• شنبه / ۳ مهر ۱۴۰۰ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400070301230
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

سرپرست جهاد کشاورزی اردستان:

بیش از ۲۰۰ قنات در اردستان دچار خشکی فصلی شدند

بیش از ۲۰۰ قنات در اردستان دچار خشکی فصلی شدند

ایسنا/اصفهان سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان اردستان گفت: با توجه به کاهش بی‌سابقه بارش باران و خشکسالی های اخیر بیش از ۲۰۰ قنات در شهرستان اردستان دچار خشکی فصلی شدند.

اسحاق شفیعی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از مشکلات بخش نهاده در بین گله‌داران شهرستان اردستان نحوه توزیع است که در گذشته بر اساس پروانه انجام می‌شد که با برنامه‌ریزی به عمل آمده از این پس توزیع نهاده دامی در شهرستان اردستان بر اساس پلاک‌کوبی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه کسانی که دام آنها پلاک کوبی ندارد برای دریافت نهاده دامی خود باید تا یک ماه آینده نسبت به پلاک‌کوبی دام خود اقدام کنند، افزود: طبق آمار بیش از ۱۲۰ هزار دام در شهرستان وجود دارد در صورتی که فقط ۱۰ هزار دام پلاک‌کوبی شده است.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان اردستان تصریح کرد: به دلیل کمبود نهاده‌ها و شرایط شهرستان در سال جاری باید گزارش‌گیری و راستی آزمایی توزیع نهاده‌ها با جدیت بیشتری انجام شود تا سهمیه توزیع دام سبک هم افزایش یابد. در ماه گذشته با تلاش انجام شده حدود ۲۴۰ تن نهاده بین دامداران شهرستان توزیع شده است، اما همچنان مشکل کمبود نهاده داریم.

شفیعی در ادامه با اشاره به وضعیت بارش‌ها و خشکسالی یک سال گذشته، گفت: با توجه به کاهش بی‌سابقه بارش باران و خشکسالی‌های اخیر بیش از ۲۰۰ قنات در شهرستان اردستان دچار خشکی فصلی شده است. 

وی با بیان اینکه در شهرستان اردستان ۴۷۳ قنات فعال وجود دارد، گفت: قنات‌ها در شهرستان اردستان یکی از مهم‌ترین منابع تأمین آب بخش کشاورزی و دامداری به شمار می‌روند که در حال حاضر به علت کاهش بارش‌ها در حال خشک شدن هستند و نگرانی فعالان این بخش رو به افزایش است.

سرپرست جهاد کشاورزی اردستان، افزود: خشکسالی و کاهش بارش‌ها موجب کاهش آب دهی قنات‌های شهرستان شده است که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، جهاد کشاورزی استان ۷۰۰ میلیون تومان برای جبران خشکی‌های قنوات شهرستان تخصیص پیدا کرده است.

شفیعی ادامه داد: با سفر معاون رئیس‌جمهور به شهرستان، مبلغ ۷۰ میلیارد ریال برای مرمت و احیای قنوات شهرستان اختصاص داده شد که با تخصیص ۵۰ درصد از این اعتبار توانستیم ۱۱۲ رشته قنات را در بخش ایمن‌سازی و قسمت‌هایی که سیل گیر بوده است بازسازی و مرمت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: قنات‌های شهرستان اردستان بین ۴۰ تا ۸۰ درصد با کاهش آب دهی مواجه شده است و این موضوع تهدیدی جدی برای قنات‌های شاخص از جمله قنات ثبت جهانی دوطبقه و قنات ارونه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha