• دوشنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۰ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400072618319
  • خبرنگار : 71402

وانگ یی: عربستان در صدر دیپلماسی خاورمیانه‌ای چین است

وانگ یی: عربستان در صدر دیپلماسی خاورمیانه‌ای چین است

وزیر امور خارجه چین در تماس تلفنی با همتای سعودی خود گفت، روابط با عربستان سعودی در صدر تلاش‌های دیپلماسی چین در خاورمیانه است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه ساوت چاینا مورنینگ‌پست، وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای بعد از تماس تلفنی با فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان گفت که وانگ یی، وزیر خارجه چین گفته است پکن همواره به روابطش با عربستان اولویت داده است و مایل است یک شریک بلندمدت و قابل اعتماد باشد.

وانگ یی گفت: در مواجهه با وضعیت ناپایدار بین‌المللی، چین و عربستان سعودی باید ارتباطات استراتژیک نزدیک خود را حفظ کنند که بخشی ذاتی از مشارکت استراتژیک جامع دو کشور است. چین از موضع قاطع عربستان در پشتیبانی از آن در موضوعات مربوط به منافع اصلی چین قدردانی می‌کند و مانند همیشه قاطعانه از عربستان سعودی در حفاظت از حاکمیت ملی، امنیت و ثبات حمایت می‌کند و قاطعانه با هرگونه دخالت در امور داخلی عربستان مخالف است.

وزیر امور خارجه چین گفت، پکن برای همکاری با ریاض برای تعمیق ارتباطات میان ابتکار کمربند و جاده و چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان آمادگی دارد. او افزود که چین همچنان به ایفای نقشی سازنده در از سرگیری مذاکرات روی اجرای توافق هسته‌ای با ایران ادامه خواهد داد.  

وانگ یی گفت که چین همواره موضع "عینی و منصفانه‌ای" در قبال مسئله هسته‌ای ایران داشته و خود را متعهد به حفظ سیستم بین‌المللی منع اشاعه هسته‌ای و حفظ امنیت و ثبات منطقه خلیج فارس در خاورمیانه، بدون هیچگونه "منافع شخصی یا ملاحظات ژئوپلیتیک" می‌داند.

چین به تلاش‌هایش برای ارتقای روابط دیپلماتیک با کشورهای خاورمیانه‌ای افزوده است. پکن همچنین ردپای خود در این منطقه را با برنامه زیرساختی جهانی‌اش که از سال ۲۰۱۳ اجرایی شد، توسعه داده است. کریدور اقتصادی چین – آسیای میانه – غرب آسیا – یک پروژه کمربند و جاده- از کشورهای بسیاری در این منطقه شامل ایران و عربستان عبور می‌کند.

در همین حال روسیا الیوم گزارش داد، وزارت خارجه عربستان از تماس تلفنی فیصل بن فرحان آل سعود و وانگ یی و گفت‌وگوی تلفنی آنها در خصوص روابط دوجانبه و زمینه‌های همکاری بین دو کشور خبر داد.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد، وزرای خارجه عربستان و چین همچنین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و تلاش‌های صورت گرفته برای تقویت ثبات و امنیت و همچنین بارزترین موضوعات مهم و مورد توجه دو کشور را مورد بررسی قرار دادند. عربستان بزرگترین صادرکننده نفت‌خام به چین است و این صادرات در ماه اوت روزانه به سطح ۱.۹۶ میلیون بشکه رسید.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۶ ۱۱:۲۷

این هم نتیجه اتحاد استراتژیک با چین بطور غیر علنی ایران را کوبیده و حمایتهای ایران از یمن را محکوم کرده است.واقعا باید تکیه بیشتری به تکیه گاههای متزلزل روسیه و چین نداشته باشیم. به خدا قسم غربیها خیلی باشرف تر از این دو کشور هستند.

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۶ ۲۱:۵۳

غرب وشرف؟؟؟ طی100سال اخیر انگلیس آمریکا چه جنایاتی در ایران نکرده اند چین متحد مناسبی برای ایران واقتصادش هست همینکه تحذیمها رو شکسته وصدای امثال شما که بخاطر کمبود اجناس بسته کافی نیست چین چرا باید فقط با ایران روابط داشته باشد؟ صدالبته بفکر منافع دو میلیارد ملتش هست حالا چون لا نوچه نوچه آمذیکا روابط دارد باید ناراحت بشوید؟؟؟ غرب پرستی تا اعماق مغز برخی ها نفوذ کرده

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۷ ۰۱:۱۶

ایران وعراق وسوریه وکشور های اطراف همکار چین بودند عربستان هم اضافه شد. نوش جونش

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۶ ۲۳:۰۷

فقط مسئولین خجالت بکشند این هم از اعتماد به چین و روسیه