• شنبه / ۱۷ مهر ۱۴۰۰ / ۲۱:۳۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1400071711537
  • خبرنگار : 50294

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خبر داد:

کشاورزی حفاظتی؛ شاه کلید اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها

کشاورزی حفاظتی؛ شاه کلید اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها

ایسنا/کردستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: کشاورزی حفاظتی شاه کلید اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها است.

فرید سپری امروز (17 مهر) در اولین جلسه استانی طرح جهش تولید در دیمزارهای استان اظهار کرد: امسال طرح جهش تولید با تاکید بر اجرای کشاورزی حفاظتی در سطح 14 هزار و 300 هکتار از اراضی استان کردستان اجرایی می شود.

وی عنوان کرد: طرح جهش تولید در دیمزارهای استان کردستان با کوله باری از تجربیات طرح پروژه امنیت غذایی به مدت دوسال است در استان کردستان اجرا می‌شود و در سال گذشته توفیقات زیادی نصیب زارعان استان شد.

سپری با بیان اینکه امسال طرح جهش تولید در 15 استان کشور اجرا می‌شود؛ افزود:  در سال گذشته 27 درصد سطح اجرایی جهش تولید کشور در کردستان بود و امسال 18 درصد از طرح در اراضی کردستان اجرا می شود.

وی با اشاره به اجرای موفق طرح جهش تولید در کردستان تصریح کرد: در سال گذشته طرح جهش تولید در کردستان یک کار تیمی و هماهنگ با تلاش خوب کارشناسان بخش کشاورزی و همکاری مثال زدنی زارعان اجرا شد.

سپری با بیان اینکه باید اطلاعات سال گذشته طرح جهش تولید در سامانه ثبت شود؛ خاطرنشان کرد: با اولویت کاری هرچه زودتر برنامه سال گذشته تکمیل و بسته شود و برنامه ثبت نام کشاورزان در طرح جهش تولید سال زراعی پیش رو شروع شود.

وی با اشاره به اینکه 88 درصد اراضی استان دیم است اذعان کرد: در سفر قریب الوقوع هیئت دولت به کردستان مطالبه آبی کردن دیمزارهای استان به جد پیگیری خواهد شد.

سپری ادامه داد: با توجه به اینکه بیشترین اراضی زراعی استان دیم است، ما باید از برنامه‌هایی که در راستای افزایش و پایداری تولید در دیم زارها است به شدت حمایت کنیم.

وی از تمام مدیران و کارشناسان بخش زراعت استان خواست که اولویت کاری خود را در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان قرار دهند و در این راستا به صورت هفتگی جلسات برگزار و گزارشات به استان ارسال شود.

سپری در ادامه به اصول کشاورزی حفاظتی اشاره و تصریح کرد: حفظ بقایا در خاک، تناوب در کشت و کم خاک ورزی و بی خاک ورزی از مهمترین اصول کشاورزی حفاظتی است که باید در طرح جهش تولید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

وی با اشاره به تنوع کشت‌های زراعی استان اذعان کرد: باید سطوح برنامه ابلاغی کشت‌های پاییزه در استان به خوبی اجرا شود و از جا کاری گندم در اراضی اجتناب شود. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با تاکید بر مصرف بذرهای گواهی شده در استان خاطرنشان کرد: باید اقدام اساسی در جهت توزیع بذرهای گواهی شده شود و کشاورزان به این باور برسند که استفاده از این بذرها تاثیر بسزایی در افزایش تولید خواهد داشت.

وی ادامه داد بحث تغذیه و استفاده از کودهای مناسب در اجرای طرح جهش تولید باید به خوبی مدنظر قرار بگیرد و زارعان استان در زمان کاشت و نیز داشت محصول با توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی از کودهای مناسب استفاده کنند.

بیش از 70 درصد تولیدات کشاورزی کردستان در بخش زراعت است

فرید سپری با مهم خواندن اجرای طرح جهش تولید در استان خاطرنشان کرد: بیش از 70 درصد تولیدات کشاورزی کردستان در بخش زراعت است و به همین جهت باید طرح ها و دستاوردهای علمی بخش زراعت را به خوبی در استان دنبال و اجرا کنیم.

وی با تاکید بر اینکه بخش دامپروری وابسته به بخش زراعت است؛ یادآورشد: هدف از اجرای این طرح افزایش و پایداری تولید در محصول استراتژیک گندم است و باید در این راستا به نحو احسن عمل کنیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی بر اشرافیت کامل مدیران و کارشناسان بخش زراعت استان بر اجرای طرح جهش تولید در استان تاکید کرد و خواستار انتقال یافته‌های علمی و تجربی بخش زراعت به کشاورزان شد.

وی ادامه داد: باید محققان و کارشناسان ما در کنار کشاورزان و گام به گام در راستای توسعه کشاورزی پایدار گام بردارند و یافته‌های علمی در عمل در اراضی کشاورزی به فعالیت درآید.

سپری در پایان بر ترویج و اشاعه کشت‌های حفاظتی در استان تاکید کرد و افزود:  باید تمام مجموعه با اعتقادی راسخ به کشاورزی حفاظتی و ترغیب کشاورزان پیشرو در راستای نهادینه کردن کشاورزی حفاظتی مثمر ثمر می‌باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خواستار همکاری رسانه‌ها و مطبوعات استان در جهت توسعه کشت حفاظتی در استان شد و خاطرنشان کرد: کارشناسان و متخصصان بخش کشاورزی پیام‌های مناسب و تاثیرگذار را در رسانه‌ها فضای مجازی منتشر کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha