به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، شرکت "لاکهید مارتین" اعلام کرده است با موفقیت آزمایشهای درون کارخانهای سیستم لیزر پرقدرت هوابرد "AHEL" را به پایان رسانده و آن را برای آزمایش زمینی و در نهایت آزمایش پروازی با هواپیمای جنگنده "AC-۱۳۰J" به نیروی هوایی ایالات متحده تحویل داده است.
"ریک کوردارو" نایب رئیس بخش راه حلهای پیشرفته محصولات "لاکهید مارتین" گفت: اتمام آزمایش این سیستم، یک نقطه عطف در توسعه سیستمهای تسلیحاتی لیزری و یک دستاورد فوق العاده است. فناوری ما اکنون آماده استفاده در میدان جنگ است.
"لاکهید مارتین" همچنین اعلام کرد که این سیستم را بر اساس قراردادی به ارزش ۱۲ میلیون دلار که با نیروی هوایی ایالات متحده منعقد کرده، به ارتش تحویل داده تا با هواپیمای "AC-۱۳۰J" آزمایش شود.
به گفته وزارت دفاع ایالات متحده، آزمایشات این سیستم در ویرجینیا، واشنگتن و فلوریدا انجام میشود و انتظار میرود تا ژوئیه ۲۰۲۶ به پایان برسد.
هنوز دقیقاً مشخص نیست که چه زمانی آزمایش پروازی سیستم "AHEL" با هواپیمای "AC-۱۳۰J" آغاز میشود، اما فرماندهی عملیات ویژه ایالات متحده(SOCOM) قبلاً گفته بود که انتظار میرود در سال ۲۰۲۲ آغاز شود. فرماندهی عملیات ویژه ایالات متحده همچنین عنوان کرده است که قدرت سیستم "AHEL" به احتمال زیاد در محدوده ۶۰ کیلووات است.
نیروهای نظامی با استفاده از چنین لیزری میتوانند به طور مخفیانه اهداف مختلف، از موتورهای خودرو گرفته تا تجهیزات ارتباطی را بدون اینکه دشمن حتی از آن مطلع شود، مختل و نابود کنند.
هواپیمای "ایسی-۱۳۰" نوعی هواگرد تهاجمی به شدت مسلح و یکی از انواع هواپیمای ترابری نظامی است. بدنه این هواپیما توسط شرکت "لاکهید مارتین" ساخته شده و شرکت "بوئینگ" مسئول تجهیز و تبدیل آن به هواپیمایی جنگی و پشتیبانی از آن است.
تنها کاربر این هواپیما نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا است که از آن برای پشتیبانی نزدیک هوایی مانند حمایت از نیروهای زمینی و محافظت از کاروانها و عملیاتهای پروازی شهری، حملات هوایی تاکتیکی به اهداف زمینی و پیشگیری از حمله دشمن همچون محافظت از پایگاههای هوایی و تأسیسات مشابه استفاده میکند. این هواپیما در دو مدل "AC-۱۳۰H Spectre " و "AC-۱۳۰U Spooky" تولید شده است.
اما در مورد سیستم لیزری پرقدرت "AHEL" به نظر میرسد هنوز ناشناختههایی در مورد نحوه عملکرد آن وجود دارد، اما ما امیدواریم با تکمیل آزمایشات زمینی و پروازی، اطلاعات بیشتری در دسترس قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات