• شنبه / ۳ مهر ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1400070301435
  • خبرنگار : 71021

سرگردانی زائران در فرودگاه بدون عذرخواهی و جبران خسارت

سرگردانی زائران در فرودگاه بدون عذرخواهی و جبران خسارت

حدود یک هفته از آغاز پروازهای اربعین می‌گذرد، اما حواشی آن از گرانی تا معطلی و سرگردانی زائران در فرودگاه و تاخیرهای طولانی پروازها هنوز ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، گروهی از زائران درحالی که قرار بود حوالی ساعت سه صبح روز شنبه، سوم مهرماه تهران را به مقصد نجف ترک کنند، حدود ساعت هفت و نیم صبح، پس از حدود پنج ساعت تاخیر سوار هواپیما شدند و پرواز کردند. برخی از این زائران که نسبت به بی‌نظمی پروازها شاکی و معترض شده‌اند، می‌گویند: با توجه به این‌که سه ساعت پیش از پرواز باید در فرودگاه حاضر شوند تا بیش از ۹ ساعت معطل و سرگردان این پرواز بوده‌اند.

از جمعه شب گذشته تا امروز (شنبه سوم مهرماه)، مطابق جدول پروازهای خروجی فرودگاه امام خمینی (ره)، بیشتر پروازهای تهران ـ نجف و تهران ـ بغداد با تأخیرهای چندساعته درحال انجام است و همچنان گروهی از زائران در فرودگاه معطل انجام پروازشان هستند.

تعدادی از زائران نسبت به برخوردی که در فرودگاه پس از ساعت‌ها انتظار و تاخیر با آن‌ها شده است، اعتراض دارند و به ایسنا می‌گویند: علت تاخیر به هیچ وجه توضیح داده نمی‌شود. امکانات برای زائران در فرودگاه فراهم نشده است و از پذیرایی و حتی عذرخواهی خبری نیست.

گروه دیگری از زائران که قرار بوده با پرواز روز جمعۀ هواپیمایی عراقی، تهران را به مقصد بغداد ترک کنند نیز هنوز در وضعیت نامعلومی به سر می‌برند و در جدول پروازهای خروجی نیز وضعیت این پرواز «منتظر اعلام» نوشته شده است. این زائران از ساعت چهار عصر روز جمعه، دوم مهرماه تا لحظه ارسال این گزارش، در فرودگاه امام معطل و سرگردان مانده‌اند و کسی پاسخگوی وضعیت آن‌ها نیست.

یکی از این زائران در تماس با ایسنا می‌گوید: بلیت این پرواز یک‌طرفه را به مبلغ هفت میلیون و ۳۰۰ هزار تومان از یک شرکت گردشگری خریده‌ایم که وعده داده بود ویزا هم شامل آن باشد. این شرکت بعدا گفت که از سفارت عراق موافقت‌نامه گرفته و مشکلی برای ویزا وجود ندارد و ما فقط باید پول بلیت را پرداخت کنیم. تازه این مبلغ برای بلیت یک‌طرفه است.

زائران پرواز هواپیمایی عراق معطل و سرگردان در فرودگاه

او ادامه می‌دهد: شرکتی که بلیت این هواپیمای عراقی را از آن خریده‌ایم، وعده داده بود پرواز در ساعت ۱۵ روز پنجشنبه اول مهرماه به سمت بغداد انجام شود، اما پس از مدتی اطلاع دادند که پرواز به ساعت ۲۲ روز جمعه دوم مهرماه موکول شده است و ما از ساعت چهار عصر باید در فرودگاه باشیم. اما از آن موقع تا حالا از پرواز خبری نیست. نماینده شرکت فروشنده این بلیت‌ها نیز به فرودگاه نیامده و پاسخگو نیست. از طرفی، شرکت العراقیه در فرودگاه امام دفتر ندارد و جوابگوی مسافران هم نیست.

این زائر همچنین می‌گوید: تعدادی از مسافران این پرواز وارد سالن ترانزیت فرودگاه امام شده‌اند و شب را در وضعیت نامناسب و بدون امکانات گذرانده‌اند و بقیه هم در سالن‌های دیگر پراکنده، بلاتکیف و سرگردان هستند. هیچ امکاناتی برای پروازهایی که دچار تاخیر طولانی می‌شود مهیا نشده است.

 او همچنین از جمع دیگری از زائران ایرانی که با پرواز دیگری به فرودگاه بغداد رسیده‌اند و به خاطر نداشتن ویزا سرگردان و بلاتکلیف مانده‌اند، خبر می‌دهد و می‌گوید: آن‌ها در فرودگاه بغداد گرفتار شده‌اند. از طرفی، جمعیت مسافران ورودی به این فرودگاه درحال افزایش است و رسیدگی به امور همه مسافران سخت شده. ما هم در حال تجربه همین وضعیت در فرودگاه امام هستیم، پروازها تاخیر دارند و به تدریج به جمع زئران اضافه می‌شود و فرودگاه شلوغ شده است و هیچ کسی هم رسیدگی نمی‌کند.  

بنا بر مشاهدات و پیگیری زائران حاضر در فرودگاه امام، دست‌کم ۱۲۰۰ زائر که از سه شرکت گردشگری ایرانی بلیت هواپیمایی عراق را خریده‌اند، هم‌اینک در این فرودگاه معطل و سرگردان هستند. نماینده یکی از این شرکت‌ها به ایسنا می‌گوید که ما مقصر این وضعیت نیستیم، چون تعهدات مالی‌مان را انجام داده‌ایم، پول بلیت‌ها را به حساب شرکت هواپیمایی عراق (العراقیه) واریز کرده‌ایم و قرار بوده این هواپیمایی برای زائران ایرانی موافقت‌نامه به جای ویزا دریافت کند که به تعهداتش عمل نکرده و مسبب این وضعیت شده است.

برخی زائران به دلیل وضعیت نامعلوم پرواز عراق شب را در فرودگاه سپری کرده‌اند

وزارت راه معتقد است: تأخیرها، بی‌نظمی‌ها و حتی لغو شدن برخی پروازهای عراق به خاطر نداشتن ویزا، بلیت و توان فرودگاه نجف اتفاق افتاده است. برخی از زائرانی که شب گذشته را در فرودگاه سپری کرده‌اند، می‌گویند: مسافر تنها درصورتی می‌تواند وارد سالن ترانزیت شود که بلیت و ویزا داشته باشد، پس همه علت تاخیر پروازها نمی‌تواند به زائر ربط داشته باشد.  

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین روز گذشته وعده داده بود که با برقراری پروازهای فوق‌العاده مشکل رفت و آمد زائران حل شود.

مسافران سرگردان پرواز عراق در فرودگاه امام

عراق در اربعین امسال با حضور ۶۰ هزار زائر ایرانی موافقت کرده است. شرط این کشور، سفر زائران به صورت هوایی است. علاوه‌بر آماده نبودن ناوگان هوایی متناسب با ظرفیت تعیین شده برای جابه‌جایی زائران، گران‌فروشی شرکت‌های هواپیمایی در پروازهای اربعین مسأله‌ساز شده که با وجود اخطارهای متعدد از سوی رییس‌جمهور، نمایندگان مجلس و وزارت راه و شهرسازی، هنوز سامان‌دهی و کنترلی در این بخش اتفاق نیافتاده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۳ ۱۷:۲۴

درسته پس به این نتیجه می رسیم که رستم قاسمی تمی تواند به عنوان یک وزیر آن هم وزیر راه باشد چون نه علم دارد و نه تجربه دارد و نه تعهد دارد و نه تخصص دارد بله وقتی کار به کاردان سپرده نمی شود میشه این فردی که مولد بابک زنجانی و عامل تاراج میلیاردها دلار پول نفت این مملکت در دوسال دوره وزارتش در نفت بوده ، حالا آمده میخاد راه و شهرسازی را اداره کند !!!! سرگردانی زائران در فرودگاه فعلا یکی از اولین دسته گل های سردار قاسمی ست منبعد باید بشماریم گم شدن هواپیماها را در دوران وزارت ایشان باید منتظر بنشینیم...

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۳ ۲۲:۰۳

نصف حقشون است تو این کرونا کجا میرن-وقتی حج که واجب شرعی است تعطیل شده -اربعین که مستحب است چه اصراری بر رفتن دارن

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۴ ۱۲:۵۷

وقتی شرایط مساعد نیست وکرونا هست چه اصراری براین زیارت وسفر هست ؟ چرا متوقفش نمی کنن ؟