• سه‌شنبه / ۶ مهر ۱۴۰۰ / ۱۸:۰۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400070603965
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

دو کاروانسرای شاهین‌شهر در فهرست ثبت میراث جهانی یونسکو

دو کاروانسرای شاهین‌شهر در فهرست ثبت میراث جهانی یونسکو

ایسنا/اصفهان فرماندار شاهین شهر و میمه گفت: این شهرستان با اتکا بر میراث ملموس و ناملموس ملی و جهانی، توانمندی و پتانسیل رشد و اثرگذاری در صنعت گردشگری، توسعه پایدار اقتصادی در این حوزه و رونق جذب توریسم را دارد.

اسفندیار تاجمیری، امروز (سه شنبه _۶ مهر) در نشست کارگروه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شاهین‌شهر و میمه، توجه به صنعت گردشگری و آثار ملموس و ناملموس ثبتی در فهرست میراث ملی و جهانی را فرصتی مغتنم ملی و حاکمیتی دانست و اظهار کرد: توجه به میراث فرهنگی ملموس و ناملموس ملی و جهانی در شهرستان نظیر؛ قنات‌های میمه، مزدآباد و ... می‌تواند فرصت مغتنم ملی و حاکمیتی در راستای برون رفت از مشکلات اقتصادی و اجتماعی با اتکا بر صنعت گردشگری و ایجاد توسعه پایدار و رونق در جذب توریسم باشد.

وی با اشاره به مراحل پایانی روند ثبت دو کاروانسرا از بخش مرکزی این شهرستان در فهرست جهانی میراث فرهنگی یونسکو، افزود: شهرستان شاهین‌شهر و میمه به دلیل جدید و نوپا بودن، نگرش خوابگاهی به شهرستان و فاصله از مراجع و اقتضائات سنتی و بومی در جایگاه واقعی و شایسته خود در استان قرار ندارد، در حالی که شاهین‌شهر و میمه با توجه به آثار ملموس و ناملموس ثبت ملی و جهانی توانایی و پتانسیل اثرگذاری و رشد در صنعت گردشگری را همانند دیگر شاخص‌های اجتماعی نظیر؛ رتبه اول ارزش افزوده صنعتی و رتبه‌های اول تا سوم در بخش‌های مختلف کشاورزی را دارد.

به گزارش ایسنا، فرماندار شاهین شهر و میمه با اشاره به چالش‌ها و مشکلات بهره‌برداران با قوانین و مقررات سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از مدیران این مجموعه خواست، به منظور تسریع در بهسازی و بازسازی اماکن تاریخی، جذب توریسم، توسعه پایدار صنعت گردشگری و رونق آن نسبت به ساماندهی و راه اندازی بخش‌های مختلف در تسریع تنظیم و واگذاری اسناد مالکیتی به بهره‌برداران و سرمایه‌گذاران اقدام کنند. 

همچنین ناصر طاهری_ معاون اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری  و صنایع دستی استان اصفهان در این نشست با بیان اینکه ۵۰ کاروانسرا در کشور به‌صورت زنجیره‌ای در سازمان جهانی یونسکو به ثبت خواهند رسید، گفت: از مجموع این تعداد، ۹ کاروانسرا در استان اصفهان بوده که دو کاروانسرا در بخش مرکزی شاهین‌شهر و میمه واقع شده‌ است. 

وی اهمیت حفظ و حراست از میراث فرهنگی را هم راستا با محیط زیست برشمرد و افزود: شاخص‌های ارزشمند میراث فرهنگی همانند قنات‌های جهانی مزدآباد و میمه، آثار ناملموس آئین‌های سوگواری محرم و ... در شاهین شهر و میمه این شهرستان را در جایگاه متفاوتی از مسئولیت‌های اجتماعی قرار داده است. 

طاهری با بیان اینکه دو کاروانسرای گزبرخوار و جهادآباد برای ثبت در میراث جهانی برگزیده شده‌اند، خاطرنشان‌ کرد: برای ثبت ابنیه تاریخی در میراث جهانی علاوه‌بر ساختار معماری آن، ارزش‌های نهفته در بنا که در ظاهر قابل رویت نیست نیز مورد توجه قرار می‌گیرد و این دو کاروانسرا دارای شاخصه‌های متناسب با مولفه‌های ثبت جهانی بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha