محمد تعریفی در گفتوگو با ایسنا در خصوص انتظارات خود به عنوان یک هنرمند خوشنویس از مدیریت شهری جدید مشهد اظهار کرد: باید جشنوارهای برگزار شود تا از آثار فاخر هنری مناسب برای مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی حمایت شود و برگزیده آن آثار در شهر به اکران عمومی درآید. بنابراین شهرداری مشهد میتواند بودجهای برای این امر کنار بگذارد و این کار را انجام دهد تا یک حرکت بزرگ فرهنگی و هنری در شهر مشهد ایجاد شود و این شهر رنگ هنرهای دینی و اسلامی به خود گیرد.
وی با اشاره به اینکه برخی از سازمانها و نهادها در این راستا فعالیتهایی انجام داده بودند که ادامه نیافت، افزود: آستان قدس رضوی در سال ۷۵ اعلام کرد که میخواهد به تمام هیاتهای مذهبی کشور یک پرچم اهداء کند تا در مراسم خود آن را نصب کنند و این کار را نیز انجام داد. این پرچم به رنگ سبز بود که من به صورت نیمدایره بر روی آن حدیث سلسلهالذهب را خطاطی کردم و به تمام هیاتهای مذهبی اهداء شد. شهرداری مشهد نیز میتواند چنین کاری را برای مراسم عزاداری محرم و صفر انجام دهد تا هیاتهای عزاداری هم با آثار فاخر هنری تزئین شوند.
این داور بینالمللی خوشنویسی با بیان اینکه اگر جشنوارهای به صورت سالیانه برگزار شود، میتوان برای محرم و صفر هر سال آثار خوشنویسی جدیدی را با احادیث اهلبیت(ع) نوشت و به هیاتهای عزاداری اهداء کرد، عنوان کرد: اکنون هیاتهای مذهبی هزینه زیادی انجام میدهند و از بنرهایی در مراسم خود استفاده میکنند که خطوط نوشتههای آن مناسب نیست، اما زمانی که یک نوع بنر خطاطی شده توسط اساتید خوشنویسی به هیاتها اهداء شود، این موضوع یک حالت نظاممند به خود میگیرد و هیاتهای مذهبی نیز از آن استقبال میکنند.
تعریفی تصریح کرد: از شهردار مشهد انتظار داریم پیش از محرم سال آینده زمینه برگزاری یک جشنواره خوشنویسی با موضوع احادیث امام حسین(ع) را فراهم کرده و فراخوان آن را در سطح شهر منتشر کنند. همچنین توقع میرود پس از ارسال و داوری آثار، موارد برگزیده توسط شهرداری مشهد خریداری شده، به چاپ برسند و پس از چاپ نیز در سطح شهر اکران عمومی شوند تا شهر با آثار فاخر هنری به رنگ عزا درآید.
این استاد خوشنویسی ادامه داد: ایام عزاداری اهلبیت(ع) فرصت خوبی است تا جوانان را با هنرهای دینی آشنا کنیم و از آن طریق بتوانیم احادیث و سخنان اهلبیت(ع) را به آنها بیاموزیم. همچنین میتوان از این فرصت استفاده کرد و اساتید و هنرمندان خوب شهر را به مردم معرفی کرد و در کنار این موضوع موجب رونقگرفتن اقتصاد هنر شد.
وی در خصوص اینکه از کدام خطوط میتوان در نوشتن احادیت استفاده کرد، گفت: از خطوط ثلث، نسخ، نستعلیق و شکسته میتوان برای نوشتن احادیث استفاده کرد و هنرمندانی که در هرکدام از این رشتهها فعالیت میکنند، میتوانند به ارائه آثار خود بپردازند.
انتهای پیام
نظرات