده عدل و انصاف خارج کند.
محسنی اژهای افزود: سختیها نباید کمترین تأثیر را در کیفیت کارمان و اتقان آرایمان و خیرخواهی و قضاوت بحق ما درباره تظلمخواهان داشته باشد و ما باید برای رضای خدا و بر اساس آموزههای فقهی و شرعی عمل کنیم.
وی با بیان اینکه رسیدن به کمال زحمت دارد تصریح کرد: ما باید زمینه ساز ظهور منجی عالم باشیم و در این راه دشوار، هم باید خودمان با تحمل سختیها در مسیر حق حرکت کنیم و هم باید با کسانی که در مسیر درست سنگ اندازی و مانع ایجاد میکنند برخورد و راه را برای حرکت دیگران در راه حق، هموار کنیم.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دستگاه قضایی مصمم است با همه کسانی که سد راه مردم میشوند و مانع ایجاد میکنند برخورد قاطع و دست متعدیان به حقوق مردم و بیتالمال را قطع کند، تصریح کرد یقین دارم با همدلی مجلس و دولت و کمک مردم میتوانیم زمینه تحقق عدالت را هموارتر کنیم.
تاکید بر بازخواست از قضاتی که احکام خلاف بین شرع می دهند
بخش دوم جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه به بررسی پیشنویس سازوکار نحوه دفاع و پیگیری قوه قضاییه از لوایح و طرحهای قضایی اختصاص داشت که پس از بحث و گفتگو و ارائه دیدگاهها و نقطه نظرات از سوی تعدادی از اعضای شورا، رئیس قوه قضاییه دستورات لازم را در این زمینه صادر کرد.
رئیس دستگاه قضا در همین زمینه بر ضرورت افزایش هماهنگی میان رابطان دستگاه قضا با مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و از وزیر دادگستری خواست که شرایط را برای حضور مسئولان عالی قضایی در کمیسیونهای مختلف مجلس، بیش از پیش تسهیل کند.
همچنین در این نشست، حجتالاسلام «رحیمی» معاون قضایی قوه قضاییه با اشاره به سخنان اخیر رئیس دستگاه قضا در خصوص درخواستهای اعمال ماده ۴۷۷، بر اصلاح فرآیند اعمال ماده ۴۷۷ تاکید کرد.
محسنی اژهای در واکنش به اظهارات معاون قضایی قوه قضاییه گفت: برداشت برخی از صحبتهای اخیر بنده در خصوص اصلاح نحوه اجرای ماده ۴۷۷ این بود که دستگاه قضایی به دنبال حذف این ماده است در حالیکه ماده ۴۷۷ یک قانون است و لغو شدنی نیست و تنها میتوان آن را اصلاح کرد و از ابتدا هم هدف همین بوده است.
رئیس قوه قضاییه افزود: آنچه مورد تاکید است این است که از روسای کل دادگستریها خواستیم در مواردی که قاضی حکم خلاف شرع بیّن داده، قبل از امضا و تایید گزارش قاضی از او سوال کنید چرا خلاف شرع بیّن حکم داده است؛ اگر قبول داشت حکمش خلاف شرع است میگوید سهوی بوده و دیگر تکرار نمیشود اما اگر قبول نداشته باشد به این معنی است که باز هم از این احکام صادر میکند که باید جلوی آن را گرفت و این فرایند را اصلاح کرد.
وی ادامه داد: اینکه در یک استان تعداد درخواست اعمال ماده ۴۷۷ بیشتر و در یک استان بسیار کم است، باید آسیبشناسی شود که اگر لازم است با برگزاری جلسات توجیهی هر چه میتوان از صدور احکام غیرمتقن پیشگیری کرد.
در ادامه این نشست الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه هم از موضع حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در خصوص طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کار در مجلس تشکر کرد.
حجتالاسلام «درویشیان» رئیس سازمان بازرسی کل کشور هم در این جلسه ضمن اشاره به حضور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در آیین نکوداشت چهلمین سالروز تاسیس سازمان بازرسی و بازدید ایشان از نمایشگاه اقدامات و دستاوردهای این سازمان، گفت: شورای معاونان و مدیران سازمان بازرسی کل کشور در همان روز حضور رئیس قوه قضاییه در سازمان بازرسی، جلسهای تشکیل داد و دستورات رئیس عدلیه را به صورت فوق العاده در ۹ محور تقسیمبندی و برای اجرای آنها برنامهریزی کرد.
درویشیان سپس با اشاره به بازدید معاونان و مدیران سازمان بازرسی از شرکتهای خودروساز طی هفته گذشته، گفت: با پیگیریهای صورت گرفته مقرر شد عمده ۱۴۵ هزار خودرویی که هماکنون در پارکینگهای ۲ شرکت خودروساز کشور وجود دارد تا پایان آبان ماه به صفر برسد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: حسب دستور رئیس قوه قضاییه، هیئتی از سوی سازمان بازرسی کل کشور در شورای رقابت مستقر شد تا علاوه بر نظارت بر چگونگی اجرای ماموریتهای این شورا، نظارتهای لازم را در حوزه افزایش کیفیت، قیمتگذاری و نحوه فروش خودروها انجام دهد.
«رحیمی» وزیر دادگستری هم در این نشست با اشاره به سفر شب گذشته وزیر دادگستری عراق به کشورمان گفت: پیگیری پرونده ترور حاج قاسم سلیمانی و یاران ایشان و همچنین تعیین سازوکارهایی برای اجرای هرچه بهتر تفاهمنامههای دوجانبه ایران و عراق در حوزههای انتقال محکومان، استرداد مجرمین و معاضدت قضایی، در جریان سفر وزیر دادگستری عراق به کشورمان در دستور کار خواهد بود.
«غریبآبادی» دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه نیز در این جلسه ضمن تشکر از اعتماد رئیس دستگاه قضا به سبب اعطای مسئولیت معاونت امور بینالملل و دبیری ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، بر لزوم هماهنگی و تعامل حداکثری نهادهای قضایی در حوزه حقوق بین الملل و حقوق بشر تاکید کرد.
انتهای پیام
نظرات