• شنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400072416533
  • خبرنگار : 50181

معاون آب منطقه‌ای کرمانشاه:

«قره‌سو» از گاوشان حق‌آبه ندارد/ بیش از ۱۰۰۰ میلیارد برای ساماندهی این رودخانه هزینه کردیم

«قره‌سو» از گاوشان حق‌آبه ندارد/ بیش از ۱۰۰۰ میلیارد برای ساماندهی این رودخانه هزینه کردیم

ایسنا/کرمانشاه معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون و به نرخ امروز بالغ بر هزار میلیارد تومان برای ساماندهی «قره‌سو» و سرشاخه‌های آن هزینه شده، گفت: این رودخانه هیچ حق آبه‌ای از سد گاوشان ندارد.

علی مرادی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: شرکت آب منطقه‌ای هرآنچه توانسته برای رودخانه قره‌سو و سرشاخه‌های آن انجام داده است.

وی با اشاره به اینکه برای ساماندهی قره سو ابتدای باید سرشاخه‌های متعدد آن ساماندهی می‌شد، افزود: با این وجود به دلیل شرایط نامناسبی که حاشیه رودخانه داشت و در دل شهر هم واقع شده بود، کار ساماندهی حاشیه آن و فضاسازی را از منطقه کرناچی تا پایین تصفیه‌خانه و چغاگلان در اولویت قرار داده و انجام دادیم.

به گفته معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه، طی چند سال اخیر نیز ساماندهی و دیوارکشی سرشاخه‌ها در نقاط مختلف از تنگ کنشت تا رازآور و ... انجام شده و همچنان ادامه دارد.

مرادی از هزینه کرد چند میلیاردی فقط برای ساماندهی رودخانه آبشوران به عنوان یکی از سرشاخه های اصلی قره‌سو یاد کرد.

وی معتقد است، با احتساب مجموع این اعتبارات تا کنون و به نرخ امروز بالغ بر هزار میلیارد تومان برای ساماندهی رودخانه قره‌سو و سرشاخه‌های آن هزینه شده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه هزینه مورد نیاز برای ساماندهی هر کیلومتر از رودخانه قره‌سو را با توجه به وسعت و بزرگی که این رودخانه دارد، حدود ۲۰ میلیارد تومان برآورد کرد.

مرادی اشاره‌ای هم به حق آبه رودخانه قره‌سو داشت و عنوان کرد: این رودخانه هیچ حق آبه ای از سد گاوشان یا منابع آبی دیگر ندارد.

وی با بیان اینکه قره‌سو مربوط به حوزه آبریز کرخه است و در داخل استان دو سرشاخه یکی از روانسر و دیگری از منطقه بیلوار دارد، عنوان کرد: این در حالی است که منشا تامین آب گاوشان از گاورود و در حوزه آبریز مرزی است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه با اشاره به اینکه این دو بخش در حوزه‌های آبریز متفاوت هستند و ارتباطی با یکدیگر ندارند، افزود: نمی‌توان هیچ حق آبه‌ای از این سد برای قره‌سو در نظر گرفت.

مرادی اهداف احداث سد گاوشان را در درجه اول تامین آب شهر کرمانشاه به میزان ۶۶ میلیون مترمکعب در سال و آب شرب کامیاران به میزان شش میلیون مترمکعب در سال دانست و اضافه کرد: در درجه بعدی باید برای بهبود و توسعه اراضی کشاورزی پایین دست  از این آب استفاده کرد.

وی با تاکید بر لزوم مدیریت بین منابع و مصارف آب با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد، عنوان کرد: نمی‌توانیم بدون دلیل آب سد که اولویت آن شرب و کشاورزی است را در رودخانه رها کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha