به گزارش ایسنا، یوسف افضلی در تشریح عملکرد موکبها در اربعین گفت: ۳۷۲ موکب در اربعین امسال در ایران و عراق برپا شد که از این تعداد ۲۷۴ موکب در داخل خاک عراق و ۹۸ موکب در ایران به زائران از ۱۶ تا ۲۴ ماه صفر (اول تا نهم مهرماه)، خدمات ارائه کردند.
او افزود: بیشترین تعداد موکبهای مستقر در عراق به ترتیب مربوط به شهر کربلا با ۱۵۴ موکب، نجف ۴۰ موکب، مسیر نجف به کربلا ۶۰ موکب، کاظمین ۸، سامراء و بلد ۱۰ و مسیب ۲ موکب بود.
افضلی همچنین گفت: از موکبهای مستقر در ایران ۵۰ موکب در شلمچه، ۲۰ موکب در چذابه و ۲۸ موکب در مرز مهران به زائران بازگشته از زیارت اربعین خدمات ارائه کردند.
او ادامه داد: افزون بر این تعداد موکب که به صورت مستقیم مشغول ارائه خدمات به زائران بودند، ۱۸۰ موکب نیز در داخل کشور کار پشتیبانی از مواکبهای مستقرشده را برعهده داشتند. همچنین، با هماهنگیهای صورتگرفته ۶۰ موکب در محل اجرای طرح توسعه حرم مطهر حسینی و در صحن حضرت زینب (س) برپا شد.
به گفته دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین، یک درمانگاه ۲۸ تختخوابی و ۳ یونیت دندانپزشکی نیز در اربعین در صحن حضرت زینب (س) دایر شدند و به زائران خدمات پزشکی ارائه کردند.
او درباره خدمات اسکان ارائهشده از سوی موکبهای ایرانی در ایام اربعین، اظهار کرد: در داخل خاک عراق بیش از ۵۵۸ هزار زائر اربعین در موکبهای ایرانی اسکان داده شدند که از این تعداد ۲۳۱ هزار نفر مربوط به خواهران و مابقی مربوط به اسکان آقایان بود.
افضلی گفت: این موکبها در مجموع سه میلیون و ۹۶۴ هزار و ۹۷۵ وعده غذایی طبخ و میان زائران اربعین در عراق و مرز توزیع کردند. همچنین بیش از دو میلیون و ۴۰۰هزار میانوعده نیز در ایام اربعین بین زائران توزیع شد.
در اربعین امسال با توافق ایران و عراق قرار بود ۶۰ هزار زائر ایرانی در مراسم اربعین شرکت کنند که با بازگشایی موقتی مرزهای زمینی و انتقال برخی زائران بدون ویزا با هواپیمایی عراق، باعث شد جمعیت بیشتری از ایران در اربعین شرکت کنند. برخی منابع از حضور نزدیک به ۳۰۰ هزار زائر سخن گفتهاند و سازمان حج و زیارت هم عدد زائران را بیش از ۸۰ هزار نفر اعلام کرده است.
همچنین ستاد بازسازی عتبات عالیات از مشارکت ۵۰۰ موکب ایرانی در مراسم اربعین خبر داده بود که محدودیت تردد در مرزهای زمینی برای انتقال بار موکبها باعث شد تعداد کمتری به عراق برسند.
انتهای پیام
نظرات