• سه‌شنبه / ۲۰ مهر ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۳
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1400072013829
  • منبع : باشگاه دانشجویان

در نشستی دانشجویی بررسی می‌شود:

CRISPR-Cas۹؛ سیستم ایمنی باکتری و کاربرد آن برای ویرایش ژنومی

CRISPR-Cas۹؛ سیستم ایمنی باکتری و کاربرد آن برای ویرایش ژنومی

انجمن علمی دانشجویی زیست‌شناسی دانشگاه تهران، نشست «CRISPR-Cas۹؛ سیستم ایمنی باکتری و کاربرد آن برای ویرایش ژنومی» را برگزار می‌کند.

به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، فناوری CRISPR ابزاری ساده اما قدرتمند برای ویرایش ژنوم است. این ابزار اجازه می دهد تا محققان به راحتی توالی DNA و عملکرد ژن را تغییر دهند. بسیاری از کاربردهای بالقوه آن شامل تصحیح نقایص ژنتیکی، معالجه و جلوگیری از شیوع بیماری ها و بهبود محصولات زراعی است. با این حال، وسعت آن نگرانی های اخلاقی را نیز برانگیخته است.

در کاربردهای رایج، “CRISPR” عنوان کوتاه برای “CRISPR-Cas۹” است. CRISPR ها بخش های خاصی از DNA هستند. پروتئین Cas۹ آنزیمی است که مانند یک جفت قیچی مولکولی عمل می کند و قادر به برش رشته های DNA است.

 CRISPR (به طور منظم در تکرارهای پالیندرومی کوتاه در فاصله بین گروه ها قرار دارد) خانواده ای از توالی های DNA است که در ژنوم ارگانیسم های پروکاریوتی مانند باکتری ها و آرکی ها وجود دارد.  این توالی ها از قطعات DNA باکتریوفاژهایی که قبلا پروکاریوت را آلوده کرده بودند، گرفته شده است. آنها برای تشخیص و از بین بردن DNA از باکتریوفاژهای مشابه در طی عفونت های بعدی استفاده می شوند. از این رو این توالی ها نقش اساسی در سیستم دفاع ضد ویروسی (یعنی ضد فاژ) پروکاریوت ها دارند.

 Cas۹ آنزیمی است که از توالی CRISPR به عنوان راهنمایی برای تشخیص و شکاف رشته های خاص DNA که مکمل توالی CRISPR هستند استفاده می کند.  آنزیم های Cas۹ به همراه توالی CRISPR اساس فناوری شناخته شده به نام CRISPR-Cas۹ را تشکیل می دهند که می تواند برای ویرایش ژن ها در موجودات زنده باشد. این فرایند ویرایش دارای کاربردهای متنوعی از جمله تحقیقات اساسی بیولوژیکی، توسعه محصولات بیوتکنولوژی و درمان بیماری ها است.

سیستم CRISPR-Cas یک سیستم ایمنی پروکاریوتی است که مقاومت در برابر عناصر ژنتیکی خارجی مانند موارد موجود در پلاسمیدها و فاژها را فراهم می کند و نوعی مصونیت به دست آمده را فراهم می کند. CRISPR در تقریبا ۵۰ درصد ژنوم باکتری توالی و تقریبا ۹۰ درصد از آرکی ها توالی مشاهده می شود.

این برنامه با ارائه دکتر کسری اصفهانی ـ دکترای ژنتیک مولکولی و استادیار دپارتمان محصولات زیستی گیاهی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، روز پنجشنبه، ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰، ساعت ۲۰، به صورت آنلاین برگزار می شود.

علاقه‌مندان می توانند جهت ثبت نام به شناسه @UTBiologyAssociation مراجعه و جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۳۷۳۸۵۲۷۲۸ در واتساپ ارتباط برقرار کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha