• شنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400072416955
  • خبرنگار : 71658

«امنیت غذایی امروز، برای سلامت فردا»؛ شعار امسال روز جهانی غذا

«امنیت غذایی امروز، برای سلامت فردا»؛ شعار امسال روز جهانی غذا

هر ساله در تاریخ ۱۶ اکتبر به مناسبت "روز جهانی غذا" و با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد گرسنگی و عادات غذایی سالم در کشورهای مختلف مراسمی برگزار می شود.

به گزارش ایسنا، روز جهانی غذا، روز تأسیس سازمان غذا و کشاورزی (فائو) است. همچنین این روز توسط سازمان هایی مانند برنامه جهانی غذا (WFP) و صندوق بین المللی توسعه کشاورزی نیز گرامی داشته می شود اما امسال مراسم و رویدادهای این روز به طور مشترک توسط سازمان هایی مانند سازمان غذا و کشاورزی، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد و برنامه جهانی غذا هدایت می شود.

بنابر اعلام سازمان ملل متحد، رویدادهای امسال در حدود ۱۵۰ کشور در سراسر جهان با همکاری شرکای متعدد و مشارکت دولت ها برگزار شد.

به گزارش ایندیا تودی، همچنین امسال به مناسبت این رویداد جهانی موضوع "امنیت غذایی امروز، برای سلامت فردا" برای روز جهانی غذا در ۲۰۲۱ تعیین شد.

موضوع امسال بر پایه قدردانی از افرادی است که در ایجاد محیطی پایدار که هیچ کسی گرسنه نماند، مشارکت داشته اند.

همچنین بنابر گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در سال ۲۰۲۰ میلادی در سطح جهان ۱۴۹.۲ میلیون کودک زیر پنج سال دچار اختلال رشد، ۴۵.۴ میلیون کودک لاغر و ضعیف و ۳۸.۹ میلیون کودک نیز دچار اضافه وزن بوده اند.

هرچند تعداد کودکان مبتلا به اختلال رشد در همه مناطق به جز آفریقا در حال کاهش است اما همچنان بیش از نیمی از کودکانی که دچار لاغری هستند در جنوب آسیا زندگی می کنند و قاره آسیا در مجموع محل زندگی بیش از سه چهارم همه کودکانی است که از لاغری شدید رنج می برند.

خبرگزاری دویچه وله نیز در گزارشی جدید به نقل از سازمان "کمک به گرسنگان جهان" در آلمان اعلام کرده است که بر پایه تازه‌ترین "شاخص گرسنگی در جهان" بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در دنیا دچار گرسنگی هستند و ۴۱ میلیون نفر در آستانه قحطی قرار دارند.

سازمان "کمک به گرسنگان جهان" در آلمان می‌گوید که هدف جامعه جهانی برای ریشه‌کنی گرسنگی تا ۲۰۳۰ میلادی دست‌یافتنی نیست.

مطابق ارزیابی این سازمان، مبارزه جهانی علیه گرسنگی بسیار کند پیش می‌رود و چشم‌انداز آینده این مبارزه چندان روشن نیست.

ماتیاس موگه، دبیرکل سازمان کمک به گرسنگان جهان نیز پیش از انتشار گزارش "شاخص گرسنگی در جهان" تاکید کرد: ما به طور چشمگیری از مسیر به صفر رساندن گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ منحرف شده ایم، زیرا گرسنگی مجددا در حال افزایش است. 

به گفته وی، سیاستمداران جهان باید علیه بحران‌های مرتبط با کمبود مواد غذایی مبارزه کنند. 

در گزارش‌های سال‌های اخیر سازمان کمک به گرسنگان، تغییرات اقلیمی و ادامه درگیری‌ها و مناقشه‌های منطقه‌ای، مهم‌ترین عوامل کندی روند مقابله با این معضل عنوان می‌شد که در دو سال اخیر پاندمی کرونا نیز به آنها افزوده شده است.

بنابر این گزارش، دست‌کم ۴۷ کشور جهان قادر نخواهند بود تا سال ۲۰۳۰ به سطح پائینی از گرسنگی در میان اکثریت جمعیت خود دست پیدا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha