• شنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۰ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400072416526
  • خبرنگار : 50355

مدیریت منابع آب با کاهش سطح زیر کشت برنج در کلات

مدیریت منابع آب با کاهش سطح زیر کشت برنج در کلات
عکس آرشیوی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کلات گفت: با توجه به خشکسالی حاکم بر شهرستان کلات سطح زیرکشت برنج را ۴۰ درصد کاهش داده‌ایم که این موضوع نه تنها میزان عملکردمان را کاهش نداد بلکه باعث مدیریت منابع آب نیز شد.

وحید عطار در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: سطح زیر کشت برنج در شهرستان کلات هر سال حدود ۱۳۵۰ هکتار است اما با توجه به اینکه سال زراعی گذشته میزان بارندگی‌ها به مقدار قابل‌ توجهی کاهش یافت، مجبور شدیم برای مدیریت بهتر شرایط، سطح زیر کشت این محصول را ۴۰ درصد کاهش دهیم.

وی اظهار کرد: از همان آغاز فصل کاشت برنج با همکاری کشاورزان و اقداماتی که از طریق سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای استان انجام شد، سطح زیر کشت را از ۱۳۵۰ هکتار به ۸۰۰ هکتار کاهش دادیم که این کاهش سطح زیر کشت باعث شد که منابع آب را بهتر مدیریت کنیم. خوشبختانه این اقدام در میزان عملکرد تغییری ایجاد نشد.

عطار افزود: متوسط عملکرد تولید برنج در شالیزارهای شهرستان ۲.۵ تن در هکتار برآورد شده و پیش‌بینی می‌شود از سطح ۸۰۰ هکتاری زیر کشت در سال جاری قریب به ۲۰۰۰ تن محصول برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کلات با اشاره به کیفیت بالای برنج کلات بیان کرد: برنجی که در شهرستان کلات کشت می‌شود، غالبا از نوع دم سیاه صدری است که محصول بومی این شهرستان بوده و از مرغوبترین برنج‌ها به لحاظ عطر و طعم است. همچنین در کنار آن رقم‌های دیگر از جمله رقم طارم نیز در شهرستان کشت می‌شود.

عطار در پاسخ به این سوال که برنج شهرستان کلات بیشتر در چه مناطقی به فروش می‌رسد، گفت: برنج کلات به دلیل کیفیت بالا و محدودیت در میزان تولید در استان به فروش می‌رسد و علی‌رغم قیمت بالاتر نسبت به سایر تولیدات ایرانی باز هم مشتریان خاص خود را دارد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین شرایطی که برای کشت برنج مورد نیاز است، تامین آب به میزان کافی است. برخورداری کلات از ۵ رودخانه شرایط برای کشت این محصول و شالیکاری را فراهم کرده است؛ به طوری که در حال حاضر این شهرستان یکی از قطب‌های تولید برنج در استان به شمار می‌آید. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کلات یادآور شد: پیشینه کشت برنج در کلات به سال‌ها پیش بازمی‌گردد و قدمت آن را به حدود ۲۰۰ سال پیش نسبت داده‌اند. امروز نیز مردم این منطقه همچنان به کشت برنج مشغول هستند و شالی‌کاری نقش مهمی در اشتغال‌زایی منطقه دارد؛ به طوری که از ابتدای فصل کاشت تا پایان موسم برداشت نزدیک به ۲۰۰۰ نیرو در بخش‌های مختلف مربوط به این پیشه مشغول به کار می‌شوند.

عطار با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴ واحد شالی‌کوبی در شهرستان فعال است، گفت: فصل برداشت برنج در شهرستان کلات تقریبا تمام شده اما واحدهای شالی‌کوبی شهرستان مشغول به کار است. 

میزان بارندگی‌ها در سال زراعی گذشته در شهرستان کلات ۱۱۷.۷ میلیمتر بوده اما در سال زراعی قبل از آن میزان بارندگی ۳۱۱ میلیمتر بوده است؛ بنابراین کاهش ۶۲ درصدی نزولات جوی در سال زراعی گذشته خشکسالی بی‌سابقه‌ای را در منطقه به همراه داشته‌ است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha