• دوشنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۰ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400071912919
  • خبرنگار : 50180

اسباب‌بازی‌های مناسب برای هر رده سنی را بشناسید

 اسباب‌بازی‌های مناسب برای هر رده سنی را بشناسید

ایسنا/کرمانشاه استفاده از اسباب‌بازی بهترین وسیله برای رشد و شکوفایی احساسات کودک و بازی کردن با آن‌ها بهترین راه برای پرورش هیجانات و عواطف کودکان است.

 اسباب بازی به عنوان ابزاری مناسب در رشد کودکان، ضمن تاثیر تربیتی فراوان، تصورات کودکان را گسترش داده، توان خلاقیت آنها را توسعه داده و در عین حال به کودکان تجربه زندگی کردن می دهد.

کارشناسان علوم تربیتی اعتقاد دارند که هیچ چیز برای کودک جای اسباب بازی را نمی‌گیرد، با این حال انتخاب اسباب‌بازی مناسب موضوعی است که باید مورد توجه خانواده‌ها قرار گیرد. 
 

جهانگیر مرادی کارشناس علوم تربیتی به مناسبت هفته کودک در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه در انتخاب اسباب بازی مناسب برای کودک باید دقت شود، گفت: اسباب بازی ها در شکل گیری تمایلات عاطفی و روانی کودک نقش اثرگذار داشته و چنانچه در انتخاب آنها دقت و توجه کافی نشود، تمایلات کودک ناخواسته بگونه‌ای دیگر شکل می گیرد.

مرادی ادامه داد: خانواده ها باید در انتخاب اسباب بازی برای کودکان دقت لازم را داشته و حتما اسباب بازی را برای کودک خریداری کنند که مناسب سن او باشد.

این کارشناس علوم تربیتی اسباب بازی مناسب برای کودکان از بدو تولد تا یک سالگی را وسایل درخشان و رنگی دانست و گفت: اسباب بازی های متحرک و صدادار مثل انواع جغجغه ها و عروسک های رنگی قابل شستشو  نمونه هایی از اسباب بازی های مناسب هستند.

وی یادآور شد: کودکان از بدو تولد تا سنین یک سالگی به جستجوی اطراف خود پرداخته و هرچه به دستشان برسد را در دهان می گذارند، لذا باید وسایل شکستنی و خطرناک در دسترس کودکان این سنین نباشند.

 وی سپس از سنین یک تا سه سالگی به عنوان دوران کنجکاوی بیش از حد کودک یاد کرد و افزود: بهترین اسباب بازی ها برای کودکان در این سنین  کتاب هایی است که صفحات آنها از جنس پارچه یا مقوایی محکم است. همچنین در این سنین بازی کردن کودکان با ماشین های بزرگ و کشیدن و هل دادن آنها مناسب است. 

مرادی تاکید کرد: توصیه می شود خانواده ها از خرید اسباب بازی های ریز و کوچک که ممکن است باعث خفگی در کودک شود، برای کودکان یک تا سه ساله صرف نظر کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه کودکان در سنین سه تا پنج سالگی به طور مرتب در حال به دست آوردن مهارت های جدید هستند، گفت: کودکان معمولا در این سنین بخش زیادی از وقت خود را به نقاشی کشیدن اختصاص می دهند، لذا خرید وسایلی مثل مداد شمعی، مدادرنگی و آبرنگ برای نقاشی و نیز خرید سرگرمی های فکری مثل انواع پازل‌ها و خمیر بازی برای کودکان در این سنین توصیه می شود.

مرادی تاکید کرد: خواندن کتاب های شعر و قصه و استفاده از وسایل ساده باغبانی، پزشکی و...  هم برای این گروه سنی توصیه می شود.

این کارشناس علوم تربیتی سپس با بیان اینکه کودکان در سنین پیش دبستانی و دبستان فعال و سرشار از انرژی هستند، گفت: کودکان در این سنین با فعالیت هایی مثل دوچرخه سواری، فوتبال، شنا  ... می توانند انرژی درونی خود را تخلیه کنند. ضمنا کودکان در این سنین به بازی کردن با وسایل ورزشی مثل توپ، راکت تنیس، کفش اسکیت و.... علاقه زیادی نشان می دهند.

 وی در ادامه با تاکید بر اینکه بهترین اسباب‌بازی‌ها اسباب‌بازی‌های ارزان قیمت هستند، گفت: خرید اسباب بازیهای گران قیمت برای کودکان و نوجوانان توصیه نمی‌شود، چون خانواده‌ها معمولا این نوع اسباب بازیها را برای بازی کردن در اختیار فرزندانشان نمی‌گذارند و همین باعث می‌شود تا بازی کردن با آن اسباب بازی برای فرزندانشان به یک آرزو تبدیل شود.

وی با بیان اینکه  خانواده‌ها باید اجازه بدهند بچه‌ها با اسباب‌بازی‌هایشان بازی کنند، ادامه داد: وقتی کودک اسباب بازی را بخواهد و نتواند با آن بازی کند دچار ناکامی و سرخوردگی می‌شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha